De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatiebijeenkomst over: Aanleg glasvezel binnen Stad Delden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatiebijeenkomst over: Aanleg glasvezel binnen Stad Delden"— Transcript van de presentatie:

1 Informatiebijeenkomst over: Aanleg glasvezel binnen Stad Delden
25 juni 2012 Informatiebijeenkomst over: Aanleg glasvezel binnen Stad Delden

2 Hoe ziet de avond eruit? Opening door Binne Visser, Voorzitter Stadsraad Delden. Beantwoording van vragen door Reggefiber. Pauze. Beantwoording van vragen door Cogas. Samenvatting en conclusies. Sluiting.

3

4 Vragen over glasvezelnetwerk in Stad Delden.

5 Vraag 01 Waarom moet er een glasvezelnet aangelegd worden, alles werkt nu toch goed?

6

7

8

9

10 Vraag 02 KPN heeft nu 41% aandelen Reggefiber en dat wordt in 2012, 51% en per 1 januari %. Minimaal 3,5 jr. daarna kan Reggeborgh de resterend 40% aan KPN verkopen. Wordt KPN hiermee een monopolist?

11

12 Vraag 03 Een groot deel van de providers die nu op het net van Reggefiber zitten, zijn al geheel of gedeeltelijk in handen van KPN. Worden andere providers (bv.Ziggo) en diensten ook toegelaten? Over de vrije toegankelijkheid van netwerken, loopt nog een rechtzaak(Ziggo & UPC), klopt dat?

13

14

15 Vraag 04 Bij televisietoestellen staat vaak de vermelding “geschikt voor Ziggo/UPC”. Komen er bij de overgang naar glasvezel en de providers problemen? Denk hierbij aan andere merken als Loewe en B&O. Worden de bestaande vaste modules in de TV’s nog gebruikt?

16 Analoge TV/Radio

17 Vraag 05 Voor de aanleg worden er trottoirs en/of opritten opengebroken en ook loopt(lopen) de kabel(s) vaak door tuinen en/of opritten. Door wie en hoe wordt e.a. hersteld? Bij de aanleg wordt een kabel beschadigd(telefoon,elektra,coaxkabel) o.d. Wie zorgt er dan voor de reparatie?

18

19

20 Het openbaar straatwerk wordt diverse malen gecontroleerd: Aannemer
Reggefiber uitvoerder Gemeente toezichthouder Na goedkeuring van de gemeenteambtenaar volgt een garantieperiode van 1 jaar op het straatwerk door Reggefiber. Reggefiber / Aannemer (VolkerWessels Telecom) is verantwoordelijk voor eventuele schade.

21 Vraag 06 Wat zijn de kosten van het aanleggen voor de inwoners en zijn er verplichtingen aangaande abonnementen bij providers? Zijn er extra kosten voor de aanleg bij verzamelgebouwen en/of appartementen?

22 De glasvezelaansluiting van Reggefiber is geheel kosteloos.
Geen verplichting tot afname van een abonnement. U dient alleen toestemming te verlenen voor plaatsing. Indien u veel later alsnog een glasvezelaansluiting neemt en u heeft hiervoor tijdens de graafwerkzaamheden geen toestemming verleend. Dan kunnen er alsnog kosten uit voortvloeien. Dit zal circa 150 euro zijn.

23 Vraag 07 Cogas heeft 87% aanmeldingen. Waarom legt Reggefiber nu glasvezel aan, want de eis was toch min. 30%? Ook moest men binnen 3 maanden een provider kiezen. Vervalt die eis ? Geldt dit nu ook voor die 30% aanmeldingen?

24 De glasvezelaansluiting van Reggefiber is geheel kosteloos.
Er zijn voldoende aanmeldingen. Geen verplichting tot afname van een abonnement. U dient alleen toestemming te verlenen voor plaatsing van het glasvezelmodem.

25 Vraag 08 Wordt er in de woningen een modem geplaatst en kunnen de inwoners de plaats hiervan zelf bepalen(denk aan oudere woningen, waar de aansluiting niet in een meterkast zit)?

26 Voordat er een modem geplaatst gaat worden komt er een monteur die gaat schouwen.
In overleg met de bewoner wordt de locatie van het modem bepaald.

27 Vraag 09 Ondersteunt het modem WiFi, zo ja, heeft het dan nog wel de optie om met een netwerkkabel de computer(s) aan te sluiten? Is hier dan een speciale netwerkkabel voor nodig?

28 Glasvezelmodem

29 Vraag 10 Als men voor glasvezel gaat kiezen, wie sluit dan alles aan en wie zorgt voor de computer-/ telefoonverbinding(en), en wie stelt de TV(‘s) in. Is dat de provider, Reggefiber of de bewoner(s)?

30 Nieuwe thuisnetwerk situatie
analoge televisie COAX Nieuw Bestaand telefoon Huidige telefoonkabel computer internet router Computerkabel tablet smartphone computerspellen Glasvezel digitale televisie HDMI / SCART Computerkabel IP TV Box

31 Vraag 11 Worden er ook nog analoge signalen doorgegeven, voor mensen die nog geen digitale TV(‘s) hebben of is dit afhankelijk van de providers? Worden de radiosignalen zowel digitaal als analoog doorgegeven?

