De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Wat Hij u ook zegt, doe dat!

2 Informatie voor onze gasten
De Bijbellezing is uit de vertaling van 1951. Bijbels liggen bij de entree. De psalmen en liederen worden geprojecteerd. Tijdens deze dienst is er crèche tot en met 3 jaar Tijdens de preek is er een kindernevendienst voor groep 1 t/m 6 van de basisschool.

3 Mededelingen D.V. volgende week zijn de collectedoelen:
1e collecte is voor de kerk 2e collecte is voor de kerkelijke kassen Bij de uitgang: voor rente, aflossing en onderhoud van de gebouwen. D.V. volgende week hoopt ds. Weststrate in de morgendienst en ds. H. Peet uit Sliedrecht in de middagdienst voor te gaan.

4 Liturgie zondag 27 januari
Mededelingen Ps. 84: 1 NB * Stil gebed * Votum en groet Ps. 31: 15 Avondmaalsviering Gebed Schriftlezing: Johannes 2: 1-10 Ps. 37: 2, 3 Kindernevendienst Preek JdH. 133: 1, 3 Einde kindernevendienst Collecte Dankgebed Ps. 18: 9 NB * Geloofsbelijdenis * Opwekking 42 * Zegen * Staande

5 Mededelingen

6 Psalm 84: 1 NB

7 Psalm 84: 1 NB Hoe lieflijk, hoe goed is mij, HEER,
het huis waar Gij uw naam en eer hebt laten wonen bij de mensen. Hoe brand ik van verlangen om te komen in uw heiligdom. Wat zou mijn hart nog liever wensen dan dat het juichend U ontmoet die leven zijt en leven doet.

8 Stil gebed Votum en groet
* Staande

9 Psalm 31: 15

10 Psalm 31: 15 Hoe groot is 't goed, dat Gij zult geven
Hem, wiens oprechte geest Op U betrouwt, U vreest! Hoe groot is 't heil, dat G' in dit leven, Ver boven beed' en wensen, Reeds wrocht voor 't oog der mensen!

11 Avondmaalsviering Lezing kort avondmaalsformulier SB. 40: 1, 4
Psalm 45: 6 Afsluiting avondmaal

12 Geliefden in onze Heere Jezus Christus,
Het Avondmaal verzekert ons ervan, dat het volkomen offer van onze Heere Jezus Christus de enige grond van onze zaligheid is. Het verzegelt ons Zijn hartelijke liefde en trouw, dat Hij voor ons, die de eeuwige dood verdiend hadden, heeft willen lijden en sterven, en voor ons de levendmakende Geest verworven heeft.

13 Door Die Geest, Die in Hem als het Hoofd en ons als Zijn leden woont, hebben wij waarachtige gemeenschap met Hem en krijgen wij deel aan al Zijn schatten en gaven. De Heilige Geest verbindt ons ook onderling in broederlijke liefde, gelijk de apostel Paulus zegt: “Omdat het één brood is, zijn wij, hoevelen ook, één lichaam: wij hebben immers allen deel aan het ene brood.” (1 Kor. 10:17)

14 Met groot verlangen mogen wij samen aan het avondmaal uitzien naar de wederkomst van onze Heiland, Die ons genodigd heeft tot het bruiloftsmaal van het Lam. Dan zal Hij met ons de vrucht van de wijnstok nieuw drinken in het Koninkrijk van Zijn Vader. Laten wij ons nu voor God verootmoedigen en Hem met waarachtig geloof om Zijn genade aanroepen.

15 Gebed

16 Schriftberijming 40: 1, 4

17 Schriftberijming 40: 1 De Heere sprak, aleer Hij voor ons leed:
Het is mijn wil, mijn hartelijk begeren dat Ik met u, die met Mij moogt verkeren de maaltijd houd, mijn tafel staat gereed.

18 Schriftberijming 40: 4 Mijn lichaam dat voor u gegeven is,
wordt als een brood gebroken en gegeten. Het is voor u, gij moogt het dankbaar eten. Doet dat voortaan tot mijn gedachtenis.

19 Avondmaalsviering Psalm 45: 6

20 Psalm 45: 6 Dan zal de Vorst van al uw schoon getuigen.
Hij is uw Heer', dies moet g' u voor Hem buigen. 'k Zie Tyrus dan, die rijke wereldstad, U hulde doen en offren schat op schat. De Koningstelg, die Hij zijn bruid wil noemen, Is meest om haar inwendig schoon te roemen. 't Borduursel is, naar vorstelijken staat, Van louter goud gewerkt in 't praalgewaad.

