Download de presentatie
GepubliceerdLieven ten Laatst gewijzigd meer dan 9 jaar geleden
1
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden
2
(de) garde (de) deegroller – deeg uitrollen (ww.)
3
(de) springvorm (de) deegschraper
4
(de) handmixer (de) staafmixer
5
(de) (beslag)kom lange vingers
6
zure room/slagroom/crème fraîche
magere/halfvolle/volle kwark zure room/slagroom/crème fraîche
7
verse/gedroogde gist poeder-/kristal-/vanillesuiker
8
tarwe-/zelfrijzende bloem
bakpoeder
9
deeg laten rijzen een ovenschaal invetten eieren loskloppen eiwitten stijfkloppen oven verwarmen op 200 C/eten opwarmen vlees afspoelen/droogdeppen uien pellen en snipperen laten afkoelen
10
stoven – producten worden gaargemaakt lange tijd op lage temperatuur in een pan afgedekt met een deksel braden/bakken roerbakken stomen – het bereiden van voedsel boven kokend water (een stoompan) sudderen – het zachtjes laten koken van voedsel met een lange bereidingstijd
11
frituren olie verhitten inkoken – het koken van een vloeistof in een open pan zodat het minder wordt invriezen/ontdooien (be)strooien insmeren eetlepel/theelepel benodigheden/ingrediënten
12
(de) spatel (de) knoflookpers – uitpersen (ww.)
13
(de) rasp – raspen (ww.) (de) kaasschaaf
14
(de) zeef (het) vergiet – afgieten (ww.)
15
(de)snijplank, (de) keukenweegschaal
16
SOS Piet
17
Ik vind hem te ........, te .........., het is precies konijnenvoer.
18
Ik vind hem te zuur, te pappig, het is precies konijnenvoer.
19
-Wat is de bedoeling? - Dat die niet
20
-Wat is de bedoeling? - Dat die niet aanbranden.
21
De crouton, dat moet mooi. , dan moet hij olie
De crouton, dat moet mooi , dan moet hij olie , zodat dat geen spons wordt, maar een
22
De crouton, dat moet mooi toeschroeien, dan moet hij olie opnemen, zodat dat geen spons wordt, maar een krokant korstje. toe/dichtschroeien = het in hete boter of een andere vetstof verhitten van vlees, etc. zodat het een mooi bruin korstje krijgt
23
Dan ik een look.
24
Dan pers ik een teentje look.
look= knoflook
25
We gaan ze gewoon op een
26
We gaan ze gewoon uitscheppen op een keukenrolleke.
27
De .......................... moet je toevoegen op het einde.
28
De zuurheid moet je toevoegen op het einde.
29
Dan hebben we ...................., dit doe je naar smaak.
30
Dan hebben we ansjovis, dat doe je naar smaak.
31
Is dat niet te veel, Piet, twee ...........................?
32
Is dat niet te veel, Piet, twee eetlepels?
33
Dan neem ik deze grote
34
Dan neem ik deze grote kom.
35
Caesar salad wordt gemaakt met een ............. sla en dat is .......................... .........
36
Caesar salad wordt gemaakt met een krokante sla en dat is Romeinse sla.
37
Dan gaan we ze .................., maar niet met lepels.
38
Dan gaan we ze mengen, maar niet met lepels.
39
De salade mag hier nog een half uur staan, die gaat nooit .................
40
De salade mag hier nog een half uur staan, die gaat nooit inzakken.
41
IDIOMEN De kosten rijzen de pan uit
= de kosten stijgen ongecontroleerd Kosten voedselvergiftiging VS rijzen de pan uit
42
Uit iemands hand eten = afhankelijk zijn
43
Eten als een bootwerker
= veel eten
44
Met lange tanden eten = met tegenzin eten
45
Koken van woede = heel erg kwaad zijn
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.