De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verlichting: Stroming uit de 18de eeuw waarin geloof en absolute macht plaats moest maken voor verstand, vrijheid en gelijkheid.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verlichting: Stroming uit de 18de eeuw waarin geloof en absolute macht plaats moest maken voor verstand, vrijheid en gelijkheid."— Transcript van de presentatie:

1 Verlichting: Stroming uit de 18de eeuw waarin geloof en absolute macht plaats moest maken voor verstand, vrijheid en gelijkheid

2 ‘De Verlichting was een reactie op de Wetenschappelijke Revolutie van de zeventiende eeuw. Nadat er toen belangrijke ontdekkingen waren gedaan, ging het nu om de vraag wat men met de nieuwe kennis kon doen’

3 Macht - Geloofden in het natuurrecht: iedereen is bij geboorte gelijk en bezit daarom dezelfde rechten - Tegen absolute macht en goddelijk recht. De macht moet gedeeld worden. Het volk mag anders in opstand komen ( Locke)

4 Montesquieu: Trias politica (scheiding der machten)


Download ppt "Verlichting: Stroming uit de 18de eeuw waarin geloof en absolute macht plaats moest maken voor verstand, vrijheid en gelijkheid."

Verwante presentaties


Ads door Google