De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Genade v e r Genade n d t John Jacobs 31 maart 2019.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Genade v e r Genade n d t John Jacobs 31 maart 2019."— Transcript van de presentatie:

1 Genade v e r Genade n d t John Jacobs 31 maart 2019

2 Genade veranderde Zacheus.
Genade veranderde mij. Genade verandert . . . !

3 1 Johannes 4 1 Vrienden, vertrouwt niet elke geest, maar onderzoekt of ze van God komen. In de wereld zijn veel valse profeten. 2 Hoe weet je dat een geest van God komt? Iedere geest die belijdt dat Jezus Christus echt mens is geworden, is van God; 3 En iedere geest die niet belijdt dat Jezus mens is, is niet van God, maar van de antichrist. Jullie hebben gehoord dat hij zou komen, en hij is nu al in de wereld. 4 Jullie zijn Gods kinderen en hebben de antichrist overwonnen, want Hij die in jullie is, is groter dan hij die in de wereld is. 5 Zij zijn van de wereld, ze spreken van de wereld en de wereld luistert naar hen. Mensen die Zacheus vertelden dat hij niet geliefd was 2-3) Als Jezus geen mens is, dan zou je kunnen denken dat wat wij doen niet belangrijk is. Antichrist, de tegenstander wil ons laten denken dat ons leven niet belangrijk is. 4-5) Mensen met levensdoelen als geld, macht, zelfgericht

4 8 De mens zonder liefde kent God niet, want God is liefde.
1 Johannes 4 6 Wij zijn van God, en wie God kent luistert naar ons. Wie niet van God is luistert niet naar ons. Dat is het verschil tussen de geest van waarheid en die van dwaling. 7 Vrienden, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt van God. Iedereen die liefheeft is een kind van God en kent God. 8 De mens zonder liefde kent God niet, want God is liefde. 9 Gods liefde verscheen onder ons, doordat Hij zijn enige Zoon in de wereld gestuurd heeft, zodat wij door Hem kunnen leven. 10 Liefde is niet dat wij van God hielden, maar God hield van ons en stuurde zijn Zoon om het met ons goed te maken. 6-11) Liefhebben 11 Geliefden, als God ons zoveel lief heeft, moeten wij elkaar liefhebben.

5 1 Johannes 4 12 Niemand heeft God ooit gezien. Als wij elkaar lief hebben, is God in ons en wordt Zijn liefde perfect in ons. 13 Wij weten dat wij in God zijn, en Hij in ons, doordat Hij ons Zijn Geest heeft gegeven. 14 We hebben gezien en getuigen dat de Vader de Zoon heeft gestuurd om de Redder van de wereld te zijn. 15 Als je belijdt dat Jezus de Zoon van God is, is God in jou, en jij bent in God 16 Wij weten en vertrouwen erop dat God ons liefheeft. God is liefde en wie in liefde is, is in God, en God in hem. 12-13) Liefde laat zien wie God is. De Heilige Geest vult ons met zijn liefde. 14-16) Jezus laat Gods liefde zien

6 19 Wij houden van Hem, omdat Hij eerst van ons hield.
1 Johannes 4 17 Onze liefde is perfect als wij vertrouwen op de dag van het oordeel, omdat wij zijn zoals Hij is. 18 Liefde kent geen angst, want perfecte liefde drijft die angst uit. Wie angst heeft moet nog groeien in liefde. 19 Wij houden van Hem, omdat Hij eerst van ons hield. 20 Iemand liegt als hij zegt: “Ik hou van God, maar niet van mijn medemens”. Hoe kun je niet houden van je medemens die je ziet, terwijl je wel houdt van God die je niet ziet. 21 Dit gebod geeft God ons: wie van God houdt, moet ook van zijn medemens houden. 17-18) Liefde is niet bang voor het oordeel, want ze vertrouwt op God. Ze kent God 19-21) Liefhebben van God betekent liefhebben in deze wereld.

7 Zie de mens! Mensen lopen langs hem heen. Hij voelt zich heel alleen.
Niemand laat hem iets zien. Eenzaam zonder goede vriend. Zie de mens!

8 Zie de mens! Hij bouwt een muur, een muur van steen.
Hij duldt niemand om zich heen. De mens, die op zichzelf vertrouwt en om zich heen een muur bouwt.

9 Zie de mens! Ken je dat? Mensen, die gemeen zijn.
Iemand doet je weer eens pijn. Je deelt jezelf een extra part. Een klein beetje meer verhard. Zie de mens! Ken je dat?

10 Zie de mens! Ken je dat? Je bouwt een muur, een muur van steen.
Je duldt niemand om je heen. De mens, die op zichzelf vertrouwt en om zich heen, een muur bouwt.

11 Zie de mens! Ken je dat? Zie de Mens! Jezus is een echte vriend.
Iedereen wil Hem zien. Hij ziet jouw hart met al je pijn. Jezus wil ook jouw vriend zijn. Zie de mens! Ken je dat? Zie de Mens!

12 Zie de mens! Ken je dat? Zie de Mens! Hij bouwt een brug naar je toe.
Hij kent je pijn, weet: je bent moe. Hij ziet jouw hart, kostbaar als goud. Zijn armen wijd: "Ik hou van jou!"

13 Zie de mens! Ken je dat? Zie de Mens! Wil je dat?
God, die altijd van je houdt. Zijn genade verandert jou. Zijn liefde in woord en daden. Leven uit Zijn genade. Zie de mens! Ken je dat? Zie de Mens! Wil je dat?

14 Zie de mens! Ken je dat? Zie de Mens! Wil je dat?
Genade verandert jou en mij. Leven uit wat Hij deed en zei. Liefde in woord en daden. Veranderd door Zijn genade.

15 God en elkaar liefhebben.
Genade v e r Genade n d t God houdt van jou! God houdt van jou! Gods liefde leert ons God en elkaar liefhebben.

16


Download ppt "Genade v e r Genade n d t John Jacobs 31 maart 2019."

Verwante presentaties


Ads door Google