32 Standaard: 39 analoge TV zenders & 41 analoge radio zenders
Analoge TV/Radio Standaard: 39 analoge TV zenders & 41 analoge radio zenders TV ONLY= €16,50

33 Vraag 12 Wie bepaalt de prijzen die de mensen moeten gaan betalen voor het gebruik van het glasvezelnetwerk, is dat straks ook geen monopolie van KPN?

34 Reggefiber is de toekomst
MODEL Scheiding van netwerk en diensten (zoals nu bij elektriciteit) De gebruiker heeft keuze uit meerdere aanbieders = concurrentie = gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

35 Vraag 13 Glasvezel zou alles veel sneller maken, maar de huidige coax-kabel kan nu toch ook nog de snelheden(m.u.v. uploaden) aan, waarmee de providers van glasvezel adverteren? Hogere snelheden zijn duurder?

36 Vergelijk providers

37

38 Vraag 14 Hoe wordt glasvezel bij een verzamelgebouw aangelegd?
Is dit een centrale unit en daarna via de bestaande coaxkabel naar woningen? Komt er een modem in de woning? Kan men daarna individueel kiezen, of moet het gehele gebouw gelijktijdig overgaan op glasvezel? Beïnvloed het Coax deel de kwaliteit?

39 Overstappen U schrijft in voor abonnement Uitgesteld inschrijven
Geen dubbele kosten Hulp bij opzeggen Edgar

40 Vraag 15 Is bij de prijs, die de providers voor hun pakketten aanbieden, het gebruik van het netwerk inbegrepen, of komt hiervoor een afzonderlijke rekening?

41 De prijzen die men bij de providers betaald is inclusief BTW en het gebruik van het glasvezelnetwerk. U krijgt dus geen aparte rekening van Reggefiber!

42 Vraag 16 Tot slot de vraag, hoe en wanneer gaat de aanleg plaatsvinden en wanneer is alles afgerond? Wat wordt er verstaan onder “schouwen”?

43

44 Zo wordt het dus aangelegd!

45 Pauze!

46 Nu de vragen! Cogas rolt geen glas uit in Delden
TELECOMPAPER Cogas rolt geen glas uit in Delden donderdag 21 juni 2012 | 13:43 CET | Nieuws Cogas zal de plaats Delden, onderdeel van de gemeente Hof van Twente, zeer waarschijnlijk niet verglazen. Het kabelbedrijf heeft haar ambitie uitgesproken om heel haar verzorgingsgebied te verglazen, maar kent daarin concurrentie van Reggefiber. Hoewel de laatste zich heeft teruggetrokken uit Hof van Twente, voorziet het wel de kern Delden van glas. Cogas geeft nu aan dat Delden niet in de planning voor haar glasvezeluitrol in 2012 voorkomt. In de besluitvorming over Delden, een proces dat dus later zal plaatsvinden, zal Cogas het feit dat er al een glasvezelnetwerk van Reggefiber komt, worden meegenomen. Reggefiber en Cogas/CIF zijn beide van plan een aantal gemeenten in Overijssel te verglazen. Beide partijen willen echter voorkomen dat een huishouden twee aansluitingen krijgt. Vanuit dit oogpunt worden de gemeenten nu toch onderling verdeeld. Nu de vragen!

47 Vraag 01 Legt Cogas een glasvezelnetwerk in Stad Delden aan?

48 Vraag 02 Als Cogas toch een glasvezelnetwerk in Stad Delden gaat aanleggen, wanneer zal dit dan plaats gaan vinden?

49 Vraag 03 U heeft ca. 87% aanmeldingen binnengekregen, maar nadien nooit meer iets laten horen. Met de gemeente Hof van Twente was toch de afspraak dat Cogas deze gemeente zou “verglazen”? De Hof van Twente is zelfs aandeelhouder(dus, de inwoners).

50 Vraag 04 Uit persberichten is te lezen, dat Cogas ook buitengebieden van een glasvezel-netwerk voorziet (prijzenswaardig), maar ook valt te lezen dat de financiering een probleem is.

51 Vraag 05 Nu Cogas al in delen van de gemeente Hof van Twente een glasvezelnetwerk aan gaat leggen, is het dan al bekend welke providers er gebruik van zullen en kunnen maken en wordt het een open netwerk?

52 Vraag 06 Blijft de bestaande Coaxkabel(met Ziggo) nog beschikbaar voor de inwoners van Stad Delden?

53 Vraag 07 Is bij de prijs, die de providers voor hun pakketten aanbieden, het gebruik van het netwerk, inbegrepen of komt hiervoor een afzonderlijke rekening?

54 Vraag 08 Cogas verhuurt nu de kabel alleen aan
Ziggo. Zijn er al contracten met Ziggo voor het glasvezelnetwerk?

55

56 U kunt zich als sympathisant op onze website aanmelden, dus gewoon doen!


Download ppt "Informatiebijeenkomst over: Aanleg glasvezel binnen Stad Delden"

Verwante presentaties


Ads door Google