De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Joden vervolging in Nederland

Verwante presentaties


Presentatie over: "Joden vervolging in Nederland"— Transcript van de presentatie:

1 Joden vervolging in Nederland
De vernietiging van Nederlandse Joden in stappen

2

3 Hoe gingen de Nazi’s te werk
Heel systematisch en stapsgewijs. Ze maakten gebruik van Nederlandse ambtenaren en politie. Nederlandse burgerlijke stand was goed georganiseerd. Alle persoonsgegevens waren beschikbaar. Iedereen moest een identiteitsbewijs bij zich hebben. Joden kregen daarin een J.

4

5 Stapsgewijs en systematisch.
Isoleren en stigmatiseren: De Joden moesten duidelijk herkenbaar afgezonderd worden van de rest van de bevolking. Dragen van een gele ster op de kleding. Het was joden verboden om te werken voor de overheid(ambtenaar). Het was verboden om in parken, bioscopen,zwembaden e.d. te komen. Er kwamen speciale Joodse wijken.

6

7

8

9

10

11

12 ...vervolg Concentreren en deporteren: Vanaf februari 1941 werden de eerste Joden naar Nederlandse concentratie gestuurd. ( westerbork, Vughd). Na januari 1942 werden de NL Joden naar vernietigingskampen in Polen gestuurd. In Kampen zoals Auswitz en Treblinka werden ze te werk gesteld en vermoord.

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25 ..vervolg Van de ruim Nederlandse Joden werden er ruim vermoord. Slechts 5000 joden wisten de concentratie kampen te overleven. Veel Joden werden opgepakt omdat.... Ze verraden waren door hun Nederlandse buren en kennissen.

26


Download ppt "Joden vervolging in Nederland"

Verwante presentaties


Ads door Google