De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Coördineren logistiek proces

Verwante presentaties


Presentatie over: "Coördineren logistiek proces"— Transcript van de presentatie:

1 Coördineren logistiek proces
Hoofdstuk 5 Magazijnbudget

2 Wat heb ik de vorige les geleerd?
Wat ga ik nu leren?

3 1 Structuur distributiesector 2 Logistieke prestaties 3 Management 4 Magazijn 5 Magazijnbudget 6 Onderhoud 7 Kwaliteit(skosten)

4 Kosten intern transportmaterieel en –materiaal
Hoofdstuk 5 Magazijnbudget Kosten intern transportmaterieel en –materiaal Kostenvergelijking Afschrijvingen Onderhoudskosten

5 Inzicht krijgen in de totale kosten:
Hoofdstuk 5 Magazijnbudget Inzicht krijgen in de totale kosten: Voor transportmaterieel: Hoeveel wordt het transportmaterieel gebruikt? Hoe vaak is een transportmaterieel effectief inzetbaar? Gladde of oneffen ondergrond? Wat zijn de specifieke eigenschappen? Voor opslagmiddelen: Welke omloopsnelheid hebben de goederen? Wat zijn de specifieke eigenschappen van de goederen? Hoe groot is de kans op beschadiging? Is het opslagmiddel voor binnen, buiten of zowel binnen als buiten?

6 Gebudgetteerde en gemaakte kosten
Hoofdstuk 5 Magazijnbudget Gebudgetteerde en gemaakte kosten Zijn de gemaakte kosten hoger dan de gebudgetteerde kosten, dan betekent dat: er meer budget nodig is voor de transport- en opslagmiddelen; de transport- en opslagmiddelen niet optimaal benut worden; budgetten niet goed gemaakt zijn of aanpassing verdienen.

7 Hoofdstuk 5 Magazijnbudget
Voorraadkosten

8 Gemaakte voorraadkosten
Hoofdstuk 5 Magazijnbudget Gemaakte voorraadkosten


Download ppt "Coördineren logistiek proces"

Verwante presentaties


Ads door Google