De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Loverboys.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Loverboys."— Transcript van de presentatie:

1 Loverboys

2 Wie zijn loverboys? Loverboys zijn vaak mooie jongens (meestal van allochtone afkomst) die jonge meisjes tussen de 13 en 16 jaar de prostitutie in proberen te lokken. De loverboy geeft het meisje extreem veel aandacht en zorgt ervoor dat het meisje verliefd op hem wordt. Als het meisje verliefd is, overlaadt hij haar met dure cadeaus, een mobiele telefoon en nog meer aandacht. Het meisje leeft helemaal voor de loverboy en heeft geen aandacht meer voor zichzelf en haar omgeving. Als het meisje afhankelijk is van de loverboy is ze bereid alles voor hem te doen om hem niet te verliezen.

3 Waar zoeken ze hun slachtoffers?
Loverboys gaan plekken af waar meisjes rondhangen, zoals op scholen, winkelcentra, café's, hangplekken enzovoort. Ze zoeken niet altijd zelf hun slachtoffers uit. Soms zoeken vrienden of anderen slachtoffers voor hem. Dit laat zien hoeveel macht zo'n loverboy op den duur over een meisje heeft.

4 Wat zijn de signalen van meisjes die onder invloed van
een loverboy staan? Als de volgende kenmerken op een misje van toepassing zijn, is ze mogelijk slachtoffer van een loverboy. Ze ziet er plots uitdagend uit, ze heeft een sexy houding en kleding Ze heeft plotselinge huilbuien en/of woede-uitbarstingen Ze vertoont teruggetrokken gedrag Ze heeft totaal ander gedrag op verschillende plekken, bijvoorbeeld op school of in bijzijn van vrienden Er zijn thuis en op school problemen (weglopen, spijbelen, slechte schoolprestaties)

5 Ze is niet aanspreekbaar op haar gedrag
Ze vermijdt het onderwerp prostitutie of projecteert dat op anderen Ze is moe en vermagert, dat zijn lichamelijke klachten die een psychische oorzaak hebben Ze drinkt en blowt Ze verwondt zichzelf Ze isoleert zich van vrienden en bekenden en heeft veel nieuwe contacten Ze heeft weinig binding met thuis

6 Deze signalen kunnen erop duiden
dat een meisje zich in de prostitutie dreigt te begeven. Natuurlijk hoeft dit niet altijd het geval te zijn en kan het meisje ook andere problemen hebben. Probeer er eerst achter te komen wat er werkelijk aan de hand is.

7 Wat kunt u doen? Als u het vermoeden heeft dat het meisje zich al in de prostitutie bevindt, consulteer dan een deskundige hulpverlener. Dit kunt u doen door contact op te nemen met het bureau Jeugdzorg. Er zijn verschillende gespecialiseerde teams in Nederland actief om de meisjes te helpen. Verdere informatie over dit onderwerp kunt u vinden op verschillende internetsites, zoals en  

8 Einde Gemaakt door morsal


Download ppt "Loverboys."

Verwante presentaties


Ads door Google