De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Greenbuilding project

Verwante presentaties


Presentatie over: "Greenbuilding project"— Transcript van de presentatie:

1 Greenbuilding project
Alkwin Kollege

2 Het gebruik van zonlicht op het dak
Zonlicht valt op de bolle lens. De lichtsensor zorgt ervoor dat de bolle lens meedraait met de zon. Zo maken we optimaal gebruik van het zonlicht! Er zit afstand tussen de lens en de glasfibers, zodat de diameter van de cirkel van het licht gelijk is aan de diameter van de fibers. Dit is een vergroting van het vorige plaatje. Dit is een ijzeren ring. De ring trekt de glasfibers in de richting van de zon naar aanleiding van de lichtsensor. De lenzen stralen dus het geconcentreerde licht in glasfibers, die het licht verdelen over alle ruimten. Aan het eind van elke fiber zit namelijk weer een bolle lens die het licht splitst. Zo wordt de desbetreffende kamer verlicht door zonlicht. Erg milieuvriendelijk!

3 Rotoren pijpleiding Afvalwater van toiletten en wastafels komen in de centrale pijpleiding. Het vallende water laat de rotoren in de leiding draaien en dat wekt energie op. De opgewekte energie gaat via “zijtakken” naar een accu. Daar kan de energie later weer gebruikt worden!

4 Regenwater Het dak heeft een trechtervorm. Dat is zo omdat dan al het regenwater naar een punt gaat waar het doorheen kan vallen door een rooster. Het rooster laat alleen schoon regenwater door. Het water gaat dan naar een waterbassin boven in het gebouw waar het kan worden opgeslagen (staat niet op de tekening). Via leidingen vanuit de waterbassin gaat het naar alle wc’s in het gebouw. Dat water kan gebruikt worden om door te trekken. Het vuile water gaat dan naar de centrale pijpleiding met de rotoren. (Dit is de rand van het dak! Het dak zelf heeft een trechtervorm.)

5 De stroomopwekkende draaideur
Als de draaideur draait, gaan de tandwielen boven de draaideur ook draaien. Dat wekt energie op. Wanneer iemand handmatig tegen de draaideur duwt gaat de draaideur draaien. De opgewekte energie gaat via buizen (onder en boven) naar een accu. Daar wordt energie opgeslagen en kan het later weer gebruikt worden.


Download ppt "Greenbuilding project"

Verwante presentaties


Ads door Google