De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

JEZUS EN DE MENSEN IN NOOD

Verwante presentaties


Presentatie over: "JEZUS EN DE MENSEN IN NOOD"— Transcript van de presentatie:

1 JEZUS EN DE MENSEN IN NOOD
Les 7 voor 17 augustus 2019

2 De bediening van Jezus was sinds het begin verwant aan hen die in nood waren.
De profetieën over Jezus voorspelden dat Hij dicht bij de onderdrukten, de armen en de zieken zou werken. Jezus werd ook onderdrukt en Hij stierf ten onrechte om degenen in nood (d.w.z. wij) te helpen en ons te bevrijden van het onderdrukkende juk van zonde. ZIJN ZENDING Aangekondigd door Maria Aangekondigd door Jezus ZIJN BEDIENING Hulp aan mensen in nood De profeet van de mensen in nood ZIJN OFFER Sterven voor mensen in nood

3 DE ZENDING VAN JEZUS (1) "Hij heeft machtigen van de troon gestoten en nederigen heeft Hij verhoogd." (Lukas 1:52) Elizabeth noemde Maria 'gezegend' (Lucas 1:45). Toen werd Maria vervuld met de Heilige Geest en zong ze een profetisch lied (vers 46-55). Zij prees God om wat Hij voor haar had gedaan (verzen 46-48) en om zijn macht, liefde en gerechtigheid voor iedereen (v ). Ze kondigde vervolgens het koninkrijk van de Messias aan (verzen 52-55). Hij zou zorgen voor: De nederigen (vers 52) De hongerigen (vers 53) De onderdrukten (vers 54) Dit koninkrijk zou het "omgekeerde koninkrijk" kunnen worden genoemd. In dit koninkrijk zijn de machtigen en rijken van deze wereld het minst, en de armen en onderdrukten worden bevrijd, 'gevuld' en opgetrokken.

4 DE ZENDING VAN JEZUS (2) “Hij begon tegen hen te zeggen: ‘Heden is deze Schrift in uw oren in vervulling gegaan.’” (Lukas 4:21) Jezus las Jesaja 61:1-2 in de synagoge van Nazareth. Dit was zijn missieverklaring: Goed nieuws aan de armen te brengen. Gebroken harten te genezen. Vrijheid aan de gevangenen te verkondigen. Ogen van de blinden te openen. Vrijheid aan gevangen te verkondigen. Het uitroepen van het jaar van welbehagen van de HEERE. Jezus zijn missie was zowel spiritueel als praktisch. Fysieke zorg voor mensen in nood was het tastbare deel van Jezus' zorg voor hun geestelijke gezondheid. Jezus moedigde zijn discipelen aan om op dezelfde manier te handelen als hij deed (Mattheüs 10:8)

5 HULP AAN MENSEN IN NOOD “En toen Jezus uit het schip ging, zag Hij een grote menigte, en Hij was innerlijk met ontferming bewogen over hen en genas hun zieken.” (Mattheüs 14:14) Jezus bevrijdde de gevangenen van ziekte, zelfs als ze 12, 18 of 38 jaar ziek waren geweest. De blinde zag De lamme liep De melaatsen werden genezen Demonen werden verdreven De doden werden opgewekt De genezende kracht van de Heilige Geest door Jezus was duidelijk, maar Jezus gebruikte geen wonderen om meer volgelingen aan te trekken. Jezus probeerde altijd onopvallend te blijven (Markus 1:44; 8:26). Hij genas mensen omdat Hij van hen hield en Hij wilde hen naar het eeuwige leven leiden.

6 “Jezus was niet tevreden om de aandacht op zichzelf te vestigen, alleen als wonder- doener of als genezer van lichamelijke ziekten. Hij probeerde mensen naar zich toe te trekken als hun Redder. Terwijl de mensen verlangden te geloven dat Hij als een koning was gekomen om een aardse heerschappij te vestigen, wilde Hij hun gedachten van het aardse op het geestelijke vestigen. Alleen werelds succes zou zijn werk verstoren.” Ellen G. White (The Ministry of Healing, hoofdstuk 2, pag. 31)

7 DE PROFEET VAN DE MENSEN IN NOOD
"De menigte zei: ‘Dat is Jezus, de Profeet uit Nazareth in Galilea.’” (Mattheüs 21:11) Zoals de oude profeten hebben gedaan, trad Jezus hard op tegen degenen die de tempel in een markt hadden veranderd. Ze stelden hoge prijzen vast voor de offers die de vrije verzoenende vervangende dood van Jezus symboliseerden. Nadat Jezus de kooplieden uit de tempel had verdreven, "kwamen de blinden en de kreupelen tot hem in de tempel en hij genas hen", en de kinderen prezen Hem (verzen 14-15). De oude profeten werden vervolgd en Jezus zou ook worden vervolgd en vermoord door de religieuze leiders van zijn eigen volk.

8 STERVEN VOOR MENSEN IN NOOD
“Voorwaar, onze ziekten heeft Híj op Zich genomen, onze smarten heeft Hij gedragen. Wíj hielden Hem echter voor een geplaagde, door God geslagen en verdrukt. Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen.” (Jesaja 53:4-5) Jezus was onschuldig, puur en vriendelijk. Hij zorgde altijd voor mensen in nood, maar ontving alleen onderdrukking, onrecht, lijden, pijn en een wrede dood. Hij deed het omdat Hij van je houdt. Hij wilde je van zonde bevrijden en je eeuwig leven schenken. Ongeacht het onrecht, het lijden waar je doorheen gaat of de behoefte die je hebt. Hij weet, luistert, begrijpt en handelt. Niemand kan uw problemen begrijpen en u troosten zoals Jezus dat kan (Hebreeën 4:15).

9 “De Heer heeft speciale genade voor de rouwende met kracht om harten te doen smelten zielen te winnen. Zijn liefde opent een kanaal naar de gewonde en gekneusde ziel en wordt een genezende balsem voor degenen die treuren “…de Vader van de barmhartigheden en de God van alle vertroosting, Die ons troost in al onze verdrukking, zodat wij hen kunnen troosten die in allerlei verdrukking zijn, met de vertroosting waarmee wij zelf door God getroost worden.’” (2 Korinthe 1:3,4) Ellen G. White (Gedachten van de Berg der Zaligsprekingen, hoofdstuk 2, pag. 13)


Download ppt "JEZUS EN DE MENSEN IN NOOD"

Verwante presentaties


Ads door Google