De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 19 mei 09:30 Kerkdienst – ds. B. Dubbink (Assen- Kloosterveen) - Heilig Avondmaal. 14:00 Kerkdienst – ds. L.E. Leeftink (Assen-Peelo) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. A. Noppers jr. donderdag 23 mei 20:00 Vergadering Diaconie

3 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 26 mei 09:30 Kerkdienst – ds. J. Jongsma (Driesum C.A.) 09:30 Kind in Kerk onderbouw, Thema Hemelvaart en Pinksteren 14:00 Kerkdienst – dhr. F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. E. Wagenaar 19:00 LPA dienst (interkerkelijk)

4 Jarigen aanstaande week
zo H Alkema (79) di E. Wagenaar (52) do T. From - Mulder (70) vr P. Mulder (63)

5 Welkom Voorganger: ds. B. Dubbink Organist: br. <naam organist> Beamist: br. S. van der Vaart

6 Afsluiting met escaperoom!
Zaterdag 25 mei 2019 is de afsluiting van het gemeenteproject “Durf te vertrouwen”. Iedereen is welkom — dus alle leeftijden! Geef je op in de hal Programma 15:00 inloop met koffie, thee, ranja en koek 15:30 start escaperooms 17:30 zomerbuffet 19:00 sluiting

7

8

9 Votum en zegengroet

10

11 Psalm 100: 1- 4 1 Juicht, alle volken, prijst de HEER! Dient God met vreugde, geeft Hem eer. Komt, jubelt voor zijn aangezicht en wandelt vrolijk in zijn licht. 2 De HEER is God, erkent zijn macht, Hij schiep ons door zijn grote kracht. Wij zijn van Hem in eeuwigheid, zijn volk, de schapen die Hij weidt.

12 Psalm 100: 1- 4 3 Gaat zingend door zijn tempelpoort, zet in zijn voorhof ’t zingen voort, zingt daar zijn grote naam ter eer, zingt tot zijn glorie, looft de HEER! 4 Want goedertieren is de HEER, zijn goedheid eindigt nimmermeer, zijn trouw en waarheid houden kracht tot in het verste nageslacht.

13

14 Psalm 119: 4, 9, 12 4. Breedvoerig spreek ik over heel uw wet. Al mag bezit een bron van blijdschap heten, toch wint de vreugde om uw woorden het. Van uw bevelen wil ik alles weten. Ik juich als ik op uw geboden let. Wat U gezegd hebt zal ik nooit vergeten. 9. Fluister mij in, HEER, wat uw wet verlangt dan zal ik op uw wegen blijven lopen. Geef dat mijn hart aan uw geboden hangt. Wijs mij het spoor, dan bloeit mijn leven open. Geef dat de zucht naar geld mij nooit bevangt, maar dat ik op uw rijke woord blijf hopen.

15 Psalm 119: 4, 9, 12 12. Groot is de ruimte die uw woord mij biedt, royaal en ruim genoeg om te getuigen voor koningen. Nee, HEER, ik schaam mij niet dat ik voor uw geboden graag wil buigen. Ik heb ze lief, ze zijn mijn levenslied, ik heb ze lief, en daarom zal ik juichen.

16

17 Lezen Ezechiël 34: 1-16 De slechte herders en de goede herder 1 De HEER richtte zich tot mij: 2 ‘Mensenkind, profeteer tegen de herders van Israël, profeteer en zeg tegen hen: “Dit zegt God, de HEER: Wee jullie, herders van Israël, want jullie hebben alleen jezelf geweid! Horen herders niet hun schapen te weiden? 3 Jullie eten wel van hun kaas, jullie gebruiken hun wol voor je kleren en jullie slachten de vette dieren, maar de schapen weiden, dat doen jullie niet. 4 Zwakke dieren hebben jullie niet laten aansterken, zieke dieren niet genezen, gewonde dieren niet verbonden, verjaagde dieren niet teruggehaald, verdwaalde dieren niet gezocht – jullie hebben de dieren hard en wreed behandeld.

18 Lezen Ezechiël 34: 1-16 5 Zonder herder raakten ze verstrooid, en werden ze door wilde dieren verslonden. Mijn schapen zijn verstrooid, 6 ze dwalen rond in de bergen en hoog in de heuvels; over heel het aardoppervlak raken ze verstrooid, en er is niemand die naar ze omziet, niemand die naar ze op zoek gaat. 7 Daarom, herders, luister naar de woorden van de HEER: 8 Zo waar ik leef – spreekt God, de HEER –, mijn schapen hadden geen herder, ze werden weggeroofd en door de wilde dieren verslonden; en jullie, herders, keken niet naar mijn schapen om, jullie hebben alleen jezelf geweid maar niet mijn schapen!

