De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom!."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom!

2 Van projectmanagement
naar realisatiemanagement!

3 Resultaten liggen niet of onvoldoende in lijn met de organisatie
Projectrendement? Resultaten liggen niet of onvoldoende in lijn met de organisatie doelstellingen ( “daar zitten wij niet op te wachten”’). Resultaten worden door de lijnorganisatie als ongeschikt/ inadequaat beschouwd (“zo werkt het helemaal niet”). De lijnorganisatie is niet toegerust om het beoogde rendement uit de resultaten te halen (“hier kan ik niets mee”). Projecten verzanden in trage besluitvorming. (“Welk risico loop ik”)

4 Deliverables structuur
Resultaat deliverables Initiatie Analyse Definitie Voor - ..bereiding Realisatie Borging

5 Wat gaat er precies gebeuren? Waarom moet ik dan in ontwikkeling?
Gaat me dit wel lukken? Heb ik wel invloed? Wat is het nut hiervan? Lijnorganisatie Wat gaat er precies gebeuren? Waarom moet ik dan in ontwikkeling? Ik zit nog met onvrede..

6 Deliverables vaardigheid en attitude
Resultaat deliverables Onvrede Bewust-wording Acceptatie Inzicht Toepassing Integratie

7 + Deliverables structuur Deliverables vaardigheid en attitude
Resultaat deliverables Initiatie Analyse Definitie Voor - ..bereiding Realisatie Borging Deliverables vaardigheid en attitude Resultaat deliverables Onvrede Bewust-wording Acceptatie Inzicht Toepassing Integratie + duurzaam rendement projectresultaat Integrale benadering

8 Wat betekent dat voor mij als projectleider?
“Kun jij ervoor zorgen dat er persoonlijk verantwoordelijkheid genomen wordt voor de duurzaamheid van het projectresultaat ?”

9 Duurzaam project rendement
Hefboomfactoren Organisatie Gaat het management voorop in de verandering of hoopt ze op een gunstig neveneffect van het project? Is de verandering vertaald naar concrete leer en ontwikkelactiviteiten? Komt de input van de vaardigheids- en attitudeaspecten vanuit de lijnorganisatie? Attitude Zijn attitudeaspecten in de resultaatformulering opgenomen? Zien alle betrokkenen het belang van integrale ontwikkeling? Structuur Zijn structuuraspecten in de resultaatformulering opgenomen? Is integrale ontwikkeling verankerd in de project- managementmethodiek? Duurzaam project rendement Team Is bij de samenstelling van het projectteam rekening gehouden met integrale ontwikkeling? Kan het projectteam integrale ontwikkeling gestalte geven? Vaardigheden Zijn vaardigheidsaspecten in de resultaatformulering opgenomen? Individu Worden de (eind)gebruikers gefaciliteerd in ontwikkel- en leeractiviteiten? Wordt bij implementatie integraal gestuurd op structuur, vaardigheden en attitude?


Download ppt "Welkom!."

Verwante presentaties


Ads door Google