De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SATAN, EEN VERSLAGEN VIJAND

Verwante presentaties


Presentatie over: "SATAN, EEN VERSLAGEN VIJAND"— Transcript van de presentatie:

1 SATAN, EEN VERSLAGEN VIJAND
Les 8 voor 23 februari 2019

2 Hoofdstuk 12 van Openbaring is een samenvatting van de geschiedenis van Jezus’ eerste komst tot aan de eindtijd. Het onthult dat Satan degene is die verantwoordelijk is voor alle problemen waarmee de Kerk te kampen heeft gehad. Jezus ontmaskert hem zodat we de realiteit die we niet kunnen zien, kunnen begrijpen. Er is een geestelijke oorlog en we zijn pionnen die Satan gebruikt om God schade te berokkenen. God doet er alles aan om zoveel mogelijk mensen te redden en ze naar Zijn koninkrijk te brengen. Gods strategie en de strategie van de duivel zijn totaal verschillend. Satans oorlog tegen Jezus: Het weggerukte kind Satan is verslagen Satans oorlog tegen de kerk: De vrouw in de wildernis, Het Overblijfsel Satans strategie

3 Hoe moeten de symbolen in Openbaring 12:1-5 worden geïnterpreteerd?
HET WEGGERUKTE KIND “En zij baarde een Zoon, een mannelijk Kind, dat alle heidenvolken zal hoeden met een ijzeren staf. En haar Kind werd weggerukt naar God en naar Zijn troon.” (Openbaring 12:5) Hoe moeten de symbolen in Openbaring 12:1-5 worden geïnterpreteerd? De vrouw De Kerk van God (2 Kor.11:2, Hoogl. 6:10) Gekleed als de Zon van Gerechtigheid, Christus (Mal. 4:2) Op de maan. Gebaseerd op het Woord van God, de openbaring van de heerlijkheid van Christus. De draak Satan (Openbaring 12:9) Zijn staart is een werktuig voor misleiding (Jes. 9:14-15) Hij misleidde een derde van de engelen en wierp ze op de aarde. (Openbaring 12:4) Het kind Jezus, die zal hoeden met een ijzeren staf. (Opb. 19:15) Hij werd naar de hemel gebracht om te worden verhoogd. (Hand. 2:33) Satan had vanaf het begin op de Messias gewacht om Hem te vernietigen. Hij gebruikte Herodes en Rome om dit te doen, maar hij kon Hem niet verslaan (Matt. 2:13-16; Joh. 19:6; Openb. 12:5).

4 SATAN IS VERSLAGEN "Toen brak er oorlog uit in de hemel: Michaël en zijn engelen voerden oorlog tegen de draak, ook de draak en zijn engelen voerden oorlog." (Openbaring 12:7) Toen Satan in de hemel rebelleerde, werd hij in "ketenen van duisternis" geworpen. (Jesaja 14:12-15; 2 Petrus 2:4) Hij probeerde de geschapen werelden te verleiden en hij slaagde erin Eva te verleiden. Hij werd de "slang vanouds." (Genesis 3:1-6) God stond hem toe de hemel binnen te gaan als de vertegenwoordiger van de aarde. (Job 1:6; 2:1). Sinds de dood van Jezus is hem de toegang tot de hemel ontzegd. De engelen en de niet-gevallen werelden hebben geen twijfels meer over Satans karakter. (Openbaring 12:9-12). Satan was verslagen, maar hij mag op beperkte wijze controle hebben over de aarde en haar bewoners.

5 DE VROUW IN DE WILDERNIS
"En aan de vrouw werden twee vleugels van een grote arend gegeven, opdat zij naar de woestijn zou vliegen, naar haar plaats, waar zij gevoed wordt, een tijd en tijden en een halve tijd, buiten het gezicht van de slang." (Openb. 12:14) Satan werd kwaad toen hij uit de hemel werd verdreven, dus probeerde hij God schade te berokkenen door datgene aan te vallen wat Hij het meeste liefheeft: Zijn Kerk. (Zach.2:8). De wateren die de draak gebruikte om de zuivere Kerk aan te vallen, zijn dezelfde wateren waarop de afvallige kerk staat: onbekeerde menigten. (Openbaring 12:15; 17:15). Degenen die trouw aan God bleven, werden vervolgd, vooral tussen 538 NC en 1798 NC. (voor jaar). Ze zochten hun toevlucht in dunbevolkte gebieden (de wildernis). Bijvoorbeeld: de Waldenzen en de Pelgrimvaders deden dat.

