Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdLudo van der Linden Laatst gewijzigd meer dan 5 jaar geleden
1
Eiwitten op je bordje Context 3
2
3.1
3
Dus 2/3 van het versgewicht van het kuiken kan worden gegeten = vlees
3.2.1 bespreking
4
3.2.2 bespreking d) 3930/2=+/- 2 kg e) 250g/2000g = 1/8 Kolom 1
Kolom 1 Kolom 2 Kolom 3 Kolom 4 Leeftijd kuiken (dagen) Hoeveelheid voer per dag (gr) Hoeveelheid voer totaal (gr) Gewichtstoename kuiken per dag (gr) Gewicht kuiken totaal (gr) 42 7 32 147 26 163 14 60 483 47 429 21 95 1043 58 811 28 126 1838 67 1248 35 148 2811 70 1737 168 3930 66 2211 Kolom 1 Kolom2 Kolom 3 Leeftijd kuiken (dag) kippenvlees (gr) % gewicht voer omgezet in kipfilet Eiwitten in kippenvlees(gr) 7 2/3x163=108 108/147=74% 1/6x108=18 14 2/3x429 X 21 2/3x811 28 2/3x1248 35 2/3x1737 42 2/3x2211=1500 1500/3930=40% 1/6x1500=250 gr Docent vraagt verklaring voor waardes in rood Toename door water! 3.2.2 bespreking d) 3930/2=+/- 2 kg e) 250g/2000g = 1/8
5
3.3 sojabonen wegen - 1 boon weegt 0,15 gram
- 50% van een boon is eiwit dus 0,075 gram. - ongeveer bonen nodig voor 1 kg plantaardige eiwitten a) /aantal bonen per plant = aantal planten voor 1 kg plantaardige eiwitten. b) Aantal planten (a) x 8 = aantal planten voor 1 kg dierlijke eiwitten. c) Antwoord a x 16 = d) Antwoord b x 16 = 3.3 sojabonen wegen
6
3.4 Voorbeeld begrippennetwerk
7
3.4 Voorbeeld begrippennetwerk
8
3.4 Nabespreking Doordat in plantaardige cellen:
- minder aërobe dissimilatie plaatsvindt fotosynthese plaatsvindt glucose als grondstof voor eiwitten wordt gevormd minder energie ‘verloren’ gaat in de vorm van warmte - ………………………………….. 3.4 Nabespreking
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.