De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bahasa Belanda Hukum Semester gasal 2014

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bahasa Belanda Hukum Semester gasal 2014"— Transcript van de presentatie:

1 Bahasa Belanda Hukum Semester gasal 2014
FAKULTAS HUKUM UNIVERSITAS INDONESIA DOSEN : TEAM

2 Les 1: RECHTSPRAAK IN NEDERLAND
De rechtspraak geschiedt door onafhankelijke rechters. De rechters worden voor het hele leven benoemd. De rechters worden bij de zitting geassiteerd door de griffier, de openbaar ministerie (O.M.) of de offiecier van justitie. En de verdachten worden gepleit door de advocaat met een lang of kort pleidooi.

3 Er zijn 62 zestig kantongerechten in Nederland
Er zijn 62 zestig kantongerechten in Nederland. Het kantongerecht is het laagste niveau van de rechtspraak. Hier, behandelt men burgerlijke zaken tot € Hier behandelt men ook verkeers-overtredingen. Het volgende niveau is de arrondissementrecht- bank. Het niveau van de arrondissementrechtbank is hoger dan het niveau van het kantongeracht. Met andere woorden, het niveau van het kanton- gerecht is lager dan het niveau van de arrondis- sementrechtbank.

4 Er zijn 19 arrondissementrechtbanken in getal.
Men behandelt hier gevallen zoals echtscheidingen en faillissementen. Wie het niet eens is met de uitspraak van de rechtbank, kan in hoger beroep gaan. Hij komt terecht bij een arrondissement rechtbank, of bij éen van de vijf gerechtshoven. Het hoogste niveau van de rechtbanken is Nederland is de Hoge Raad. De Hoger Raad der Nederlanden ziet toe op de rechtbank in het algemeen en op de gerechtshoven in het bijzonder.

5 Rechtspraak “Peradilan”
De rechtspraak geschiedt door onafhankelijke rechters. Peradilan diselenggarakan oleh para hakim yang mandiri. De rechters worden voor het hele leven benoemd. Para hakim itu diangkat seumur hidup.

6 De rechters worden bij de zitting geassiteerd door de griffier, de openbaar ministerie (O.M.) of de offiecier van justitie. Para hakim dalam sidang dibantu oleh panitera, kejaksaan atau jaksa penuntut umum. En de verdachten worden gepleit door de advocaat met een lang of kort pleidooi. Dan para tersangka dibela oleh pembela dengan pembelaan panjang atau pendek

7 Er zijn 62 kantongerechten in Nederland
Er zijn 62 kantongerechten in Nederland. Ada 62 buah pengadilan setempat di Bld. Hier, behandelt men burgerlijke zaken tot € Di sini orang menangani kasus-kasus perdata sampai dengan senilai Tujuh ratus lima puluh euro.750 Hier behandelt men ook verkeers-overtredingen. Di sini orang juga menangani pelanggaran-pe- langgaran lalu-lintas.

8 Het volgende niveau is de arrondissementrecht- bank
Het volgende niveau is de arrondissementrecht- bank. Tingkat berikutnya adalah pengadilan tingkat Wilayah. Het niveau van de arrondissementrechtbank is hoger dan het niveau van het kantongeracht. Tingkatan pengadilan wilayah lebih tinggi daripada tingkatan peradilan setempat.

9 Met andere woorden, het niveau van het kanton- gerecht is lager dan het niveau van de arrondis- sementrechtbank. Dengan kata lain, tingkatan pengadilan setempat lebih rendah dari tingkatan pengadilan wilayah. Er zijn 19 arrondissementrechtbanken in getal. Ada dalam jumlah 19 pengadilan tingkat wilayah Men behandelt hier gevallen zoals echtscheidingen en faillissementen. Di sini orang mengani kejadian- kejadian seperti perceraian2 dan kebangkrutan2.

10 Wie het niet eens is met de uitspraak van de rechtbank, kan in hoger beroep gaan. Bagi yang tidak tidak setuju dengan putusan pengadilan dapat mengajukan banding Hij komt terecht bij een arrondissement rechtbank, of bij éen van de vijf gerechtshoven. Ia menghubungi satu pengadilan wilayah, atau satu dari lima mahkamah tinggi.

11 Het hoogste niveau van de rechtbanken is Nederland is de Hoge Raad.
Tingkat tertinggi pengadilan adalah Mahkamah Agung Belanda. De Hoge Raad der Nederlanden ziet toe op de rechtbank in het algemeen en op de gerechtshoven in het bijzonder. Mahkamah Agung Belanda pada umumnya mengawasi pengadilan dan khususnya pada mahkamah-mahkamah tinggi.


Download ppt "Bahasa Belanda Hukum Semester gasal 2014"

Verwante presentaties


Ads door Google