De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De transitietraining Training Nieuw Perspectief

Verwante presentaties


Presentatie over: "De transitietraining Training Nieuw Perspectief"— Transcript van de presentatie:

1 De transitietraining Training Nieuw Perspectief
Je verliest je baan, wat nu?

2 Doel Ruimte om baanverlies meer een plek te geven
Emoties en gedachten herkennen, erkennen en hanteren Creëren van nieuwe energie en zelfvertrouwen om volgende loopbaanstap te zetten Ontwikkelen van een actieplan voor een nieuw perspectief in de toekomst

3 Werkvormen Theoretische inleidingen
Oefeningen (verbaal en non-verbaal) Nabesprekingen Ervaringsuitwisseling Feedback geven en ontvangen

4 Drie transitiefasen (Uit: Managen van Transities van W. Bridges/ 2005)
Tijd

5 Drie aspecten van verliesverwerking (Verlieskundedriehoek uit: ‘Verlieskunde’ van H. de Mönnink ) 1. Impact 2. Coping 3. Support “Je moet de verlieslast (impact) wel zelf tillen (coping), maar niet alleen (support)”

6 Hoofd (denken), hart (voelen) en buik (emoties)
Gedrag (handelen/ kiezen) Hart (gevoelens) Buik (emoties)

7 Ervaringen deelnemers
“Handvatten om de verwarde kluwen in de bovenkamer te ontrafelen. Veel leren van anderen en hun situaties” Door deze cursus ben ik mij bewust geworden van mijn basis houding. Hierdoor weet ik mijn eigenwaarde. Nu is het tijd om mijn ontwikkeling en doelen te bepalen” De impact van ontslag is groter dan je denkt. Je kunt alles op een rijtje zetten. Neem de tijd voor verwerking". “De beren die ik in eerste instantie zag, zijn een stuk minder geworden. Ik concentreer me nu ook op de mogelijkheden i.p.v. de problemen” “Ik vond het een prettige training met een voor mij verbijsterend resultaat: ik zit weer op de rit”

8 Ervaringen trainers Impact van het baanverlies bij deelnemers is groot, vaak groter dan ze zelf in eerste instantie beseffen Herkenning van elkaars verhaal en het erkennen van gedachten, gevoelens en emoties werkt voor de deelnemers als bevrijdend Dit ruimt letterlijk op, deelnemers hebben na de training weer ruimte om vooruit te kijken Deelnemers (her-)ontdekken hun eigen sturend vermogen Ondanks het “zware” onderwerp heeft, is de sfeer toch vaak positief en licht. (er wordt ook veel gelachen!)

9 Informatie Aanmelden via: www.ec-hrm.nl/mo Belangstelling of vragen?
Neem contact op met de MobiliteitsOrganisatie: Linde Berntrop, Els van der Spek, 06–


Download ppt "De transitietraining Training Nieuw Perspectief"

Verwante presentaties


Ads door Google