De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Voorganger in deze dienst is ds. A.G.M. Weststrate Thema: Een nieuw gebod!

2 Informatie voor onze gasten
De Bijbellezing is uit de vertaling van 1951. Bijbels liggen bij de entree. De psalmen en liederen worden geprojecteerd. Tijdens deze dienst is er crèche tot en met 5 jaar oud.

3 Mededelingen D.V. volgende week zijn de collectedoelen:
1e Collecte is voor de kerk 2e Avondmaalscollecte Bij de uitgang: voor rente, aflossing en onderhoud van de gebouwen. Volgende week zondag hoopt ds. Weststrate in beide diensten voor te gaan.

4 Mededelingen D.V. 11 april 2019 10.00-11.30 Trefpunt
D.V. 11 april Gebedskring (bij Corry Francke) Jaarboek CGK 2019: U kunt het jaarboek van onze kerken 2019 nog bestellen door uw naam in te vullen op het prikbord in de hal van de kerk.

5

6 Liturgie zondag 7 april Mededelingen SB. 12: 1, 3, 7 * Stil gebed
* Votum en groet Ps. 33: 2a+8b NB Wetslezing Ps. 119: 3 Gebed Schriftlezing: Johannes 13: 31-35 en 15: 9-19 Opwekking 378 Preek Opwekking 705 Collecte Lezen deel 1 FHA Dankgebed * Ps. 133: 3 * Zegen * Staande

7 Mededelingen

8 Schriftberijming 12: 1, 3, 7

9 Schriftberijming 12: 1 Wie heeft geloofd Gods woord aan de profeet?
Wie kent Gods knecht, ontluisterd in zijn leed, gegeseld en, met ruwe spot ontkleed, aan 't kruis geslagen? Wie zou aan Hem zijn levensnood ooit klagen, die werd vermoord? Wie zal door kracht van boven tot zijn behoud in zulk een Vorst geloven, aan 't hout doorboord?

10 Schriftberijming 12: 3 Hij, Man van smart, veroordeeld voor 't gerecht, Hij droeg de vloek, die ons was aangezegd. 't Is onze smart, die op Hem werd gelegd. Ons overtreden heeft Hem verwond; de ongerechtigheden, door ons begaan, zijn op Hem neergekomen; de straf, die ons de vrede toe doet stromen, die nam Hij aan.

11 Schriftberijming 12: 7 Aan Hem, zijn knecht, straft God de HEER het kwaad, waarmee de mens zijn liefde heeft versmaad. Wat spruit er uit zijn graf een heerlijk zaad van eeuwig leven! Hoe velen zal de Heiland wedergeven rechtvaardigheid om in zijn eer te delen! Zijn heilig offerbloed verwierf voor velen de zaligheid.

12 Stil gebed Votum en groet
* Staande

13 Psalm 33: 2a + 8b NB

14 Psalm 33: 2a + 8b NB Zingt al wie leeft van Gods genade,
want waarheid is al wat Hij zegt. Op trouw gegrondvest zijn zijn daden, op liefde rust zijn heilig recht. Laat te allen tijde / uwe liefd' ons leiden, uw barmhartigheid. God, op wien wij wachten, / geef ons moed en krachten nu en voor altijd.

15 Wetslezing

16 Psalm 119: 3

17 Psalm 119: 3 Och, schonkt Gij mij de hulp van Uwen Geest!
Mocht die mij op mijn paan ten leidsman strekken! 'k Hield dan Uw wet, dan leefd' ik onbevreesd; Dan zou geen schaamt' mijn aangezicht bedekken, Wanneer ik steeds opmerkend waar' geweest, Hoe Uw geboon mij tot Uw liefde wekken.

18 Gebed

19 Schriftlezing: Johannes 13: 31-35 en 15: 9-19

20 Opwekking 378

21 Opwekking 378: 1 Ik wil jou van harte dienen
en als Christus voor je zijn. Bid dat ik genade vind, dat jij het ook voor mij kunt zijn.

22 Opwekking 378: 2 Wij zijn onderweg als pelgrims,
vinden bij elkaar houvast. Naast elkaar als broers en zusters, dragen wij elkanders last.