19 Lezen Ezechiël 34: 1-16 9 Daarom, herders, luister naar de woorden van de HEER: 10 Dit zegt God, de HEER: Ik zal de herders straffen en mijn schapen opeisen; zij zullen ze niet meer mogen weiden. Ook zullen ze niet langer zichzelf weiden: ik zal mijn schapen uit hun mond redden, ze zullen ze niet meer eten! 11 Dit zegt God, de HEER: Ik zal zelf naar mijn schapen omzien en zelf voor ze zorgen. 12 Zoals een herder naar zijn kudde op zoek gaat als zijn dieren verstrooid zijn geraakt, zo zal ik naar mijn schapen op zoek gaan en ze redden, uit alle plaatsen waarheen ze zijn verdreven op een dag van dreigende, donkere wolken.

20 Lezen Ezechiël 34: 1-16 13 Ik zal ze uit alle volken terughalen en uit alle landen bijeenbrengen, ik zal ze naar hun eigen land laten terugkeren. Op de bergen van Israël en bij de waterstromen zal ik ze weiden, overal in het land waar mensen wonen. 14 Ik zal ze laten grazen op een goede weide, ook hoog in de bergen van Israël zullen ze gras vinden; op Israëls bergen zullen ze rusten op groen grasland en in een grazige weide. 15 Ikzelf zal mijn schapen weiden en ze laten rusten – spreekt God, de HEER. 16 Ik zal naar verdwaalde dieren op zoek gaan, verjaagde dieren terughalen, gewonde dieren verbinden, zieke dieren gezond maken

21 Lezen Ezechiël 34: 1-16 – maar de vette en sterke dieren zal ik doden. Ik zal ze weiden zoals het moet.

22

23 Opwekking 689 1 Spreek, o Heer, door uw heilig woord, dat ons hart U hoort en verzadigd wordt. Zaai uw woord, plant het diep in ons en verander ons naar uw evenbeeld, zodat Christus’ licht in ons zichtbaar is, onze daden maakt tot getuigenis. Spreek, o Heer, en voltooi in ons wat uw hand begon tot uw heerlijkheid.

24 Opwekking 689 2 Leer ons Heer, uw volmaakte weg, echte ned’righeid en gehoorzaamheid. Toets ons hart en ons denken nu in het heilig vuur van uw zuiverheid. In geloof zijn wij dan uw majesteit en uw liefde leidt ons tot heerlijkheid. Woord van hoop, dat ons leven deed, overwinning geeft over ongeloof.

25 Opwekking 689 3 Spreek, o Heer, maak ons denken nieuw, laat de diepten zien van uw plan met ons. Woord dat klonk voor de tijd begon, onze vaste grond tot in eeuwigheid. Uw genade geeft ons de zekerheid: al wat U belooft, wordt eens werk’lijkheid. Spreek, o Heer, en voltooi uw kerk en uw scheppingswerk tot uw heerlijkheid.

26 Opwekking 689 Brug: Uw genade geeft ons de zekerheid: al wat U belooft, wordt eens werk’lijkheid. Spreek, o Heer, en voltooi uw kerk en uw scheppingswerk tot uw heerlijkheid. Coda: Spreek, o Heer, en voltooi in ons wat uw hand begon tot uw heerlijkheid.

27

28 Johannes 10: 22-39 Geloof en ongeloof 22 In Jeruzalem werd het feest van de Tempelwijding gevierd; het was winter. 23 Jezus liep in de tempel, in de zuilengang van Salomo. 24 Daar kwamen de Joden om hem heen staan, en ze vroegen hem: ‘Hoe lang houdt u ons nog in het onzekere? Als u de messias bent, zeg het ons dan ronduit.’ 25 Jezus antwoordde: ‘Dat heb ik u al gezegd, maar u gelooft het niet. Wat ik namens mijn Vader doe getuigt over mij, 26 maar u wilt me niet geloven, omdat u niet bij mijn schapen hoort. 27 Mijn schapen luisteren naar mijn stem, ik ken ze en zij volgen mij.

29 Johannes 10: 22-39 28 Ik geef ze eeuwig leven: ze zullen nooit verloren gaan en niemand zal ze uit mijn hand roven. 29 Wat mijn Vader mij gegeven heeft gaat alles te boven, niemand kan het uit de hand van mijn Vader roven, 30 en de Vader en ik zijn één.’ 31 Toen de Joden weer stenen opraapten omdat ze hem wilden stenigen, 32 zei Jezus: ‘Ik heb door de Vader veel goeds voor u gedaan; waarom wilt u me stenigen?’ 33 ‘Voor een goede daad zullen we u niet stenigen,’ antwoordden ze, ‘maar wel voor godslastering: u bent een mens, maar u beweert dat u God bent!’ 34 Jezus zei: ‘Staat er in uw wet niet geschreven: “Ik heb gezegd: ‘U bent goden’”?

