De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Taskforce op bezoek bij VIAG congress

Verwante presentaties


Presentatie over: "Taskforce op bezoek bij VIAG congress"— Transcript van de presentatie:

1

2 Taskforce op bezoek bij VIAG congress
Irma Woestenberg, voorzitter Taskforce 5 november 2018 Binnen samen organiseren werken gemeenten en ketenpartners samen. Aan verbetering van dienstverlening, werkprocessen en informatievoorziening. Wat de uitvoeringspraktijk nodig heef is leidend Voor inwoners en ondernemers. We dragen daarmee bij aan oplossing van maatschappelijke vraagstukken.

3 Samen Organiseren Méér samen doen en standaardiseren. Waarom?
Verbetering dienstverlening aan bewoners Verbetering bedrijfsvoering gemeenten Versterking gemeenten binnen één overheid Hoe? Eenmaal bedenken en ontwikkelen, 380 keer toepassen Van, voor en door gemeenten Binnen samen organiseren werken gemeenten en ketenpartners samen. Aan verbetering van dienstverlening, werkprocessen en informatievoorziening. Wat de uitvoeringspraktijk nodig heef is leidend Voor inwoners en ondernemers. We dragen daarmee bij aan oplossing van maatschappelijke vraagstukken.

4 Onderdeel breder programma GGU
Informatie Beveiligingsdienst Techniek, bv GGI, Govroam Klantreizen Inkoop telecommunicatie Keten informatie sociaal domein Inkoopvoorwaarden GIBIT Voorbereiding Omgevingswet En nog veel meer Binnen samen organiseren werken gemeenten en ketenpartners samen. Aan verbetering van dienstverlening, werkprocessen en informatievoorziening. Wat de uitvoeringspraktijk nodig heef is leidend Voor inwoners en ondernemers. We dragen daarmee bij aan oplossing van maatschappelijke vraagstukken.

5 Besluitvorming Algemene Ledenvergadering
Juni 2017: leden van de VNG kozen bijna unaniem voor méér gezamenlijkheid in de uitvoering. Juni 2018: Jaarplan GGU 2019 unaniem vastgesteld.

6 Organisatie van Samen Organiseren
Statuten VNG College van Dienstverleningszaken Taskforce Samen Organiseren Fonds GGU Organisatie VNG Gemeenten in de lead Koepelorganisaties aangesloten

7 Prioriteiten Taskforce
Digitale Identiteit Common Ground Gemeentelijke basisprocessen Projecten standaardisering Nieuwe regelgeving Innovatieve dienstverlening Organiseren samenwerking intern/extern Andere relatie met markt Taskforce richt zich vooral op enkele specifieke projecten die als hefboom of doorbraak kunnen worden gezien. Digitale identiteit: een essentiële faciliteit voor bewoners in de I-samenleving Common Ground: randvoorwaarde voor gezamenlijke ontwikkeling van I-dienstverlening en voor standaardisering van werkprocessen.

8 Common Ground Een nieuwe informatie architectuur
Flexibelere informatievoorziening Informatieveiligheid en privacy Uit- en inwisselbaarheid (einde probleem koppelingen) Gezondere marktsituatie Ruimte voor innovatie Delen investeringen/hergebruik Kwaliteit informatievoorziening Grote efficiencyverbetering bereikbaar Flexibelere informatievoorziening die sneller kan reageren op veranderingen Optimaal benutten van schaalvoordelen om de kosten te drukken Oplossen en voorkomen van koppelproblemen Meer aanbod creëren in de markt – meer ruimte voor innovatie Delen van investeringen via hergebruik Beheersing van informatieveiligheid en privacy Vergroten van de kwaliteit van de informatievoorziening (ook in termen van continuïteit en betrouwbaarheid)

9 Huidige situatie Taskforce richt zich vooral op enkele specifieke projecten die als hefboom of doorbraak kunnen worden gezien. Digitale identiteit: een essentiële faciliteit voor bewoners in de I-samenleving Common Ground: randvoorwaarde voor gezamenlijke ontwikkeling van I-dienstverlening en voor standaardisering van werkprocessen.

10 Taskforce richt zich vooral op enkele specifieke projecten die als hefboom of doorbraak kunnen worden gezien. Digitale identiteit: een essentiële faciliteit voor bewoners in de I-samenleving Common Ground: randvoorwaarde voor gezamenlijke ontwikkeling van I-dienstverlening en voor standaardisering van werkprocessen.

11 Na realisering Common Ground
Taskforce richt zich vooral op enkele specifieke projecten die als hefboom of doorbraak kunnen worden gezien. Digitale identiteit: een essentiële faciliteit voor bewoners in de I-samenleving Common Ground: randvoorwaarde voor gezamenlijke ontwikkeling van I-dienstverlening en voor standaardisering van werkprocessen.

12 Bescherming gegevens Taskforce richt zich vooral op enkele specifieke projecten die als hefboom of doorbraak kunnen worden gezien. Digitale identiteit: een essentiële faciliteit voor bewoners in de I-samenleving Common Ground: randvoorwaarde voor gezamenlijke ontwikkeling van I-dienstverlening en voor standaardisering van werkprocessen.

13 Digitale Identiteit Een paspoort voor de digitale maatschappij
Identificatie en authenticatie (elke context, alle kanalen) Accordering en ondertekening van stukken of transacties Regie op gegevens en diensten Taskforce richt zich vooral op enkele specifieke projecten die als hefboom of doorbraak kunnen worden gezien. Digitale identiteit: een essentiële faciliteit voor bewoners in de I-samenleving Common Ground: randvoorwaarde voor gezamenlijke ontwikkeling van I-dienstverlening en voor standaardisering van werkprocessen.

14 Vooruitblik Samen Organiseren is van lange adem én van korte klap
Doorvoering Common Ground duurt 10 jaar ontwikkeling/ experimenten, 2020 toepassingen We werken aan een transitieplan tbv geleidelijke ontwikkeling en gefaseerdeinstap GGU zet ook in op korte termijn successen WKB, fraudebestrijding, verwerkersregister, BIO Taskforce richt zich vooral op enkele specifieke projecten die als hefboom of doorbraak kunnen worden gezien. Digitale identiteit: een essentiële faciliteit voor bewoners in de I-samenleving Common Ground: randvoorwaarde voor gezamenlijke ontwikkeling van I-dienstverlening en voor standaardisering van werkprocessen.

15 Wat vragen we van jullie?
Omarm het concept “1 x ontwikkelen, 380 keer toepassen” Meedoen! Opbrengst gaan gebruiken Werken aan een andere cultuur Bondje sluiten met gemeentesecr. en hoofd dienstverlening Geduld en vasthouden Taskforce richt zich vooral op enkele specifieke projecten die als hefboom of doorbraak kunnen worden gezien. Digitale identiteit: een essentiële faciliteit voor bewoners in de I-samenleving Common Ground: randvoorwaarde voor gezamenlijke ontwikkeling van I-dienstverlening en voor standaardisering van werkprocessen.

16 Vragen? Taskforce richt zich vooral op enkele specifieke projecten die als hefboom of doorbraak kunnen worden gezien. Digitale identiteit: een essentiële faciliteit voor bewoners in de I-samenleving Common Ground: randvoorwaarde voor gezamenlijke ontwikkeling van I-dienstverlening en voor standaardisering van werkprocessen.


Download ppt "Taskforce op bezoek bij VIAG congress"

Verwante presentaties


Ads door Google