De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werkgroep les 3 cameravormgeving & decoupage Maaike van Cruchten b ‘FAKE IT ‘TILL YOU MAKE IT’

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werkgroep les 3 cameravormgeving & decoupage Maaike van Cruchten b ‘FAKE IT ‘TILL YOU MAKE IT’"— Transcript van de presentatie:

1

2 Werkgroep les 3 cameravormgeving & decoupage Maaike van Cruchten m.van.cruchten@hva.nl b ‘FAKE IT ‘TILL YOU MAKE IT’

3 3 Opdracht 1

4 4 Uploaden op Vimeo Upload je filmpje vanuit de groep Voor de guidelines, zie Vimeo:

5 5 Compressie voor Vimeo

6 6

7 Feedback opdracht 1: Veel goede ideeën, soms idee nog niet helemaal uitgedacht. Soms verhaal niet te begrijpen. Sneller snijden, te lange shots en vaak overbodige shots Let op kadrering en decoupage: veel medium/wijde shots of alleen maar cu’s.

8 Decoupage Bedenk wat je wilt vertellen, waar je naar toe wilt. Denk vanaf de climax terug. Elk shot heeft een functie. Elk kader en camerastandpunt heeft ook een functie.

9 9 Bekijk in tweetallen de opdracht 1 filmpjes uit je klas in de Vimeo groep. Motiveer, zoveel mogelijk in ‘jargon’, wat je van de filmpjes vindt. Let daarbij op verhaal, spanning, techniek (montage en cameravoering), soorten shots en gebruik van audio. Maak een top 2. Opdracht 1

10 Decoupage Het opdelen van de scenes in shots: -Wat wil je overbrengen? -Welke shot past daar het beste bij? -Wat doet de camera?

11 Camera instellingen kadrering perspectief verticaal perspectief horizontaal actielijn en cameralijn

12 Beeldvlak Mastershot/establishing shot: Een shot waar je de hele setting ziet. Two-shot: Shot waarbij 2 mensen in beeld zijn.

13 Dieptevlak A B C A D E F

14 Geografisch vlak Actielijn De actielijn geeft de richting van de actie (dat kan zijn beweging maar ook een gesprek of een blik) aan. Cameralijn De plaats van de camera- ten opzichte van de actielijn noemen we de "cameralijn" en deze bepaalt hoe je de actie als kijker ziet.

15 Actie- en Cameralijn Overshoulder Point of view

16 16 Point of view El Camino de Rey bron: YouTube

17 Point of view Nike - Take It to the Next Level bron: Daily Motion

18 Over de as...

19 De Camera -Licht in de camera: diafragma (iris), sluitertijd (shutterspeed), zoom -evt. handmatig, anders automatisch -Sluitertijd 1/60 of 1/50 -Scherp stellen: handmatig aub, eerst inzoomen, scherp stellen, dan kadreren -Witbalans: handmatig aub -Rec format: DV, HDV 1080i -Gebruik een statief -Audio handleiding staat op blog en op intranet

20 Display info

21 Witbalans

22 Exposure

23 Exposure ae shift

24 Zebra

25 BLC

26 Shutterspeed

27 Audio

28 28 Goeiemoggel

29 Opdracht 2 Vorm een team van 4/5 personen, vorm de crew (regie, productie, camera, montage) Maak de decoupage (2), ga de camera halen (2), bestudeer die, bereid de shoot voor. Let op: kadrering, audio (J en L cuts? effects?), actielijn en cameralijn, scherpstelling en witbalans Laatste shot mag je vervangen, sluit wel af met een voice-over en graphics Laad in (evt. in de les), monteer en load up: TDI2_naam(regie)_OPDR2 Vermeld de crew op de aftiteling Deadline vrijdag 29 november, 12:00 uur

30 Tips Maak eerst een shotlist (kadrering, camerabeweging, (re-)establishing shot, etc..) Schrijf de dialoog uit Gebruik een preroll van 3s Gebruik het statief en de koptelefoon Laad het quicktime bestand van de commercial in en zet het op de timeline. (zie de blog of intranet)

31 Huiswerk Opdracht 2 afmaken Lezen tekst camera en montage vormgeving op de blog en intranet


Download ppt "Werkgroep les 3 cameravormgeving & decoupage Maaike van Cruchten b ‘FAKE IT ‘TILL YOU MAKE IT’"

Verwante presentaties


Ads door Google