21 Slot formulier

22 Gebed

23 Schriftlezing: Johannes 2: 1-10

24 Psalm 37: 2, 3

25 Psalm 37: 2 Stel op den Heer' in alles uw betrouwen;
Betracht uw plicht, bewoon het aardrijk; leer Uw welvaart op Gods trouw volstandig bouwen. Verlustig u met blijdschap in den Heer', Dan zal Hij u in liefd' en gunst aanschouwen, U schenken, wat uw hart van Hem begeer'.

26 Psalm 37: 3 Geen ijdle zorg doe u van 't heilspoor dwalen;
Houd in uw weg het oog op God gericht, Vertrouw op Hem, en d' uitkomst zal niet falen: Hij zal welhaast uw recht, voor elks gezicht, Doen dagen als de morgenzonnestralen, En blinken als het helder middaglicht.

27 Aanvang kindernevendienst

28 Preek

29 Wat Hij u ook zegt, doe dat!
Schriftlezing: Johannes 2: 1-10 Zingen na de preek JdH. 133: 1, 3

30 JdH. 133: 1, 3

31 JdH. 133: 1 Hij die rustig en stil zich steeds voegt naar Gods wil,
Hem in alles vertrouwt en gelooft, die slechts hoort naar Zijn stem, zich geheel geeft aan Hem, smaakt een vreugde die nimmer verdooft. Refrein: Zie slechts op Hem, volg gehoorzaam Zijn stem; blijf maar rustig vertrouwen. Altijd ziende op Hem.

32 JdH. 133: 3 Wordt u moeite en strijd door de mensen bereid:
zie op Hem; slechts Zijn blik schenkt ons moed! Hij draagt u, ook uw kruis, brengt straks veilig u thuis, zorgt dat alles hier meewerkt ten goed'. Refrein: Zie slechts op Hem, volg gehoorzaam Zijn stem; blijf maar rustig vertrouwen. Altijd ziende op Hem.

33 Einde kindernevendienst

34 Collecte Deze collecte is bestemd voor: 1. Kerk
2. Peuterschool Kaikagu Bij de uitgang: rente, aflossing en onderhoud

35 Diaconaat van de Christelijke Gereformeerde Kerken
Peuterschool Kaikagu Botswana, BOT129 Diaconaat van de Christelijke Gereformeerde Kerken

36 Sankinderen De San (Bosjesmensen) horen tot de oorspronkelijke bevolking van Botswana. Ze spreken een eigen taal. diaconaatCGK @dienstenbureau

37 Taalbarrière Op de basisschool waar de landstaal wordt gesproken, kan een Sankind daarom niet goed meekomen. diaconaatCGK @dienstenbureau

38 Toekomst Het kind wordt ermee geplaagd en gaat vaak snel weer van school af. Maar zonder school… geen toekomst! diaconaatCGK @dienstenbureau

39 Landstaal Peuterschool Kaikagu bereidt Sankinderen voor op de basisschool en leert hun spelenderwijs de landstaal. diaconaatCGK @dienstenbureau

40 Maaltijd Ook krijgen de kinderen hier elke dag te eten. Veel van hen hebben door ondervoeding een groeiachterstand. diaconaatCGK @dienstenbureau

41 Doorbraak Mede door kleuterscholen zoals Kaikagu kan de vicieuze cirkel van armoede worden doorbroken. diaconaatCGK @dienstenbureau

42 Bedrag: € 5.500,- Helpt u, help jij mee? Hartelijk dank!
diaconaatCGK @dienstenbureau

43 Dankgebed

44 Psalm 18: 9 NB

45 Psalm 18: 9 NB Alleen Gods weg kan tot het doel geleiden,
zijn woord is waar en zuiver t' allen tijde. Hij is een schild, een schuilplaats in de strijd, voor al wie bij Hem zoekt naar veiligheid. Want wie is God, dan deze onze HERE? Wie is de rots die alles kan trotseren? Alleen die God die mij met kracht omgordt, bij wie mijn levenspad een heilsweg wordt.

46 Geloofsbelijdenis * Staande

47 Opwekking 42 * Staande

48 Opwekking 42 ‘k Stel mijn vertrouwen op de Heer, mijn God.
Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot. Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij. ‘k Zie naar Hem op en ‘k weet: Hij is mij steeds nabij. * Staande

49 Zegen * Staande

50 Tot volgende week


Download ppt "Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"

Verwante presentaties


Ads door Google