De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opdracht Kruispuntgroep 1

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opdracht Kruispuntgroep 1"— Transcript van de presentatie:

1

2 Opdracht Kruispuntgroep 1

3 Vrijwilligers gezocht voor cliëntenvervoer
Wij zijn een kleinschalige christelijke zorgaanbieder en gaan op 15 oktober 2018 starten met dagbestedingsactiviteiten op De Cuynder in Donkerbroek. Hiervoor zijn we met spoed op zoek naar vrijwilligers die een rol willen gaan spelen in het vervoer van onze cliënten. Aangeboden door: Schouder aan Schouder / Doelgroep: mensen met een (veelal verstandelijke) beperking Frequentie: in overleg, waarbij u kan kiezen uit ’s ochtends en/of ’s middags op doordeweekse dagen U kunt zich aanmelden via:

4 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 7 oktober :30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld (Bedum) 13:45 Startactiviteit Kind in Kerk (onderbouw en bovenbouw) 14:00 Kerkdienst - br F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. J. van Breden

5 Agenda aanstaande week 2/2
Maandag 8 oktober :30 Kerkenraad met diakenen Zondag 14 oktober :30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 14:00 Kerkdienst - Br. Wopke van der Ploeg 15:00 bloemen bezorgen: Fam. D. Fokkema

6 Jarigen aanstaande week
wo Tj. K. Wagenaar - Plas (49) do Anniek v/d Vaart (22) za Johannes Mulder (26) za T. Jongsma-Poelman (71)

7 Welkom Voorganger: br. F. Folkerts Organisten: br. M. van den Bos br. D.D. Rouwhorst Beamisten: br. D.D. Rouwhorst br. M. van den Bos

8 Weektekst

9

10 Votum en zegengroet

11

12 Psalm 122: 1 1 Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar ’t huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat ik bemin, nu treden wij uw poorten in. Daar staan, o Godsstad, onze voeten, Jeruzalem is hecht gebouwd, wel saamgevoegd, wie haar aanschouwt zal haar als stad van vrede groeten.

13

14 Lezen Hebreeën 11: 9-16 9 Door zijn geloof trok hij naar het land dat hem beloofd was maar hem nog niet toebehoorde. Samen met Isaak en Jakob, mede-erfgenamen van de belofte, woonde hij daar in tenten 10 omdat hij uitzag naar een stad met fundamenten, door God zelf ontworpen en gebouwd. 11 Door haar geloof ontving ook Sara, hoewel ze onvruchtbaar was gebleven en niet meer in de bloei van haar leven was, de kracht om een kind te verwekken, en wel omdat ze vertrouwde op degene die de belofte had gedaan. 12 Zo bracht één man, wiens kracht al gestorven was, zo veel nakomelingen voort als er sterren aan de hemel staan, ontelbaar als zandkorrels op het strand langs de zee.

15 Lezen Hebreeën 11: 9-16 13 Zij allen zijn in geloof gestorven; wat hun beloofd was zagen ze geen werkelijkheid worden, ze hebben slechts een glimp ervan begroet, en ze zeiden van zichzelf dat zij op aarde leefden als vreemdelingen en gasten. 14 Door zo te spreken lieten ze blijken op doorreis te zijn naar een vaderland. 15 En daarmee bedoelden ze niet het vaderland waaruit ze weggetrokken waren, anders waren ze daarheen wel teruggekeerd. 16 Nee, ze keken reikhalzend uit naar een beter vaderland: het hemelse. Daarom schaamt God zich er niet voor hun God genoemd te worden en heeft hij voor hen een stad gereedgemaakt.

16

17 Lied 103: 1, 2 Uit: Liedboek voor de kerken
1 De heiligen, ons voorgegaan, hebben hier niets verworven, maar zijn aan ’t einde van hun baan als vreemdeling gestorven. Maar zij geloofden dat Gods hand die hen tot daar geleid had in ’t beter, hemels vaderland een stad voor hen bereid had. Geprezen zij zijn naam! Hij deed hen veilig gaan! Komt, zingen wij tesaam met alle heiligen!

18 Lied 103: 1, 2 Uit: Liedboek voor de kerken
2 Zij trokken uit als Abraham, door God de Heer geroepen zonder te weten waar hij kwam, om ’t land van God te zoeken. Zij zijn gestorven in zijn naam en hebben niets geweten dan dat Hij had gezegd: Ik schaam mij niet uw God te heten. Geprezen zij zijn naam! Hij deed hen veilig gaan! Komt, zingen wij tesaam met alle heiligen!

