De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: Ds K van den Berg

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds K van den Berg"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds K van den Berg
Schriftlezing: 1 Petrus 1: 3-5, 18-21 1 Petrus 3: 13-17

2 Gezang 319: 1 en 3 Looft God, die zegent al wat leeft,
Vers 1 Looft God, die zegent al wat leeft, der heemlen Heer is Hij, die tussen ons zijn woning heeft. Die ver is, is nabij.

3 Gezang 319: 1 en 3 Looft God, zijn vinger wijst ons aan,
Vers 3 Looft God, zijn vinger wijst ons aan, een toren in de tijd, dat het ten hemel toe moet gaan, en gaat in eeuwigheid.

4 Psalm 130: 3 en 4 Ik heb mijn hoop gevestigd
Vers 3 Ik heb mijn hoop gevestigd op God den HEER die hoort. Mijn hart, hoezeer onrustig, wacht zijn verlossend woord. Nog meer dan in de nachten wachters het morgenlicht, blijf ik, o Heer, verwachten uw lichtend aangezicht.

5 Psalm 130: 3 en 4 Gij al Gods bondgenoten,
Vers 4 Gij al Gods bondgenoten, ziet naar zijn toekomst uit! De HEER is vast besloten tot goedertierenheid! Hoort aan de goede tijding: Hij geeft in zijn geduld aan Israël bevrijding van onrecht en van schuld.

6 1 Petrus 1: 3-5 en 3 Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons, overeenkomstig Zijn grote barmhartigheid, opnieuw geboren deed worden tot een levende hoop, door de opstanding van Jezus Christus uit de doden, 4 tot een onvergankelijke, onbevlekte en onverwelkbare erfenis, die in de hemelen bewaard wordt voor u. 5 U wordt immers door de kracht van God bewaakt door het geloof tot de zaligheid, die gereedligt om geopenbaard te worden in de laatste tijd.

7 18 in de wetenschap dat u niet met vergankelijke dingen, zilver of goud, vrijgekocht bent van uw zinloze levenswandel, die u door de vaderen overgeleverd is, 19. maar met het kostbaar bloed van Christus, als van een smetteloos en onbevlekt Lam. 20. Hij is wel van tevoren gekend, vóór de grondlegging van de wereld, maar in de laatste tijden geopenbaard omwille van u. 21. Door Hem gelooft u in God, Die Hem opgewekt heeft uit de doden en Hem heerlijkheid gegeven heeft, zodat uw geloof en hoop op God gericht zijn.

8 1 Petrus 3: 13-17 13 En wie is het die u kwaad zal doen, als u navolgers bent van het goede? 14. Maar als u ook zou moeten lijden vanwege de gerechtigheid, dan bent u zalig. En wees niet bevreesd zoals zij bevreesd zijn, laat u niet in verwarring brengen, 15. maar heilig God, de Heere, in uw hart; en wees altijd bereid tot verantwoording aan ieder die u rekenschap vraagt van de hoop die in u is, met zachtmoedigheid en ontzag. 16. En heb een goed geweten, opdat in datgene waarin zij kwaad van u spreken als van kwaaddoeners,

9 zij beschaamd gemaakt worden die uw goede levenswandel in Christus belasteren.
17. Want het is beter te lijden – als God dat wil – terwijl u goeddoet dan terwijl u kwaad doet.

10 Gezang 427: 1, 2 en 5 Beveel gerust uw wegen, al wat u 't harte deert,
Vers 1 Beveel gerust uw wegen, al wat u 't harte deert, der trouwe hoed' en zegen van Hem, die 't al regeert. Die wolken, lucht en winden wijst spoor en loop en baan, zal ook wel wegen vinden waarlangs uw voet kan gaan.

11 Gezang 427: 1, 2 en 5 De Heer moet gij vertrouwen,
Vers 2 De Heer moet gij vertrouwen, begeert gij de uitkomst goed, op Hem uw hope bouwen, zal slagen wat gij doet. Door geen bekommeringen, geen klagen en geen pijn laat God zich iets ontwringen: Hij wil gebeden zijn.

12 Gezang 427: 1, 2 en 5 Laat Hem besturen, waken,
Vers 5 Laat Hem besturen, waken, 't is wijsheid wat Hij doet! Zo zal Hij alles maken, dat ge u verwondren moet, als Hij, die alle macht heeft, met wonderbaar beleid geheel het werk volbracht heeft, waarom gij thans nog schreit.

13 Weerklank 439: 1-4 Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Vers 1 Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta. Heer, U bent de weg, de waarheid die mij leidt. Uw woord is het pad, de weg waarop ik ga. Zolang U mij adem geeft, zolang als ik besta. Ik zal niets meer vrezen, want U bent bij mij. Heer, ik bid u, blijf mij nabij.

14 Weerklank 439: 1-4 ‘k Geloof in U, Heer Jezus, geboren uit de maagd
Vers 2 ‘k Geloof in U, Heer Jezus, geboren uit de maagd Eeuwig Zoon van God, die mens werd zoals wij. U die stierf uit liefde, leeft nu onder ons. Één met God de Vader en verenigd met uw volk. Tot de dag gekomen is van uw wederkomst, Dan brengt U ons thuis in Gods rijk!

15 Weerklank 439: 1-4 Heer, U bent mijn kracht de rots waarop ik bouw
Vers 3 Heer, U bent mijn kracht de rots waarop ik bouw Heer, U bent de waarheid de vrede van mijn hart. En niets in dit leven zal ons scheiden Heer, Zo weet ik mij veilig, want uw hand laat mij nooit los. Van wat ik misdaan heb, heeft U mij bevrijd. En in uw vergeving leef ik nu!

16 Weerklank 439: 1-4 Vader van het leven, ik geloof in U
Vers 4 Vader van het leven, ik geloof in U Jezus de Verlosser, wij hopen steeds op U Kom hier in ons midden, Geest van Liefde en kracht U die via duizend wegen ons hier samenbracht. En op duizend wegen zend U ons weer uit. Om het zaad te zijn van Gods rijk

17 Psalm 33: 7 en 8 Heil hem, die hoopt in vrees en beven
Vers 7 Heil hem, die hoopt in vrees en beven op Gods genadig aangezicht. Wie op zijn gunst vertrouwt zal leven, God houdt het oog op hem gericht. Ja, Hij kent de zijnen, Hij laat niet verkwijnen wie zijn hulp verbeidt. Koninklijk van gaven wil de HERE laven wie ontbering lijdt.

18 Psalm 33: 7 en 8 Wij wachten stil op Gods ontferming,
Vers 8 Wij wachten stil op Gods ontferming, ons hart heeft zich in Hem verheugd. Hij komt te hulp en geeft bescherming, zijn heilge naam is onze vreugd. Laat te allen tijde uwe liefd' ons leiden, uw barmhartigheid. God, op wien wij wachten, geef ons moed en krachten nu en voor altijd.

19 Heeft u vragen of wilt u meer informatie over wijk Dorp?
Spreek gerust iemand aan of mail naar U kunt ons ook vinden op


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds K van den Berg"

Verwante presentaties


Ads door Google