De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Next page The Shadows was een instrumentale muziekgroep, actief vanaf de jaren '50 tot begin deze eeuw. Als band legden ze de basis voor de klassieke.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Next page The Shadows was een instrumentale muziekgroep, actief vanaf de jaren '50 tot begin deze eeuw. Als band legden ze de basis voor de klassieke."— Transcript van de presentatie:

1

2 Next page

3 The Shadows was een instrumentale muziekgroep, actief vanaf de jaren '50 tot begin deze eeuw. Als band legden ze de basis voor de klassieke line-up, bestaande uit een sologitaar, een slaggitaar, een basgitaar en drums. The Shadows was jarenlang de vaste begeleidingsgroep van Cliff Richard en het voorbeeld voor talloze gitaristen, waaronder Tony Iommi, Mark Knopfler, Pete Townshend, Frank Zappa en Brian May.gitaarbasgitaar drumsCliff RichardTony Iommi Mark KnopflerPete TownshendFrank ZappaBrian May In 1958 trokken de zestien jaar oude Hank B. Marvin en Bruce Welch van Newcastle naar Londen om aan een muziekwedstrijd deel te nemen.1958Hank B. MarvinBruce Welch NewcastleLonden De manager van Cliff Richard ontdekte hen in de Two I's Coffee Bar, toen het mekka van de Londense muziekscène, en bood hen een contract aan om Cliff, die intussen met de hit Move it in Engeland bekendheid kreeg, te begeleiden. Later sloten Jet Harris (basgitarist) en Tony Meehan (drummer) zich bij hen aan. The Drifters was de naam waarmee deze line- up startte.EngelandJet HarrisTony MeehanThe Drifters Ze brachten snel een single uit, met daarop twee vocale nummers: Feelin' Fine en Don't be a Fool with Love. Toen de Amerikaanse groep The Drifters zich verzette tegen het gebruik van hun naam in de Verenigde Staten, veranderden zij die in The Shadows.AmerikaanseThe Drifters Music Next page

4 Riders In The Sky Albatross Atlantis Dance On F. B. I Geromino Kon Tiki Guitar Tango Sleepwalk Theme from The Deerhunter


Download ppt "Next page The Shadows was een instrumentale muziekgroep, actief vanaf de jaren '50 tot begin deze eeuw. Als band legden ze de basis voor de klassieke."

Verwante presentaties


Ads door Google