De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Grootonderhoud Opheusden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Grootonderhoud Opheusden"— Transcript van de presentatie:

1 Grootonderhoud Opheusden
Informatiebijeenkomst 11 en 12 juli 2017

2 Meer comfort, minder energie
Onderhoud aan 100 woningen in Opheusden Behoud/verbeteren kwaliteit Verbeteren isolatiewaarde Keuze voor zonnepanelen Goedenavond. Fijn dat u er bent. Mijn naam is Henri van Hout. Graag informeren wij u vanavond uitgebreid over het onderhoud aan uw woning dat na de zomer gaat starten. In totaal gaat het om 100 woningen. Waarom onderhoud? Onderhoud is noodzakelijk om de kwaliteit van de woning op peil te houden en te verbeteren. Daarnaast grijpen we deze kans aan om uw woning ook beter te isoleren en duurzamer te maken. Ook kunt u zelf nog een stapje verder te gaan door te kiezen voor zonnepanelen. Graag vertellen wij u hier vanavond meer over.

3 Wat gaat er gebeuren? Het onderhoud vindt plaats in twee fases. Dit om de overlast voor u als bewoners zoveel mogelijk te beperken. Vanavond staat fase 1 centraal. In maart van het volgend jaar starten we met de tweede fase.

4 Doel informatieavond Toelichting door de geselecteerde aannemers
Meer informatie over zonnepanelen Ruimte voor uw vragen Algemene vragen direct na de presentatie Vragen over uw persoonlijke situatie na de presentaties U heeft inmiddels allemaal een informatiebrochure ontvangen over het onderhoud dat uitgevoerd gaat worden. Vanavond wordt u nog uitgebreider geïnformeerd door de aannemer(s) die de werkzaamheden gaan uitvoeren. Ook krijgt u meer informatie over de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen. Mogelijk heeft u ook vragen. Daarvoor is vanavond voldoende ruimte. Graag spreken we het volgende af: voor algemene vragen is ruimte na de presentatie van de aannemer, of direct na de presentatie van TentenSolar, de leverancier van de zonnepanelen. Heeft u vragen die gaan over uw persoonlijke situatie dan is daarvoor ruimte na de presentaties. Er is dan een kop koffie voor wie wil en in drie verschillende hoeken van de ruimte kunt u uw antwoorden halen. Wijzen: hoek 1) medewerkers SWB, 2) medewerkers aannemer, 3) medewerkers TentenSolar.

5 Informatieavond dakrenovatie 40 woningen OPHEUSEN

6 HET BEDRIJF Lange historie Regionaal betrokken
Eén aanspreekpunt: Teunis van Voorthuizen 30 KM 30 KM

7 REFERENTIE DAKRENOVATIE DODEWAARD 24 WONINGEN

8 REFERENTIE DAKRENOVATIE KESTEREN 60 WONINGEN

9 DE PROJECTAANPAK

10 WAT GAAN WE DOEN Bestaande dakpannen + panlatten + dakbeschot verwijderen Nieuwe geïsoleerde dakplaten en dakpannen aanbrengen Dakdoorvoeren vervangen Dakramen vervangen Nieuwe goten, hemelwaterafvoeren en overstekbetimmeringen

11 WAT VERWACHTEN WIJ VAN U
Leeg/ruimte maken op de zolder. Grote spullen in het midden van de zolder en voldoende afdekken met folie. Folie levert de aannemer. Rondom de woning 1,5 m1 vrijmaken van tuinmeubels, bloembakken, ect. Zonneschermen (beschermen) Aanwezigheid tijdens onze werkzaamheden. Auto’s elders in de straat parkeren.

12 OVERLAST BEPERKEN Houd uw ramen, deuren en ventilatieroosters gesloten ivm stof U heeft 1 nacht geen warmwater en verwarming tijdens het slopen van het dak. Schade en overlast? Meld het gelijk. Aanspreekpunt blijft de voorman. Ga niet in discussie overige mensen

13 PLANNING Start eind augustus Gereed begin november
Totale duur van de werkzaamheden per woning ca. 2 weken Normale werktijden uur. Uitzonderingen bij slechte weersomstandigheden.

14 COMMUNICATIE Wij komen persoonlijk bij u langs voor een warme opname.
Voorman is dagelijks aanspreekpunt op de bouw. Wij zijn telefonisch en per mail bereikbaar. Fatsoenlijke communicatie en wederzijds begrip.

15 BOUWPLAATS BOUWPLAATS 1 BOUWPLAATS 2 wk 45 wk 36 wk 44 Ooievaarstraat
Spechtstraat wk 40 Smachtkamp wk 41 Lijsterstraat wk 44 wk 38 wk 42 wk 43 wk 39 BOUWPLAATS 1 BOUWPLAATS 2

16 ZIJN ER NOG VRAGEN

17 Zonnepanelen Zoals aangekondigd kunt u zelf kiezen om een stap verder te gaan. U kunt kiezen voor het laten plaatsen van 9 zonnepanelen op uw dak. Hier staat een huurverhoging van 10 Euro per maand tegenover. TentenSolar zal de zonnepanelen leveren en is hier om toe te lichten hoe het plaatsen van zonnepanelen in zijn werk gaat.

18 De werking van de zonnepanelen
Omvormer Meterkast Energiemeter

19 De voorbereiding Beoordelen kwaliteit van de daken
Beoordelen positie dak van de woning Omgevingsanalyse (hoge gebouwen, bomen etc.) Legplan (dakramen, schoorstenen, etc.)

20 De uitvoering Buitenzijde woning Steiger
Aluminium montage frame op het dak Aanbrengen zonnepanelen Binnenzijde woning Plaatsen omvormer (bij CV-ketel) Leggen kabel van omvormer naar meterkast Aansluiten omvormer in meterkast Aansluiten omvormer aan zonnepanelen

21 Opbrengsten monitoren
Internetmonitoring PC, laptop, tablet en smartphone Opbrengsten volgen Storingsmelding per

22 Uw voordelen Bijdrage aan een beter milieu
Circa 920 kg CO2 per jaar Gemiddeld ruim km autorijden U wordt uw eigen stroomproducent Besparing op uw energiekosten

23 Zijn er nog vragen?

24 Ruimte voor uw persoonlijke vragen Meer informatie?
Meldt u aan de voor de digitale nieuwbrief Dit was het plenaire deel van deze avond. Mogelijk heeft u nog vragen die u graag beantwoord wil hebben. Er is nog een kop koffie voor wie wil en in drie verschillende hoeken van de ruimte kunt u uw antwoorden halen. Wijzen: hoek 1) medewerkers SWB, 2) medewerkers aannemer, 3) medewerkers TentenSolar. Voor elk adres dat hier vanavond aanwezig is hebben we nog een kleine toegift. Als u naar huis gaat kunt u een oplader op zonne-energie meenemen. Wellicht kunt u dit gebruiken tijdens uw vakantie en kunt u ook direct kennismaken met de kracht van zonne-energie. Wilt meer informatie? Kijk dan op onze website Ook kunt u zich inschrijven voor een digitale nieuwsbrief. U kunt dit doen bij een medewerker van SWB of via de genoemde website.


Download ppt "Grootonderhoud Opheusden"

Verwante presentaties


Ads door Google