De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project Gemeente Breda

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project Gemeente Breda"— Transcript van de presentatie:

1 Project Gemeente Breda
Laurens van Bree Baukje de Haas Bart-Jan de Man Opdrachtgever: Otto Geijer

2 Inhoud Contextbeschrijving Literatuurstudie deelresultaten Ideeën
Onderzoek Product Conclusies Aanbevelingen

3 Contextbeschrijving Is het mogelijk om het openbaar vervoer voor ouderen aantrekkelijker te maken, zodat de ouderen die op dit moment gebruik maken van de deeltaxi en de toekomstige gebruikers van de deeltaxi gebruik gaan en blijven maken van het openbaar vervoer?

4 Literatuurstudie deelresultaten
Toekomstplannen OV & Wmo Toegankelijkheid OV voor ouderen Gebruik OV door ouderen Barrières OV voor ouderen Mogelijkheden deeltaxi

5 Ideeën Flowchart

6 Onderzoek

7 Product voorzijde

8 Product achterzijde

9 Conclusies Toekomstplannen OV voldaan Weinig tot geen barrières
Populariteit deeltaxi Onwetendheid Weinig tot geen smartphonegebruik Zowel gemeente Breda als het openbaar vervoer West-Brabant hebben voldaan aan hun toekomstplannen om het openbaar vervoer zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De toekomstplannen en speerpunten zijn nagestreefd en de bushaltes, de bussen zelf, informatie voorzieningen en het opleiden buschauffeurs voldoen aan de lijst vanuit WHO om het zo age-friendly te maken. De ouderen die het openbaarvervoer wel gebruiken ondervinden weinig tot geen barrières gezien het openbaar vervoer. Wel kleine puntjes waar aan gewerkt kunnen worden maar geen bijzonderheden om het openbaar vervoer niet te gebruiken. De deeltaxi is erg populair onder gebruik bij ouderen dit vanwege de lage prijs, het deur voor deur afgezet te worden en makkelijke aanvraag om in aanmerking te komen voor een deeltaxi pas. Het enige minpuntje wat ondervonden wordt is het tijdstip van de deeltaxi dat deze niet stipt op tijd is. Een reden waarom veel ouderen geen gebruik maken van het openbaar vervoer is ook onwetendheid over de aanpassingen die Gemeente Breda en openbaar vervoer West-Brabant hebben toegepast. Maar ook onwetendheid over het busvervoer in hun directe omgeving en waar dat deze bussen zich naar verplaatsen. Uit enquête en literaatonderzoek blijkt dat een heel groot gedeelte van de ouderen 65 + nog niet in bezit is van een smartphone en daarom ook geen gebruik kunnen maken van een applicatie over openbaar vervoer. Een heel groot gedeelte van deze ouderen zijn al wel actief achter pc en laptop en kunnen daar wel de sites over openbaar vervoer raadplegen.

10 Aanbevelingen Aanscherpen deeltaxibeleid Publiceren flowchart
Voortzetten informatiedagen Training buschauffeurs

11 Afsluiting


Download ppt "Project Gemeente Breda"

Verwante presentaties


Ads door Google