De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns."— Transcript van de presentatie:

1 De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns

2 Op maandag gingen we naar buiten en moesten de volgen

3 We kwamen uit bij een…...verhalenvertelster! Stagiaire Steffie vertelde ons een verhaal over Ria en Bram in een donker bos: “Het geheim van het donkere bos...”

4 We maakten het verhaal zelf af. Eerst maakten we een tekening van wat we dachten dat ze tegenkomen in het bos En daarna maakten we het verhaal af.

5 Die middag werd het (echte) einde van het verhaal verteld. wat Ria en Bram tegenkwamen in het bos We kwamen zo achter het geheim in het bos, want... waren…

6

7 Paddentrek Padden gaan (na hun winterslaap) in de lente naar het water waar ze ooit geboren zijn om daar te paren. Als er een weg tussen zit, worden ze doodgereden door auto’s. Daarom helpen mensen ze wanneer het paddentrek is. Ria en Bram hielpen de mannen mee om de padden op te vangen in emmers om ze veilig aan de andere kant van de weg weer los te laten.

8 We hebben de thematafel aangekleed (met hulp van de juffen)

9 Eerst een rondje waarbij we allemaal een (goede) vraag moeten stellen. Alleen ja/nee vragen. Daarna een rondje met één keer raden. Als het niet geraden is, krijg je een hint. Als het met een hint nog niet geraden is, gaat het in de ontdekdoos en mag je voelen en dan raden. Het is vierkant en kan in een boom hangen …. Ontdekkring We hebben ook al ontdekkringen gedaan. Jody heeft iets meegenomen wat te maken heeft met het thema en verstopt in een tas. Wij moeten raden wat het is. We kregen een hint: de eerste ontdekkring:

10 Het is geraden!!! vogelhuisje! Het was een...

11

12 Stagiaire Fadoua heeft met ons een themales gedaan over de vier jaargetijden. We gingen naar 4 stukjes (klassieke) muziek luisteren en opschrijven welk jaargetijde we dachten dat er bij hoort. Daarna gingen we nog eens luisteren en de tekening erbij maken.

13 We hebben bij een onderzoeksvraag een vragenweb gemaakt en een probeerantwoord. Waarom vallen in de herfst de bladeren van de bomen? We hebben een filmpje hierover gezien. we hebben er een tekst over gelezen Daarna konden we het antwoord geven: De stam en de takken slaan voedingstoffen uit de bladeren op, zodat de boom de winter overleeft. Omdat de bladeren geen voedingstoffen meer krijgen, veranderen ze van kleur en vallen af. en we hebben in boeken gekeken.

14 We zijn 8 oktober naar het bos geweest! Hiervoor hebben we zelf een brief gemaakt.

15 Juf M’loes heeft werkbladen gemaakt voor in het bos.

16 daarmee zijn we gaan onderzoeken

17 We hadden allemaal steeds een nieuwe taak, bijvoorbeeld... fotograferen meten bekijken met een loep en/of spiegeltjeverzamelen van spulletjes op de plek

18 Je kunt met een spiegeltje de onderkant van een paddestoel goed zien

19 We zijn echt overal geweest...

20 Een paar foto’s die gemaakt zijn:

21 Een paar heel bijzondere paddestoelen

22 Met de gegevens die we in het bos verzameld hebben, zijn we gaan determineren

23 We gaan nog een heleboel leren over de geheimen van het bos. de afsluiting van het thema blijft nog even....

24 geheim!


Download ppt "De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns."

Verwante presentaties


Ads door Google