De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

autisme Triade van stoornissen: Stoornis in de sociale omgang

Verwante presentaties


Presentatie over: "autisme Triade van stoornissen: Stoornis in de sociale omgang"— Transcript van de presentatie:

1 autisme Triade van stoornissen: Stoornis in de sociale omgang
Stoornis in de communicatie Stoornis in de verbeelding

2 gevolg 1. onbegrip sociale situatie 2. niet begrijpen communicatie
3. gebrek aan gedragsalternatieven Reactie: Agressief/destructief gedrag Eetproblemen Slaaproblemen Zich extreem terugtrekken Gillen,schreeuwen etc. etc.

3 Hoe uit autisme zich? Er zijn veel vormen hoe autisme zich uit, zich voordoet: kern-autisme, syndroom van asperger + veel milde vormen:PDD-nos Gevolg: onderzoek is erg moeilijk. Autisme is een moeilijk af te grenzen stoornis

4 diagnose Voor de diagnosestelling zijn we aangewezen op onderzoek van:
- gedrag -ontwikkeling van de persoon Gevaar: subjectiviteit M.a.w. waar de een wel de diagnose krijgt, zal de ander het niet krijgen. Tekorten in de gdragsdomeinen komen ook apart bij andere gezinsleden voor.

5 diagnose De kenmerken van autisme zijn toegeschreven op kinderen van 5 – 12 jaar Moeilijkheden bij diagnose volwassenen Laatste tijd worden er in toenemende mate diagnoses gesteld bij volwassenen ( meestal als gevolg van onderzoek bij een of meerdere kinderen in het gezin).

6 onderzoeken Erfelijkheid onderzoek naar genen
Hersenonderzoek: doen van testjes bij mensen met autisme en de reactie van het brein daarop

7 vervolgHersenonderzoek:
Meten van de zenuwbanen in de hersenen: ervaringen komen binnen>netwerken worden geactiveerd> bij mensen met autisme: De ruis is net zo sterk als het signaal dat binnenkomt ( overspoeld door prikkels)

8 kortom Onderzoeken blijven,maar..hoe meer je weet hoe meer vragen er komen Waarom hebben sommige mensen wel de diagnose en anderen niet?

9 Aanpak gedragsproblemen
Analyse van: 1. wanneer doet het zich voor? 2. wat is de functie? 3. is er directie aanleiding? 4. direct gevolg autisme? 5. wat is de invloed van de omgeving? Zorgpunt: te weinig autismekennis in de begeleiding van kinderen en volwassenen op de werkvloer

10 Delinquent gedrag Kwetsbaarheid voor delinquent gedrag bij ASS hangt samen met: Gebrekkige theory of mind ( sociaal onaangepast gedrag Obsessieve en egocentrische pre-occupaties ( vb sexuele pre-occupatie, stalking) Naarmate stress van omgeving toeneemt, wordt het delinquent gedrag erger.

11


Download ppt "autisme Triade van stoornissen: Stoornis in de sociale omgang"

Verwante presentaties


Ads door Google