Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
Door Desiré van der Kruk
Chemie en Voeding Door Desiré van der Kruk
2
Even voorstellen Student Voeding en Dietetiek HHS Waarom scheikunde ?
3
Macronutrienten Koolhydraten Vet Eiwit
4
Koolhydraten Monosachariden (glucose, fructose, galactose)
Disachariden (maltose, sucrose, lactose) Polysachariden (glucogeen, zetmeel)
5
Koolhydraten
6
Koolhydraten Hoe krijg je een disacharide? CONDENSATIE
7
Koolhydraten Hydrolyse: Een watermolecuul splitst en zorgt voor de H en OH atomen zodat er weer 2 monosachariden zijn.
8
Vetten Triglyceride bestaat uit: 1 glycerol en 3 vetzuren
9
Vetten ONVERZADIGD VERSUS VERZADIGD
10
Onverzadigd versus Verzadigd VET
11
Omega 6 en 3
12
Eiwitten
13
Eiwitten Zijn opgebouwd uit AMINOZUREN
14
Eiwitten Aminozuren zijn verbonden met elkaar met een Peptide binding
condensatie
15
Eiwitten Structuur: 1. Primair 2. Secundair 3. Tertiair
16
Voedselvertering
17
Koolhydraten
18
Vetten
19
Eiwitten
20
Redoxreactie
21
Redoxreactie Oxidator Reductor Vrije radicalen Anti- oxidanten
22
Redoxreactie Ijzer 2 vormen: Non-heem en heem ijzer
Het lichaam neemt heemijzer uit vlees beter op dan non-heem uit plantaardige producten. Vit C Reactie:Fe3+ + e- = Fe2+
23
Einde Vragen?
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.