Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdFemke Koster Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
Papayediner.com Chocolatework.com
2
Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen. Ei gebaseerd – Soufflés, Brood & boter pudding Graan gebaseerd – Gebakken & gekookte rijst pudding Fruit gebaseerd – Fruit taart, Crumbles. Schrijf 2 voorbeelden van elk.
3
Romen; De vermenging van suiker en boter samen tot een romige, bleke, gladde textuur. Een belangrijke voorbereidingsfase. Vormen; Het gebruik van mallen of schaaltjes om individuele sponzen, warme soufflés, Brood en boter pudding te vormen. Mixen; Twee of meer ingrediënten om een spons of pannenkoek deeg mengen voor te bereiden.
4
Porties; Gebruik van individuele vormen of snijden van taarten. Vooraf doseren om portie overzicht te krijgen. Vb. Sponzen, taarten, Brood & boter pudding. Vulling; Vormen vullen, Schaaltjes of gebak basis. Vb. Soufflés, Fruit taarten, Beluchting; Warme producten die gemaakt met ei gemaakt zijn worden geklopt zodat de lucht invoer het dessert lichter te maakt. Vb. Gebakken & gestoomde Spons.
5
Vouwen; De milde vouwen in de bloem voor een spons of vouwen van eiwitten voor een soufflé. Schillen; De reiniging & schillen van fruit. Vb. appels voor taarten, crumbles. Snijden; Logvormige kerstmis pudding, appelstrudel, enz.
6
Koken op kookpunt / Pocheren; Fruit voor taarten. Brood & boter pudding, gekookt in een Bain Marie in een oven Bakken; Warme soufflés, warme sponzen Combinatie koken; Dit is wanneer een dessert op 2 manieren word bereid v.b. fruit taart (de fruit is eerst gekookt en dan word de taart gebakken)
7
Stomen: sponzen, jam roly poly. Bain Marie; Brood & boter pudding. Soms ei gebaseerd, gerechten worden gekookt in Bain Marie om het ei te voorkomen klauteren. Frituren; Diep of licht beignets, beignets pannenkoeken
8
Glazuur; met een ei wassen of melk voor fruittaarten (meng de koude glazuur desserts niet met abrikozen of fruit glazuur) Vulling; fruittaarten, individuele sponzen, pannenkoeken, enz. Ontvormen; enige warme dessert dat in een vorm gekookt is en afgewezen word voor presentatie
9
Bestuiven; Warme desserts kunnen bestuift worden met poedersuiker net voor het serveren. Porties; Vooraf doseren. Individuele porties Per recept vereisten of inrichtingen van standaardprocedures
10
1. Schrijf de basis recept voor gestoomde spons pudding. 2. Vind de recept voor Brood & Boter pudding en hou het in je map. 3. Noem 3 soorten beluchtingen.
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.