19

20 Lezen Hebreeën 13: 9-16 9 Laat u niet misleiden door allerlei vreemdsoortige leerstellingen; we doen er goed aan ons te laten sterken door genade, niet door spijzen waar de aanhangers van die stellingen in het geheel geen baat bij hadden. 10 Wij hebben een altaar waarvan zij die in de tent dienstdoen niet mogen eten. 11 Het bloed dat bestemd is voor het reinigingsoffer wordt door de hogepriester het heiligdom binnengedragen, de kadavers van de offerdieren worden buiten het kamp verbrand.

21 Lezen Hebreeën 13: 9-16 12 Daarom heeft ook Jezus, om met zijn eigen bloed het volk te heiligen, buiten de stadspoort geleden. 13 Laten we dus het kamp verlaten, ons bij hem voegen en delen in zijn vernedering. 14 Onze stad is immers niet blijvend, wij kijken juist verlangend uit naar de stad die komt. 15 Laten we met Jezus’ tussenkomst een dankoffer brengen aan God: het huldebetoon van lippen die zijn naam prijzen, ononderbroken. 16 En houd de liefdadigheid en de onderlinge solidariteit in ere, want dat zijn offers waarin God behagen schept.

22

23 Psalm 103: 2, 3 2 Loof Hem, die zo met gaven u verzadigt, dat uw bestaan, met glorie begenadigd, gelijk een arend nieuw bevleugeld wordt. Het volk in druk heeft van Hem recht verkregen, Hij heeft aan Mozes eens getoond zijn wegen, op Israël zijn zegen uitgestort. 3 Hij is een God van liefde en genade, barmhartigheid en goedheid zijn de daden van Hem die niet voor altijd met ons twist, die ons niet doet naar alles wat wij deden, ons niet naar onze ongerechtigheden vergeldt, maar onze schuld heeft uitgewist.

24

25 Tekst Hebreeën 13: 14 14 Onze stad is immers niet blijvend, wij kijken juist verlangend uit naar de stad die komt.

26

27 Thema: Op zoek naar de stad die blijft
Preek Thema: Op zoek naar de stad die blijft

28

29 Lied 300: 1, 2, 4, 6 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Eens, als de bazuinen klinken uit de hoogte, links en rechts, duizend stemmen ons omringen, ja en amen wordt gezegd, rest er niets meer dan te zingen, - Heer, dan is uw pleit beslecht. 2 Scheurt het voorhang van de wolken, wordt uw aangezicht onthuld, vaart de tijding door de volken dat Gij alles richten zult: Heer, dan is de dood verzwolgen, want de schriften zijn vervuld.

30 Lied 300: 1, 2, 4, 6 Uit: Liedboek voor de kerken
4 Als de graven openbreken en de mensenstroom vangt aan om de loftrompet te steken en uw hofstad in te gaan: Heer, laat ons dan niet ontbreken, want de traagheid grijpt ons aan. 6 Van die dag kan niemand weten, maar het woord drijft aan tot spoed, zouden wij niet haastig eten, gaandeweg Hem tegemoet, Jezus Christus, gistren, heden, komt voor eens en komt voor goed!

31

32 Collecte 1e collecte: Evangelisatie 2e collecte: Verplichtingen Kerkverband

33 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 7 oktober :30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld (Bedum) 13:45 Startactiviteit Kind in Kerk (onderbouw en bovenbouw) 14:00 Kerkdienst - br F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. J. van Breden

34 Agenda aanstaande week 2/2
Maandag 8 oktober :30 Kerkenraad met diakenen Zondag 14 oktober :30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 14:00 Kerkdienst - Br. Wopke van der Ploeg 15:00 bloemen bezorgen: Fam. D. Fokkema

35 Jarigen aanstaande week
wo Tj. K. Wagenaar - Plas (49) do Anniek v/d Vaart (22) za Johannes Mulder (26) za T. Jongsma-Poelman (71)

36

37 Psalm 84: 5, 6 5 O God, ons schild, wil met ons gaan, zie uw gezalfde gunstig aan. Wij reizen naar uw stad, o Koning. Eén dag is in uw huis mij meer dan duizend zonder U, o HEER. Ik wil nog liever bij uw woning alleen maar aan de drempel staan dan bij de bozen binnengaan.

38 Psalm 84: 5, 6 6 Want God, de HEER, is goed en mild en voor zijn volk een zon en schild. Eer en genade zal Hij geven. U zult het goede niet, o HEER, onthouden hun die tot uw eer steeds in oprechtheid voor U leven. Welzalig, HEER, wie op U bouwt, en zich geheel U toevertrouwt.

39

40 Amen

41

42 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Opdracht Kruispuntgroep 1"

Verwante presentaties


Ads door Google