De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verpleegkundig rekenen en i.m injecteren. Hoe medicatieveilig werkt de verpleegkundige? Uit onderzoek blijkt dat medicatiefouten voor 55% bestaan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verpleegkundig rekenen en i.m injecteren. Hoe medicatieveilig werkt de verpleegkundige? Uit onderzoek blijkt dat medicatiefouten voor 55% bestaan."— Transcript van de presentatie:

1 Verpleegkundig rekenen en i.m injecteren

2

3

4 Hoe medicatieveilig werkt de verpleegkundige? Uit onderzoek blijkt dat medicatiefouten voor 55% bestaan uit voorschrijffouten en 34% uit toedienfouten.

5 Verpleegkundig rekenen hoe was de theorie ook al weer.... per mail ontvangen

6 CITO toets

7

8 Als test de Cito quickscan google: zoeken op cito quickscan rekenen) (www.cito.nl/bedrijven/verpleegkundig_rekenen/quickscan.aspx In 3 tallen samen de sommen maken duur max 20 minuten

9 Injecteren eerste check, wat is jullie kennis?

10

11

12 De patiënt verdraagt de oraal te gebruiken medicatie niet Wanneer een snelle resorptie van het geneesmiddel noodzakelijk is Geschikt voor geneesmiddelen die subcutaan necrose veroorzaken (vb. bij geconcentreerde injectievloeistoffen) Geschikt voor moeilijk resorbeerbare injectievloeistoffen Wanneer i.m injecteren

13

14 Plaatsbepaling

15 Medicijn moet door arts voorgeschreven zijn Volgens WIP (werkgroep infectiepreventie) is desinfecteren voorafgaand aan injecteren niet nodig, tenzij het een patiënt met verminderde weerstand betreft. Handschoenen moeten gedragen worden i.v.m. bloedcontact. Bij sc. injecteren is het controleren of er een bloedvat is aangeprikt niet nodig. Wetenswaardigheden

16 Zet de huls nooit terug op de naald, nadat je iemand geïnjecteerd hebt. Haal gebruikte naalden nooit met de hand van de spuit af, maar doe dit met gebruik van naaldencontainer. Stel jezelf op de hoogte, bij de instelling waar je werkt, hoe om te gaan met prikaccidenten.

17 Nieuwe ontwikkelingen een app op je android telefoon of op je Iphone

18 oefenen met klaarmaken van injectie en i.m injecteren filmpje 1 2.

19 Evaluatie

20


Download ppt "Verpleegkundig rekenen en i.m injecteren. Hoe medicatieveilig werkt de verpleegkundige? Uit onderzoek blijkt dat medicatiefouten voor 55% bestaan."

Verwante presentaties


Ads door Google