Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdJosephus Mulder Laatst gewijzigd meer dan 9 jaar geleden
1
Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek Eenheid Technologie & Voeding www.ilvo.vlaanderen.be De mogelijkheden van smaaktesten en aromaonderzoek op ILVO 2 de contactdag Melk & Zuivelproducten 12 december 2014
2
Dienstverlening Steeds op maat van de vraag
3
Waarom smaaktesten? Nieuw product Nieuw productie proces Nieuwe smaak, stabilisator, … Aanpassing van verpakkingsmateriaal Bepalen van houdbaarheid …
4
Hoelang bewaren zonder smaakproblemen? Shelf life testen Piloottest: Aanmaak van samples Correcte verpakkingsmanier Houdbaarheid: Bewaaromstandigheden: temperatuur en licht Analysen in functie van tijd: Microbiologie Fysisch-chemische analysen: Kleur Textuur Smaaktesten
5
Smaakpanels en smaaklabo ingericht volgens de norm (ISO 8589) Voorbereidingskeuken Geconditioneerde ruimte: T, licht, ventilatie (gezuiverde lucht) Eigen getraind panel Smaak/Mondgevoel ( Triangel, Beschrijvende testen, Hedonische testen, …) Smaaktesten in het smaaklabo
6
GC-MS analyses van de smaak : aromaprofiel Gecombineerd met olfactometrie:sniffing Smaak en geuronderzoek in chemisch labo Olfactogram Aromaprofiel In samenwerking met Sensnet
7
Olfactogram Aromaprofiel
8
Dank voor uw aandacht www.foodpilot.be Voor een bezoek, overleg of vraag, Aarzel niet om ons te contacteren ! Katleen.Coudijzer@ilvo.vlaanderen.be FOODINOFRA, partner van het Nieuw Industrieel Beleid
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.