De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aardrijkskunde kiezen in VWO-4,5,6??.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aardrijkskunde kiezen in VWO-4,5,6??."— Transcript van de presentatie:

1 Aardrijkskunde kiezen in VWO-4,5,6??

2 Hoe kan ik Aardrijkskunde kiezen?
Als een profielkeuzevak in de profielen CM, EM en NG Als keuzevak in de vrije ruimte van alle vier profielen

3 Wat is kenmerkend voor dit vak?
Blikverruimend Actueel Afwisselend Kennis, inzicht en vaardigheden Schoolexamen(SE) èn Centraal Examen (CSE)

4 Wat zijn de onderwerpen?
Arm en rijk (SE) Globalisering (CSE) Klimaatvraagstukken (SE) Systeem Aarde (CSE) Zuid Amerika (CSE) Wonen in Nederland (CSE)

5 Waarom zou ik Aardrijkskunde kiezen?
Ik vind het een interessant vak Als ik me inzet haal ik er een voldoende voor Het gaat over actuele onderwerpen Het is afwisselend Je leert er analyseren en argumenteren Ik denk dat ik er in een vervolgstudie of beroep wel wat aan heb Misschien word ik wel lerares aardrijkskunde!

6 Studielast en urenverdeling
Aardrijkskunde heeft een studie- last van 440 SLU’s SLU’s zijn een optelsom van contacturen, studiehuisuren en zelfstudie Verdeling contacturen: 2 uren in V4, 3 uren in V5 en 3 uren in V6

7 Wat kun je met het vak Aardrijkskunde ?
Heb je er wat aan bij vervolgstudies ? Aardrijkskunde is niet een verplicht vak om bij vervolgstudies binnen te komen. Wel komt het bij een aantal opleidingen goed van pas, bijvoorbeeld als je gaat werken of studeren in het toerisme, de sectoren vervoer of ruimtelijke ordening. En natuurlijk niet te vergeten: Leraar Aardrijkskunde!

8 Hoe is de manier van werken bij het vak Aardrijkskunde?
* De leermethode heet ‘De Geo’ (bekend) * We maken veel gebruik van de Grote Bosatlas 55e druk * In de lessen is er een afwisseling tussen uitleg, verwerking/bespreking van de opdrachten. * Er wordt gewerkt met Studiewijzers en PTA * Cijfers voor dit vak krijg je via toetsen, een PO en een Centraal Examen

9 Kies ook Aardrijkskunde!
Breed vak waar je altijd wat aan hebt Over de wereld van nu én morgen Prima achtergrond bij elk profiel Letterlijk en figuurlijk: een WERELDvak!


Download ppt "Aardrijkskunde kiezen in VWO-4,5,6??."

Verwante presentaties


Ads door Google