De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom! Voorlichting Buitenlandse stages woensdag 12 november 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom! Voorlichting Buitenlandse stages woensdag 12 november 2014."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom! Voorlichting Buitenlandse stages woensdag 12 november 2014

2 Contact Kerry van der Kloos (van Bureau Buitenland) K.van.der.kloos@groenhorst.nl Gevestigd in Barneveld Werkdagen dinsdag en donderdag Tel nr 088 0206120

3 Foto’s van leerlingen Dierentuin UK

4 Procedure voor het stage IBPV form invullen. Dit krijg je van de stage coördinator in Emmeloord (jonger dan 18 ouder moet ook tekenen) Lees de voorwaarden op de achter kant! POK via school (moet getekend door het bedrijf, leerlingen en ouders als de leerling jonger is dan 18). Het bedrijf MOET Aequor geregistreerd zijn. Maak en begroting (verwachten kosten- reis kosten, accommodatie kosten, kosten voor eten/drinken). Deze 3 formulieren worden gestuurd na Bureau Buitenland voor het regelen van de subsidie. Het kan tot 4 weken duren voordat het geld binnen is bij de leerling! BB regels IPS verzekering incl. tractor gebruik als dat nodig is (verzekerd op het terrein van de boer maar NIET op de openbare weg!) Wordt betaalt uit de subsidie en is verplicht, leerling krijgen polis direct in hun e-mail voor vertrek. Als er iets gebeurt tijdens de stage a.u.b. zelf direct aanmelden bij IPS, niet via mij, en niet als je terug bent; dan is het te laat. Leerling krijgen de subsidie in 2 delen, een voorschot en eindbetaling direct op de bankrekening van de leerling zelf. Leerlingen krijgen 80% van de verwachten kosten van tevoren en het rest als ze terug komen en alle papieren zijn ingeleverd. De voorwaarden van de subsidie is dat leerlingen 3 formulieren inleveren aan het einde van hun stage; Europass, Enquête & het Excel document met bonnen.

5 Subsidie De subsidie is afhankelijk van de duur van de stage en het land. Wordt gebaseerd op reis en subsidence kosten. Dit is anders dan vorige jaren. Subsistence is accommodatie kosten, eten/drinken kosten. Travel/reis kosten. Dus voor travel: leerlingen krijgen het volgende maximaal bedrag Maximaal €180 als het stage adres binnen 100 en 499 km is Maximaal €275 als het stage adres binnen 500 en 1999 km is Bewijs moet op het excel document (bonnen voor benzine of kosten voor vlieg ticket) Dus je moet het stagebedrijf vragen is accommodatie gratis of zijn er kosten mee gemoeid.

6 Exemplaar Bonnen Declaratie Buitenlandstage Naam: Mr Emmerloord Adres: Emmerloordseweg Plaats Emmerloord Rekeningnummer:IBAN nr Begindatum stageperiode: 1 mei 2015 Einddatum stageperiode: 1 juli 2015 Land: Spanje Geldeenheid: Plak de bonnen in je bonnenboekje en nummer ze. De nummers moeten corresponderen met de beschrijving hier onder. Declareer alleen kosten voor vervoer, accommodatie, levensonderhoud en culturele uitstapjes. Zet in de groene kolom het bedrag in euro's en in de blauwe kolom het bedrag in een andere geldeenheid (indien van toepassing). Geef een korte omschrijving van de uitgave. Na het invullen, print je het overzicht uit en plak je het voor in je bonnenboekje. NrEuro Korte omschrijving 1€ 500,001Accommodatie kosten 2€ 275,002Vlieg ticket retour 3€ 40,003Supermarkt 4€ 50,004Uitstapje hoofdstad 5€ 30,005Supermarkt 6€ 75,006Verzerking premie betaald door Bureau Buitenland 7€ 30,007Supermarkt 8 9 10 11 12 42 Totaa l € 1.000,00

7 Uitwonende beurs/OV kaart Leerlingen die 18 of ouder zijn en thuiswonend mogen uitwonende beurs aanvragen voor de periode dat ze in buitenland zijn. OV kaart kan ook tijdelijk stopgezet worden. Hiermee krijg je geld terug. Leerling is zelf verantwoordelijk om dit te regelen (3 maanden van tevoren)

8 Respect Respect met cultuur, sommige dingen zijn anders! Als je bij iemand/gezin logeert respecteer hun wensen. Als er problemen zijn, neem contact op met je stage coördinator op school. Je gaat op stage om te leren, maar niet alleen van het bedrijf, het cultuur verschil ook, dus geniet ervan!

9 Tijdens het stage Leerling krijgen via e-mail het volgende Europass document (word document- dit is een beoordelings - formulier dat je samen met de stagebegeleider moet invullen en onderteken. Door de stagebegeleider in het buitenland en de leerling). Enquête (digital vragenlijst) wordt je toegestuurd op de laatste dag van de stage in de e-mail van de leerling. Het is in het Engels maar je mag het in het Nederlands invullen!

10 Terug van het stage Binnen 3 weken moet je het volgende hebben ingeleverd bij BB, later dan 3 weken geen einde betaling en moet je alles terug betalen!!!!!!!!!!!!!!!!!! Geen uitzonderingen. Europass allemaal getekend. Enquête – online vragen lijst. Zelf invullen op de computer, ik print deze zelf uit. Alle bonnen met excel document en totaal kosten. (Geen bonnen geen betaling!) Daarna kan een eindbetaling plaats vinden, als dat nodig is. Dossier is compleet en afgesloten.


Download ppt "Welkom! Voorlichting Buitenlandse stages woensdag 12 november 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google