De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Checklist for Savings & Added Value

Verwante presentaties


Presentatie over: "Checklist for Savings & Added Value"— Transcript van de presentatie:

1 Checklist for Savings & Added Value
highfive! Checklist for Savings & Added Value

2 Samenvatting Hard savings
Besparingen door minder te besteden bij leveranciers De som van zichtbare en onzichtbare savings Hard Savings Zichtbare Besparingen met een directe impact op de resultatenrekening van de onderneming P&L Savings Onzichtbare Besparing door het vermijden van (meer) fondsen uit te geven Cost Avoidance Soft Savings Indirecte besparingen, vb: procesverbeteringen Indirect Savings Added Value Toegevoegde waarde. Dikwijls intangible en dus moeilijk te berekenen. Vb: risicovermindering

3 Hard savings: P&L Savings
Cost savings Verschil tussen de oude en de nieuwe prijs. Spec saving Besparing door de specificatie aan te passen. Materiaal met verbeterde specificatie heeft lagere prijs, en dus kan het prijsverschil een besparing opleveren. Usage saving Besparing door het verbruik te verminderen. Een ander material waarvan de hoeveelheden lager liggen, en dus ook de TCO.

4 Hard savings: Cost avoidance
Besparing als gevolg van het niet toepassen van een verhoogde prijs of extra kosten van de leverancier. Budget cost saving Besparing ten opzichte van het budget. Maastal wordt het budget verkregen door een eerdere budgetofferte te vragen. Deze kan dan dienen als vertrekpunt voor de berekening. Market cost saving Besparing ten opzichte van de marktprijs. Door een gemiddelde te nemen van alle aanbiedingen bekomt met een “marktprijs”. Door de finale prijs te vergelijken met deze marktprijs bekomt met een market cost saving.

5 Soft savings Process cost saving
Besparing als gevolg van het verbeteren van processen. Dikwijls gaat het dan over FTE-reductie. Vb: Bestelproces, Betaalproces, QC-process, … Inventory cost saving Besparing als gevolg van het reduceren van voorraden.

6 Added Value Risico vermindering
Aanpassen van de sourcing strategie door inschatten en verminderen van toeleveringsrisico’s. Innovatie New product development Quality improvement Betere afspraken met leveranciers. In samenspraak met QC. Doelstelling: minder afkeur, afval, herstelwerk, … Supplier selection Kiezen van de best mogelijke leveranciers, rekening houdend met omzet, capaciteit, financiële situatie, enz.Audit Supplier relationship Verhinderen & oplossen van conflicten. Onderhouden van een goede relatie. Improved service In geval van diensten leveranciers. Betere afspraken via SLA met goede KPI’s komen to vendor management en performance improvement Improved cycle time Betere afspraken met bestaande leveranciers, en/of selectie van (andere) leveranciers leidt tot verbeterde levertijden. CSR (Doen) toepassen van CSR principes in de gehele supply chain

7 highfive Contact Meyers Sourcing Services Van Langenhovestraat, 121
9200 Dendermonde


Download ppt "Checklist for Savings & Added Value"

Verwante presentaties


Ads door Google