De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Desiré van der Kruk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Desiré van der Kruk"— Transcript van de presentatie:

1 Door Desiré van der Kruk
Chemie en Voeding Door Desiré van der Kruk

2 Even voorstellen Student Voeding en Dietetiek HHS Waarom scheikunde ?

3 Macronutrienten Koolhydraten Vet Eiwit

4 Koolhydraten Monosachariden (glucose, fructose, galactose)
Disachariden (maltose, sucrose, lactose) Polysachariden (glucogeen, zetmeel)

5 Koolhydraten

6 Koolhydraten Hoe krijg je een disacharide?  CONDENSATIE

7 Koolhydraten Hydrolyse: Een watermolecuul splitst en zorgt voor de H en OH atomen zodat er weer 2 monosachariden zijn.

8 Vetten Triglyceride bestaat uit: 1 glycerol en 3 vetzuren

9 Vetten ONVERZADIGD VERSUS VERZADIGD

10 Onverzadigd versus Verzadigd VET

11 Omega 6 en 3

12 Eiwitten

13 Eiwitten Zijn opgebouwd uit AMINOZUREN

14 Eiwitten Aminozuren zijn verbonden met elkaar met een Peptide binding
condensatie

15 Eiwitten Structuur: 1. Primair 2. Secundair 3. Tertiair

16 Voedselvertering

17 Koolhydraten

18 Vetten

19 Eiwitten

20 Redoxreactie

21 Redoxreactie Oxidator Reductor Vrije radicalen Anti- oxidanten

22 Redoxreactie Ijzer 2 vormen: Non-heem en heem ijzer
Het lichaam neemt heemijzer uit vlees beter op dan non-heem uit plantaardige producten. Vit C Reactie:Fe3+ + e- = Fe2+

23 Einde Vragen?


Download ppt "Door Desiré van der Kruk"

Verwante presentaties


Ads door Google