De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zaterdag 20 september 2014 Training Omgaan met Service Les 3: klachten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zaterdag 20 september 2014 Training Omgaan met Service Les 3: klachten."— Transcript van de presentatie:

1 zaterdag 20 september 2014 Training Omgaan met Service Les 3: klachten

2 zaterdag 20 september 2014 Doel training n Tevreden klanten bij EP:Beerepoot. n Klanten die terugkomen: relatie met de klant, klantenbinding.

3 zaterdag 20 september 2014 Klagende klant een lastige klant? n De klant die klaagt is een goede klant. n Hij of zij toont immers interesse in het bedrijf. n Hij of zij geeft het bedrijf de kans om de fout te herstellen.

4 zaterdag 20 september 2014 Wees alert n Met de klagende klant heb je een relatie opgebouwd. Hij/zij durft met zijn klacht te komen. Verstoor deze relatie niet.

5 zaterdag 20 september 2014 Non-verbaal n Neem een open houding aan. n Denk aan de wet van Ed: F Hij die praat is opgelucht, hij die luistert is bekaf.

6 zaterdag 20 september 2014 Hoe help je? n 1. De klacht registreren. Neem de klacht serieus en zorg ervoor dat de klant zijn klacht later niet nogmaals hoeft uit te leggen. n Je kunt je afvragen in hoeverre de klant recht van spreken heeft, maar het gaat om de beleving van de klant. Stel hem/haar niet teleur.

7 zaterdag 20 september 2014 Behandeling n 2. Behandel de klacht. De klant moet zijn ei kwijt en jij moet daar oor voor hebben. n Wat moet je niet doen: F de klacht ontkennen; F een verdedigende houding aannemen; F de klant op zijn fouten wijzen; F de klacht onderschatten; F het eigen bedrijf de schuld geven, hang nooit je eigen vuile was buiten; F een discussie met de klant aangaan.

8 zaterdag 20 september 2014 n Wat moet je wél doen: F de klacht serieus nemen; F de klant laten uitpraten; F grondig onderzoeken hoe de klacht tot stand is gekomen; F de klacht zo goed mogelijk registreren; F rapporteren aan de klant.

9 zaterdag 20 september 2014 Oplossingen n 3. Een oplossing zoeken. Liever gisteren dan vandaag. Je kunt de klant rustig vragen welke oplossing hij of zij voor ogen heeft. n Probeer samen met de klant tot een oplossing te komen.

10 zaterdag 20 september 2014 Klacht ongegrond? n Wat doe je wanneer de klacht ongegrond is? n Je stelt in zo’n geval de klant niet in het gelijk, maar je geeft hem/haar ook niet direct de schuld. n Probeer de oorzaak samen met de klant te achterhalen. Hij of zij kan dan inzien waarom het zijn of haar schuld is. n Blijf vriendelijk en geduldig.

11 zaterdag 20 september 2014 Informeren n 4. De klant informeren. Licht de klant altijd in over de wijze waarop de klacht verholpen wordt (of gaat worden) en wie daar voor zorgt. n Wanneer je met de klant tot overeenstemming komt, zorg voor een schriftelijke bevestiging. n Kom ALTIJD je afspraken na!!!!

12 zaterdag 20 september 2014 Klacht analyseren n Een klacht is een middel om je service en je kwaliteit te verbeteren, vat dit ook zo op.

13 zaterdag 20 september 2014 Oefen met je collega’s via rollenspelen


Download ppt "Zaterdag 20 september 2014 Training Omgaan met Service Les 3: klachten."

Verwante presentaties


Ads door Google