De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Meerdere vliegen, leaders en droppers Jan Keur.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Meerdere vliegen, leaders en droppers Jan Keur."— Transcript van de presentatie:

1 Meerdere vliegen, leaders en droppers Jan Keur.
Tips en tricks

2 Vissen met meerdere vliegen.
Er zijn diverse omstandigheden die het wenselijk maken om te vissen met meer dan 1 vlieg. Vaak is het aantal vliegen, vergunning technisch beperkt tot maximaal 3 st. Wanneer zou je met meer dan 1 vlieg vissen en waarom?? Er zijn 2 belangrijke redenen. 1- Het vissen in meerdere waterlagen tegelijk. 2- Het creëren van voedselnijd Bij het “buzzeren” en ook, zei het in mindere mate, tijdens het vissen met de ‘washing line” vist men meerdere waterlagen af met 1 set-up. Vis, en vaak ook forel, bevind zich vaak in meerdere waterlagen op het zelfde moment. Om kansrijker te zijn is dus het vissen met 2 of 3 patronen in deze waterlagen vaak erg succesvol. Bij een set-up waarbij de puntvlieg een groter patroon is (streamer) en de dropper een kleiner patroon, creëert men een voedselnijd oftewel een nabootsing van “het grotere patroon (jager) jaagt op het kleinere (prooi)”. Vooral baars maar zeker ook forel kan deze set up vaak niet weerstaan en zal dus ook vaak de vlieg aan de dropper pakken welke gezien wordt als de opgejaagde prooi.

3 Zeeforel “rig” gebaseerd op “voedselnijd”

4 Droge vlieg als topdropper (indicator) met nymph er onder (lengte variabel)
Droge vlieg als topdropper (indicator) verbinding met puntvlieg (nymph) op de “New Zealand Style” dus geknoopt in de haakbocht

5 Hier een set-up voor stromend water
Hier een set-up voor stromend water. De “vuistregel” van 1,5x geschatte waterdiepte wordt hier gehanteerd de “control-fly”of “ankervlieg”is een verzwaarde nymph en daarachter een onverzwaard nymphje of een spidertje welke door de stroming wat boven de bodem haar actie krijgt. Ook hier de 2 waterlagen die worden bevist.

6 Het vissen met een buzzer set-up onder de “bung”
Het vissen met buzzers onder een bung, kan een “dodelijke” manier van vliegvissen zijn. De manier is vrij statisch echter is een beetje (zij) wind wel een vereiste voor een mooie drift en een perfecte aanbieding van de buzzers. Gevist wordt met een drijvende lijn, en de maximale diepte van de set-up, hangt af van je hengellengte want de (vaste) bung bepaald de diepte. Wil je toch dieper “buzzeren” dan hengellengte, kies dan als “beetverklikker” een pluk Yarn. Deze Yarn gaat moeiteloos door de hengelogen en vormt zo geen belemmering in visdiepte.

7

8

9 Buzzer set-ups Met buzzers vissen, hoeft niet altijd onder een (drijvende) bung, maar ook zonder kan men vaak zeer trefzeker en gevoelig “buzzeren” Vooral met wat zijwind en een mooi kabbeltje, de wind het werk laten doen en contact houden. Men vist met deze set-up puur op gevoel. Ook de “washing-line” techniek is erg effectief. De puntvlieg is dan een hoog drijvend exemplaar terwijl de 2 buzzers net onder de oppervlakte hangen. Vaak een “dodelijke” methode tijdens een periode met “head and tailende” forellen, die duidelijk in en door de oppervlakte “cruisen” De hoogdrijvende vlieg (of bv. Booby) werkt als een attractor, vaak pakken de forellen een van de buzzers.

10 Hier een mooi voorbeeld van een (drijvende) “Washing-Line” set up, met als puntvlieg een Boobie, en als droppers een “Diawl Bach” en een “Cruncher”

11 Washing Line technieken, kan men ook toepassen met andere lijnen dan alleen drijvende!!
Met een intermediate of zinkende lijn is dit zeer goed mogelijk!! Hiernaast een voorbeeld van een set-up waar de Boobie, in dit geval een “Cats Whiskers “patroon, op de punt en buzzers op de droppers. Een totaal andere presentatie van de vliegen. Doordat de vliegenlijn op of net boven de bodem licht en het team vliegen worden gelift door het drijvende vermogen van de puntvlieg (boobie) De vis, die normaliter een andere aanbieding gewent is, en deze dus ook herkent, zal deze aanbieding van vliegen niet herkennen Ook het afschrik fenomeen wat bij drijvende lijnen aanwezig kan zijn, is hier niet aan de orde. De leader is simpel, recht door en kort, afhankelijk van de waterdiepte kan men langere leaders toepassen

12 Veel succes ennehh… “vis eens vaker met een “Team”
Jan Keur.


Download ppt "Meerdere vliegen, leaders en droppers Jan Keur."

Verwante presentaties


Ads door Google