6 HET OVERBLIJFSEL “En de draak werd boos op de vrouw, en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen van haar nageslacht, die de geboden van God in acht nemen en het getuigenis van Jezus Christus hebben." (Openbaring 12:17) Het overblijfsel — de Rest — kan een individu of een groep zijn. In Elia's tijd maakten mensen deel uit van het Overblijfsel. Ze bleven individueel trouw. In de tijd van Zerubbabel maakten degenen die terugkeerden van Babylon naar Jeruzalem deel uit van het overblijfsel als een groep. In de eindtijd zullen er twee soorten Overblijfsel zijn. De personen die zoveel mogelijk als zij weten van Gods wil vervullen, en zich vastklampen aan Jezus als hun persoonlijke Redder. Een groep mensen — een kerk— die de Geboden onderhoudt en het Getuigenis van Jezus Christus heeft.

7 HET OVERBLIJFSEL “En de draak werd boos op de vrouw, en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen van haar nageslacht, die de geboden van God in acht nemen en het getuigenis van Jezus Christus hebben." (Openbaring 12:17) Het Overblijfsel zou na 1798 NC verschijnen. Ze zouden twee kenmerken hebben: Ze houden de geboden van God Het laatste strijdpunt gaat over het aanbidden van God of het beest. Dat impliceert de 4 eerste geboden, vooral de Sabbat (Openb. 14:7) Ze hebben het getuigenis van Jezus Christus Openbaring 19:10 legt uit dat "het getuigenis van Jezus de geest van profetie is“ Sinds 1844 werd de geest van profetie gemanifesteerd door de bediening en geschriften van Ellen G. White

8 SATANS STRATEGIE "En ik hoorde een luide stem in de hemel zeggen: Nu is gekomen de zaligheid, de kracht en het koninkrijk van onze God en de macht van Zijn Christus, want de aanklager van onze broeders, die hen dag en nacht aanklaagde voor onze God, is neergeworpen.'" (Openbaring 12:10) Satan heeft getracht de kerk te vernietigen door vervolging en subtiele compromissen te gebruiken, door heidense gebruiken en filosofieën de kerk binnen te brengen. Sinds 1798 gebruikt hij een nieuwe — en tegelijkertijd oude — tactiek: bedrog. Bijvoorbeeld de evolutionistische theorieën en het moderne spiritisme. Satans werk van misleiding maakt deel uit van het verhaal van Openbaring 12:9 tot en met 20:7-10. De focus in die passage ligt op de gebeurtenissen tijdens de Eindtijd. Dat werk wordt uitgebeeld door de draak (moderne spiritualisme), het beest uit de zee (rooms- katholicisme) en het beest uit de aarde (afvallig protestantisme) [zie Markus 13:22].

9 E.G. White (Testimonies for the Church, deel 1,hoofdstuk 61, pag. 302)
"Sommigen zullen in de verleiding komen om deze wonderen als van God te ontvangen. De zieken zullen voor ons worden genezen. Wonderen zullen voor onze ogen worden gedaan. Zijn we voorbereid op de beproeving die ons wacht wanneer de leugenachtige wonderen van Satan vollediger worden tentoongesteld? Zullen niet veel zielen verstrikt en gevangen genomen worden? Door af te wijken van de duidelijke voorschriften en geboden van God, en aandacht te schenken aan fabels, bereiden de geesten van velen zich voor om deze leugenachtige wonderen te ontvangen. We moeten nu allemaal trachten ons te wapenen voor de wedstrijd waaraan we spoedig moeten deelnemen. Geloof in Gods Woord, onder gebed bestudeerd en praktisch toegepast, zal ons schild zijn tegen de macht van Satan en ons tot overwinnaars maken door het bloed van Christus."

10 "De alvermogende kracht van de Heilige Geest is de verdediging van iedere berouwvolle ziel. Niet één die onder boetedoening en in geloof aanspraak heeft gemaakt op Zijn bescherming, zal Christus in de macht van de vijand laten komen. De Heiland staat aan de zijde van de Zijnen die verleid en beproefd worden. Met Hem is geen falen mogelijk, geen verlies, geen onmogelijkheid of nederlaag ; wij vermogen alle dingen door Hem Die ons kracht geeft. Wanneer verleidingen en beproevingen komen, wacht dan niet om alle moeilijkheden te vereffenen, maar zie op Jezus, uw Helper." E.G. White (The Desire of Ages [De Wens der Eeuwen], hoofdstuk 53, pag. 490)


Download ppt "SATAN, EEN VERSLAGEN VIJAND"

Verwante presentaties


Ads door Google