Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdJoost Vos Laatst gewijzigd meer dan 9 jaar geleden
1
Soepen De soepen worden onderscheiden in twee hoofdgroepen:
De heldere soepen (bouillons) De gebonden soepen
2
Gebonden soepen een heldere bouillon - een bindmiddel
- een garnituur bv groente brunoise - soms toevoegingen in de vorm van room of room/eidooier.
3
Bindmiddel Roux 50 gram boter 60 gram bloem
Toevoegen 1,2 liter bouillon= gebonden soep
4
Hoe te binden! Klontjes! Roux warm Bouillon koud
5
Bindmiddel Liason 1 eidooier 0.75 dl room ongeklopt
Mengen en aan de soep toevoegen
6
Gebonden soep I. crèmes soep II. veloutés soep III. Purées soep
I. Roux + room II. Roux= bloem/boter + Liason; 1 eierdooier 0.75 dl room Aspergespuree Doperwtenpuree Bonenpuree Aardappelpuree
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.