30 Johannes 10: 22-39 35 De Schrift blijft altijd van kracht; als mensen tot wie God spreekt goden genoemd worden, 36 hoe kunt u mij, door de Vader geheiligd en naar de wereld gezonden, dan beschuldigen van godslastering wanneer ik zeg dat ik Gods Zoon ben? 37 Als wat ik doe niet van mijn Vader komt, geloof me dan niet, 38 maar als dat wel het geval is en u gelooft me toch niet, geloof dan tenminste wat ik doe. Dan zult u begrijpen dat de Vader in mij is en dat ik in de Vader ben.’ 39 En weer wilden ze hem grijpen, maar hij ontsnapte.

31

32 Preek

33 Geloofszekerheid

34 ‘Hoe lang houdt U ons nog in het onzekere?’ (vs24)
De winter van het ongeloof (vs22) Gevangen in ‘ongeloofszekerheid’ (vss25-26) Jezus’ stem brengt de lente van het geloof

35 De stem van de Goede Herder
Ezech.34: kritiek op valse herders We zijn schapen (en dat is geen compliment…) De unieke stem van de herder (Joh.10:3-5) ‘Mijn schapen luisteren naar Mijn stem’ (vs27)

36 Een gezaghebbende stem
Chanoeka (vs22) Jezus door de Vader ‘gewijd’ (vs36) Confronterend en betrouwbaar Geloof óf ongeloof

37 Hoe zeker wil je zijn? Stelligheid en wroeten in jezelf
Schaap  geloven (volgorde van Jezus) De herder geeft zijn leven voor zijn schapen

38

39 Lied 653: 1, 3, 6, 7 uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
1 U kennen, uit en tot U leven, Verborgene die bij ons zijt, zolang ons ’t aanzijn is gegeven, de aarde en de aardse tijd, – o Christus, die voor ons begin en einde zijt, der wereld zin!

40 Lied 653: 1, 3, 6, 7 uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
3 Gij zijt het water ons ten leven; de bronnen van de eeuwigheid zijn ons ter lafenis gegeven, zijn doorgebroken in de tijd. O Gij, die als een bron ontspringt in elk die tot U komt en drinkt.

41 Lied 653: 1, 3, 6, 7 uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
6 Gij zijt tot herder ons gegeven, wij zijn de schapen die Gij weidt; waar Gij ons leidt is ’t goed te leven, Heer, die ons voorgaat door de tijd. Wie bij U blijft en naar U ziet, verdwaalt in deze wereld niet.

42 Lied 653: 1, 3, 6, 7 uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
7 O Christus, ons van God gegeven, Gij tot in alle eeuwigheid de weg, de waarheid en het leven, Gij zijt de zin van alle tijd. Vervul van dit geheimenis uw kerk die in de wereld is.

43

44 Heilig avondmaal

45

46 Lied 23b: 1-5 uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
1 De Heer is mijn herder! ’k Heb al wat mij lust; Hij zal mij geleiden naar grazige weiden. Hij voert mij al zachtkens aan wat’ren der rust.

47 Lied 23b: 1-5 uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
2 De Heer is mijn herder! Hij waakt voor mijn ziel, Hij brengt mij op wegen van goedheid en zegen, Hij schraagt m’als ik wankel, Hij draagt m’als ik viel.

48 Lied 23b: 1-5 uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
3 De Heer is mijn herder! Al dreigt ook het graf geen kwaad zal ik vrezen, Gij zult bij mij wezen; o Heer, mij vertroosten uw stok en uw staf!

49 Lied 23b: 1-5 uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
4 De Heer is mijn herder! In ’t hart der woestijn verkwikken en laven zijn hemelse gaven; Hij wil mij versterken met brood en met wijn.

50 Lied 23b: 1-5 uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
5 De Heer is mijn herder! Hem blijf ik gewijd! ’k zal immer verkeren in ’t huis mijnes Heren: zo kroont met haar zegen zijn liefde m’altijd.

51

52 Collecte 1e collecte: Diaconie speciaal 2e collecte: Beheer en administratie

53 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 19 mei 09:30 Kerkdienst – ds. B. Dubbink (Assen- Kloosterveen) - Heilig Avondmaal. 14:00 Kerkdienst – ds. L.E. Leeftink (Assen-Peelo) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. A. Noppers jr. donderdag 23 mei 20:00 Vergadering Diaconie

54 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 26 mei 09:30 Kerkdienst – ds. J. Jongsma (Driesum C.A.) 09:30 Kind in Kerk onderbouw, Thema Hemelvaart en Pinksteren 14:00 Kerkdienst – dhr. F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. E. Wagenaar 19:00 LPA dienst (interkerkelijk

55 Jarigen aanstaande week
zo H Alkema (79) di E. Wagenaar (52) do T. From - Mulder (70) vr P. Mulder (63)

56

57 Opwekking 167 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot Zijn eer.

58 Opwekking 167 2 Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is. En Zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis. ’t Werk van God is niet te keren omdat Hij erover waakt, en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.

59 Opwekking 167 3 Prijs de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar. Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. ’t Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer!

60

61 Amen

62

63 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google