23 Opwekking 378: 3 Ik zal Christus' licht ontsteken
als het duister jou omvangt. Ik zal jou van vrede spreken waar je hart naar heeft verlangd.

24 Opwekking 378: 4 Ik zal blij zijn als jij blij bent
huilen om jouw droefenis. Al mijn leeftocht met je delen tot de reis ten einde is.

25 Opwekking 378: 5 Dan zal het volmaakte komen
als wij zingend voor Hem staan. Als wij Christus' weg van liefde en van lijden zijn gegaan.

26 Preek

27 Een nieuw gebod! Schriftlezing: Johannes 13: 31-35 en 15: 9-19 Tekst:
Zingen na de preek Opwekking 705

28 Een nieuw gebod! 1) Wat dat nieuwe gebod inhoudt
2) Wat dat nieuwe gebod uitwerkt Schriftlezing: Johannes 13: en 15: 9-19 Tekst: Johannes 13: 34-35 Zingen na de preek Opwekking 705

29 Opwekking 705

30 Opwekking 705 Aan de maaltijd wordt het stil,
als de Meester knielen wil, en vol liefde als een knecht elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie neerkniel. Dit is hoe Mijn kerk behoort te zijn, dit is wat de wereld ziet van Mij, als je Mij gaat volgen.

31 Opwekking 705 Toon Mijn liefde aan de ander dien de ander
zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, dien de ander,

32 Opwekking 705 In de wereld wordt het stil, als wij doen wat Jezus wil
en gaan dienen als een knecht, zoals Hij ons heeft gezegd. Hij zei: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie neerkniel. Dit is hoe Mijn kerk behoort te zijn, dit is wat de wereld ziet van Mij, als je Mij gaat volgen.

33 Opwekking 705 Toon Mijn liefde aan de ander dien de ander
zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, dien de ander,

34 Collecte Deze collecte is bestemd voor: 1. Kerk 2. Diaconie
Bij de uitgang: rente, aflossing en onderhoud

35 Bestemming Avondmaalscollecte van D.V. volgende week zondag

36 Noodhulp Zuidelijk Afrika
deputaten diaconaat via Kerken helpen kerken

37 Orkaan Orkaan Idai en zware regenval hebben in
Mozambique, Malawi en Zimbabwe enorme verwoestingen aangericht.

38 Oogst Deze natuurramp vindt plaats vlak voor
de belangrijkste oogst van het jaar. Hele velden zijn vernietigd.

39 Hulp en herstel Met uw hulp geven wij voedselpakketten,
dekens en nieuw zaaizaad en helpen we bij het herstel van huizen.

40 Kerken helpen kerken De GZB, Verre Naasten en CGK hebben de
handen ineen geslagen met deze noodhulp namens de kerken.

41 Bidt u mee? Helpt u mee? Hartelijk dank!

42 Formulier Voorbereiding H.A.

43 Avondmaalsformulier Geliefden in onze Heere Jezus Christus,
in het evangelie lezen wij hoe de Heere Jezus Christus voor Zijn gemeente het Avondmaal heeft ingesteld. De apostel Paulus schrijft: “Zelf heb ik via overlevering van de Heere ontvangen, wat ik u weer doorgegeven heb, dat de Heere Jezus in de nacht waarin Hij werd overgeleverd, een brood nam, de dankzegging uitsprak, het brak en zei: Dit is Mijn lichaam voor u, doet dit tot Mijn gedachtenis.

44 Avondmaalsformulier Zo ook de beker, nadat de maaltijd afgelopen was, en Hij zei: Deze beker is het nieuwe verbond in Mijn bloed. Doet dit, zo vaak als u die drinkt, tot Mijn gedachtenis. Want zo vaak als u dit brood eet en de beker drinkt, zult u de dood van de Heere verkondigen, totdat Hij komt. Wie dus op een onwaardige wijze het brood eet of de beker van de Heere drinkt, zal zich bezondigen aan het lichaam en bloed van de Heere. Maar laat ieder zichzelf beproeven en dan van het brood eten en uit de beker drinken.

