De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Debby Ik ben Debby, met deze presentatie wil ik jullie een beeld schetsen van mijn leven. Ik ben Debby, met deze presentatie wil ik jullie een beeld schetsen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Debby Ik ben Debby, met deze presentatie wil ik jullie een beeld schetsen van mijn leven. Ik ben Debby, met deze presentatie wil ik jullie een beeld schetsen."— Transcript van de presentatie:

1 Debby Ik ben Debby, met deze presentatie wil ik jullie een beeld schetsen van mijn leven. Ik ben Debby, met deze presentatie wil ik jullie een beeld schetsen van mijn leven.

2 Verleden Niet altijd wijst de weg zichzelf. Er zijn er die zich verliezen in steeds meer en steeds minder doorzichtige stenige zijpaden, in omhoog en omlaag zonder duidelijk doel, en nog altijd is het een weg, met de sporen die daarop wijzen. Fragment uit “ Weg” van Tom van Deel.

3 Hoe het begon… Ik ben geboren in 1969 te Zeist. Ik ben geboren in 1969 te Zeist. Ik heb één oudere broer. Ik heb één oudere broer.

4 Seksueel misbruik Op 6-jarige leeftijd ben ik seksueel misbruikt door mijn vader. Op 6-jarige leeftijd ben ik seksueel misbruikt door mijn vader.

5 Gescheiden ouders Het seksueel misbruik heeft er mede toe geleid dat mijn ouders, rond mijn 7de jaar gingen scheiden. Het seksueel misbruik heeft er mede toe geleid dat mijn ouders, rond mijn 7de jaar gingen scheiden. Mijn broer en ik blijven bij mijn moeder wonen. Mijn broer en ik blijven bij mijn moeder wonen.

6 Overlijden vader Niet lang na de scheiding overlijdt mijn vader. Niet lang na de scheiding overlijdt mijn vader.

7 Psychiatrie Hier verblijf ik vanaf mijn 7de tot mijn 16de jaar. Hier verblijf ik vanaf mijn 7de tot mijn 16de jaar. Het seksueel misbruik heeft zijn sporen nagelaten: ik word onhandelbaar en functioneer niet binnen het gezin. Ik word opgenomen in een psychiatrische inrichting. Het seksueel misbruik heeft zijn sporen nagelaten: ik word onhandelbaar en functioneer niet binnen het gezin. Ik word opgenomen in een psychiatrische inrichting.

8 Drugsverslaving Ik verlaat de inrichting, zwerf op straat en kom in aanraking met verdovende middelen. Ik verlaat de inrichting, zwerf op straat en kom in aanraking met verdovende middelen. Ik raak verslaafd aan de harddrugs. Ik raak verslaafd aan de harddrugs.

9 Prostitutie Om mijn verslaving te kunnen bekostigen prostitueer ik mijzelf. Om mijn verslaving te kunnen bekostigen prostitueer ik mijzelf. Hierdoor bevind ik mij regelmatig op de tippelzone. Hierdoor bevind ik mij regelmatig op de tippelzone.

10 Relatie moeder De relatie met mijn moeder is totaal verbroken. De relatie met mijn moeder is totaal verbroken.

11 Partnerkeuze Op straat ontmoet ik mijn man. Op straat ontmoet ik mijn man. Hij is ook verslaafd. Hij is ook verslaafd. Samen krijgen we drie kinderen. Samen krijgen we drie kinderen. In 2001 gaan mijn man en ik uit elkaar. In 2001 gaan mijn man en ik uit elkaar.

12 Kinderen GEBOREN: Kevin 1995 Kevin 1995 Samantha 1998 Samantha 1998 Ricky 2000 Ricky 2000

13 Jeugdzorg Door onze verslaving kunnen wij niet zorgen voor onze kinderen. Door onze verslaving kunnen wij niet zorgen voor onze kinderen. De kinderen worden één voor één uit huis geplaatst door jeugdzorg. De kinderen worden één voor één uit huis geplaatst door jeugdzorg. Ze wonen bij twee verschillende pleeggezinnen. Ze wonen bij twee verschillende pleeggezinnen.

14 Heden Nu alles is zoals het is geworden, nu alles is zoals het is komt het, hoewel, misschien hoewel, tenslotte nog in orde. Fragment uit “Daglicht” van Judith Herzberg.

15 Vriend in beeld Debby is in 2002 een oude bekende tegengekomen. Hieruit is een relatie voortgekomen. Zij wonen sindsdien samen. Haar vriend kampt met meervoudige problematiek, zoals openstaande boetes Debby is in 2002 een oude bekende tegengekomen. Hieruit is een relatie voortgekomen. Zij wonen sindsdien samen. Haar vriend kampt met meervoudige problematiek, zoals openstaande boetes

16 Eigen huis Ik heb een huis toegewezen gekregen van de woningbouw. Ik heb een huis toegewezen gekregen van de woningbouw. Van de kerk en het Leger des Heils heb ik meubels gekregen, zodat het er gezellig uitziet. Van de kerk en het Leger des Heils heb ik meubels gekregen, zodat het er gezellig uitziet.

