De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rondgang College B&W Welkom in Welkom heten College B&W Voorstelrondje

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rondgang College B&W Welkom in Welkom heten College B&W Voorstelrondje"— Transcript van de presentatie:

1 Rondgang College B&W Welkom in Welkom heten College B&W Voorstelrondje
Waar gaan we het over hebben!

2 Wat is er aan de hand? Leefbaarheid Steggerda onder druk
Schaalvergroting Terugloop in voorzieningen / kleinschalige bedrijvigheid Tijdgeest, internet & TV. Verschuiving interesses Individualisering. Men is elkaar minder nodig dan vroeger  Contact tussen burgers neemt af. Men komt elkaar minder tegen en kent elkaar minder. Er komt minder initiatief tot stand. Minder sociale samenhang Uitleggen wat er aan de hand is Uitleggen wat we al gedaan hebben (Dorpsvisie a.d.v. keukentafelgesprekken en daar mee verder werken = uitwerking dorpsvisie) Sprong naar oplossingsrichting. Hoe dit het hoofd te bieden. Best complex!!  Geen klassieke plannenlijstjes, maar NIEUWE WEGEN! Een nieuwe vorm van samenwerking (= volgende slide)

3 Nieuwe wegen Nieuwe wegen zoeken naar het verbeteren/optimaliseren van de

4 Nieuwe wegen Via Dorpsbelang staan burger en lokale overheid dichter bij elkaar. DB heeft doelen in lokale omgeving

5 Nieuwe wegen Uitleg opzet commissies

6 Nieuwe wegen Projectaanpak
Per onderwerp commissie met betrokkenen en/of specialisme Commissie heeft duidelijke taak Commissie heeft begin en eind  Doel bereikt = commissie opgeheven Goed en efficiënt samenwerken met gemeente Eerste ervaring opgedaan met renovatie Steggerdaweg Projectaanpak toelichten. Afsluiten met voorbeeld positieve ervaringen met renovatie Steggerdaweg - Pepergaweg

7 Nieuwe wegen VOOR

8 Nieuwe wegen NA

9 Nieuwe wegen VOOR

10 Nieuwe wegen NA

11 Nieuwe wegen Leermomenten Goede gesprekspartner zijn voor elkaar
Maak de delegaties niet te groot Leg de zaken helder vast Zorg voor voldoende specialisme Neem voldoende afstand m.b.t. technische uitvoering  Laat de gemeente doen waar ze goed in is!

12 Waar gaat het dan over? welzijn (openbare ruimte) wonen en werken
recreatie onderwijs voorzieningen

13 Oavend proaten

14 Rondwandeling

15 Paviljoen aan de Vaart

16 Is het pauze !?

17 Groepswonen

18 Groepswonen Voorbeeld

19 Fysieke voorzieningen
voorbeeld

20 Afslag Steggerda

21 Samen

22 Overleg

23 Afslag Steggerda 7a Steggerda 1200
Afslag Steggerda  Afslaan op een bepaalde weg. Gaan voor een andere route. Analoog voor: De andere vorm van samenwerking die we wensen De ambitie die we hebben. Welk dorpje heeft er nu een aparte afslag aan de snelweg  De kleinschaligheid die we voorstaan Niet meegevoerd willen worden in de grote maatschappelijke bewegingen die het leven in ons dorp negatief kunnen beinvloeden De verassingen die je tegenkomt als je een onbekende afslag neemt. Dit geldt voor het proces dat we ingaan als voor het dorp dat je dan ziet. Kortom: Weg van de snelweg.


Download ppt "Rondgang College B&W Welkom in Welkom heten College B&W Voorstelrondje"

Verwante presentaties


Ads door Google