45 Avondmaalsformulier Want wie eet en drinkt, eet en drinkt tot zijn eigen oordeel, als hij het lichaam niet onderscheidt.” (1 Kor. 11:23-29 NV) Om getroost te worden door het Avondmaal van de Heere te gebruiken, moeten wij onszelf van te voren onderzoeken. En we moeten ons hart richten op het doel, waarmee de Heere Christus het heeft ingesteld, namelijk Zijn werk overdenken. Een goed zelfonderzoek heeft drie onderdelen:

46 Avondmaalsformulier Ten eerste.
Laat iedereen nadenken over de eigen zonden en welke vervloeking die over ons brengen. Daardoor krijgen we een afkeer van onszelf en worden we klein voor God. Zeker als we bedenken hoe groot Gods toorn over de zonde is: Zo groot, dat Hij die niet ongestraft kon laten, maar Zijn geliefde Zoon Jezus Christus gestraft heeft. En dat met de vreselijke en vernederende dood aan het kruis.

47 Avondmaalsformulier Ten tweede.
Laat iedereen zijn eigen hart onderzoeken: Geloof ik die vaste belofte van God dat al mijn zonden mij vergeven zijn? En dat alleen vanwege het lijden en sterven van Christus. Geloof ik dat de rechtvaardigheid van Christus aan mij wordt toegekend en gegeven? Zo totaal, alsof ik zelf voor al mijn zonden betaald had en alsof ik alles had gedaan wat God van mij vroeg.

48 Avondmaalsformulier Ten derde.
Bent u van harte bereid met uw hele leven te laten zien dat u God echt dankbaar bent? En dat u oprecht voor God wilt leven? Dat betekent dat u afstand doet van alle vijandschap, haat en ruzie. En het betekent dat u zich inzet om in liefde en vrede met de mensen om u heen te leven. Allen die dat kunnen beamen, wil God zeker genadig zijn. Hij wil u als een waardige tafelgenoot van Zijn Zoon Jezus Christus ontvangen.

49 Avondmaalsformulier Maar ook het tegenovergestelde: Hebt u geen verdriet over uw zonden? Vertrouwt u niet op Gods beloften? Leeft u door in ongehoorzaamheid aan God, zonder spijt en bekering te laten zien? Dan moeten we u aanzeggen dat u buiten het koninkrijk van Christus staat. Laat het oordeel van God over u niet nog zwaarder worden. We dringen er bij u op aan niet deel te nemen aan dit Avondmaal, zolang u zich niet bekeert. Want het Avondmaal heeft Christus alleen voor Zijn gelovigen ingesteld.

50 Avondmaalsformulier Geliefde broeders en zusters in de Heere. Waarom wordt ons dit voorgehouden? Het hart van gelovigen is al zo verbroken. Wordt hun zo niet de laatste vrijmoedigheid ontnomen? Alsof niemand tot het avondmaal van de Heere mag gaan, behalve wie totaal zonder zonde is! Maar wij komen niet naar dit Avondmaal om daarmee te zeggen dat wij in ons zelf zonder zonde en rechtvaardig zijn. Integendeel!

51 Avondmaalsformulier Juist als we ons leven buiten onszelf zoeken, belijden we daarmee dat wij de dood verdienen door onze zonden. Wij ontdekken bij onszelf veel ellende en gebreken. Ons geloof is niet volmaakt en wij dienen God niet met de toewijding die wij Hem schuldig zijn. Elke dag moeten we weer het gevecht aangaan met de zwakheid van ons geloof en met de slechte verlangens van onze oude mens.

52 Avondmaalsformulier Maar toch! Door de genade van de Heilige Geest hebben we hier echt verdriet over en verlangen we ernaar tegen ons ongeloof te vechten en naar al Gods geboden te leven. Dan kunnen zelfs zonden en zwakheden, die nog tegen onze wil in ons zijn overgebleven, niet verhinderen dat God ons toch genadig wil zijn. Niet wij, maar Hij maakt ons dit hemelse eten en drinken waardig. En Hij deelt het uit.

53 Dankgebed

54 Psalm 133: 3 * Staande

55 Psalm 133: 3 Waar liefde woont, gebiedt de Heer' den zegen:
Daar woont Hij Zelf, daar wordt Zijn heil verkregen, En 't leven tot in eeuwigheid. * Staande

56 Zegen * Staande

57 Tot vanmiddag


Download ppt "Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"

Verwante presentaties


Ads door Google