17 Opvoeding dochter Met mijn nieuwe partner krijg ik een dochter: Rachel. Met mijn nieuwe partner krijg ik een dochter: Rachel. Zij wordt geboren in september 2003. Zij wordt geboren in september 2003. Ik word begeleid door de Rode Schakel. Ik word begeleid door de Rode Schakel.

18 Consultatiebureau Met begeleiding van het consultatiebureau voeden wij onze dochter op. Met begeleiding van het consultatiebureau voeden wij onze dochter op.

19 Kinderbescherming De kinderbescherming houdt toezicht op onze gezinssituatie. De kinderbescherming houdt toezicht op onze gezinssituatie. Inmiddels is het toezicht afgerond. Inmiddels is het toezicht afgerond.

20 Afkicken Met behulp van het Methadonprogramma van Centrum Maliebaan ben ik afgekickt van de coke. Met behulp van het Methadonprogramma van Centrum Maliebaan ben ik afgekickt van de coke. Ik ben dan drie maanden zwanger. Ik ben dan drie maanden zwanger.

21 Gezinshulp Van de thuiszorg krijg ik hulp bij het organiseren van de huishouding. Van de thuiszorg krijg ik hulp bij het organiseren van de huishouding. Ik houd hierdoor meer tijd over voor de opvoeding van Rachel. Ik houd hierdoor meer tijd over voor de opvoeding van Rachel.

22 Clean Ik ben nu bijna één jaar clean. Ik ben nu bijna één jaar clean. Mijn levenshouding is hierdoor veranderd: ik werk hard aan een positieve toekomst. Mijn levenshouding is hierdoor veranderd: ik werk hard aan een positieve toekomst.

23 Schuldsanering Ik heb veel schulden die ik samen met bureau schuldsanering probeer op te lossen. Ik heb veel schulden die ik samen met bureau schuldsanering probeer op te lossen.

24 Elektronisch huisarrest Ik heb een gevangenisstraf gekregen. Ik heb een gevangenisstraf gekregen. Dit is omgezet in twee weken elektronisch huisarrest. Dit is omgezet in twee weken elektronisch huisarrest.

25 Nazorg verslavingskliniek Een verslavingskliniek verleent mij nazorg. Een verslavingskliniek verleent mij nazorg. Zij ondersteunen mij door middel van gesprekken. Zij ondersteunen mij door middel van gesprekken.

26 Buurthuis Ik oriënteer mij op activiteiten in het buurthuis. Ik oriënteer mij op activiteiten in het buurthuis. Het lijkt mij leuk om zelf kleding te maken. Het lijkt mij leuk om zelf kleding te maken.

27 Toekomst Ik wil nu als vlinder vliegen, op de bloemenblaren wiegen. Maar zo hoog kan ik niet komen, dus ik vlieg maar in mijn dromen. Altijd ben ik voor het leven op de vlucht, als een vlinder die toch vliegen kan tot in de blauwe lucht. Ik wil nu als vlinder vliegen, op de bloemenblaren wiegen. Maar zo hoog kan ik niet komen, dus ik vlieg maar in mijn dromen. Altijd ben ik voor het leven op de vlucht, als een vlinder die toch vliegen kan tot in de blauwe lucht. Lenneart Nijgh (op Decca 6100 004 (mono - single), 1969) Lenneart Nijgh (op Decca 6100 004 (mono - single), 1969)

28 Leren omgaan met verleden Ik probeer het contact met mijn moeder weer op te bouwen. Ik probeer het contact met mijn moeder weer op te bouwen. Nu ik niet meer verslaafd ben probeer ik de gebeurtenissen uit mijn verleden een plek te geven. Nu ik niet meer verslaafd ben probeer ik de gebeurtenissen uit mijn verleden een plek te geven.

29 Zelf opvoeden kinderen Ik ben nu 34 en heb weer contact met mijn drie andere kinderen. Ik ben nu 34 en heb weer contact met mijn drie andere kinderen. Samen met Bureau Jeugdzorg hoop ik in de toekomst mijn kinderen weer zelf te kunnen opvoeden. Samen met Bureau Jeugdzorg hoop ik in de toekomst mijn kinderen weer zelf te kunnen opvoeden.


Download ppt "Debby Ik ben Debby, met deze presentatie wil ik jullie een beeld schetsen van mijn leven. Ik ben Debby, met deze presentatie wil ik jullie een beeld schetsen."

Verwante presentaties


Ads door Google