De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Afdeling Media & ICT Opleiding Netwerk en ICT Beheer

Verwante presentaties


Presentatie over: "Afdeling Media & ICT Opleiding Netwerk en ICT Beheer"— Transcript van de presentatie:

1 Afdeling Media & ICT Opleiding Netwerk en ICT Beheer
T E C H N I E K Certificering bij het Drenthe College Afdeling Media & ICT Opleiding Netwerk en ICT Beheer Tymen Kuperus SPL Conferentie, 6 december 2018 Titel: Calibri 22 punten Ondertitel: Calibri italic (cursief), 20 punten Naam auteur: Calibri, 16 punten

2 Quick bio Tymen Kuperus Docent / teamcoördinator ICT MBO niveau 4
Opleiding: Netwerk & ICT Beheer Locaties: Emmen en Assen

3 Opleiding Netwerkbeheer
Inhoud van de opleiding (schematisch) De opleiding Netwerkbeheer is een 3-jarige MBO opleiding met daarin twee stageblokken van een half jaar: een oriënterende stage van 10 weken aan het einde van het eerste leerjaar en de eerste 10 weken van het tweede leerjaar en een afsluitende, examinerende stage, in de tweede en derde periode van het derde en laatste leerjaar. PERIODE 1 PERIODE 2 PERIODE 3 PERIODE 4 JAAR 1 SCHOOL STAGE JAAR 2 JAAR 3 EXAMEN

4 Opleiding Netwerkbeheer
Inhoud van de opleiding (in vogelvlucht) De opleiding Netwerkbeheer is een 3-jarige MBO opleiding met daarin twee stageblokken van een half jaar: een oriënterende stage van 10 weken aan het einde van het eerste leerjaar en de eerste 10 weken van het tweede leerjaar en een afsluitende, examinerende stage, in de tweede en derde periode van het derde en laatste leerjaar. De opleiding bestaat het eerste leerjaar uit de volgende onderdelen Hard en software kennis via CompTIA A+ en CISCO IT Essentials Netwerkkennis via CompTIA Network+ en CISCO Introduction To Networks (ITN) Werken met Windows Server 2012 R2 via Certiport Werken met Linux (CLI basisbegrippen) Werken met databases en CMS systemen met Access, WordPress, Drupal en Joomla! IoT – The Internet of Things via Sensor en Domotica -> practica met RaspBerry Pi en Arduino in het 2e lj. Aandacht voor Security (voor iedereen te volgen via -> het vak start in het 2e leerjaar Nederlands, Engels, Rekenen en Burgerschap Keuzedelen Duits en Ondernemend Gedrag

5 Opleiding Netwerkbeheer
Werkwijze De leerlingen zullen redelijk zelfstandig leren werken volgens de filosofie van Socrates. Daarnaast zullen ze eerst in kleine, maar gaande weg in steeds grotere projectgroepen moeten leren werken. De opleiding is daarbij behoorlijk theoretisch en vereist de nodig studiediscipline. De filosofie van Socrates We leren: 10% van wat we lezen 20% van wat we horen 30% van wat we zien 50% van wat we zien en horen 70% van waar we over gediscussieerd hebben met anderen 80% van wat we persoonlijk ervaren hebben 95% van wat we uitleggen aan anderen.

6 Certificering via Academies
Opleiden conform internationale certificeringen We zijn 3 jaar geleden succesvol gestart met de CompTIA’s A+ certificering en breiden elk jaar verder uit. Dit jaar hebben we Security+ toegevoegd en Network+ het jaar daarvoor. We hopen over 5 jaar ook Microsoft MCSA volledig aan te kunnen bieden.

7 Certificering via Academies
Opleiden conform internationale certificeringen De studenten score hoog op hun examens: Ruim 80% heeft in 1x het A+ examen gehaald, alle studenten haalden een voldoende; De studenten die niet slaagden kozen later een andere opleiding; Ze vinden het geweldig om te doen en vragen zelf om meer (!); Het Network+ examen is hierdoor al versneld ingevoerd. Fd Resultaten voor A+ examens 2017: 84% / 91,3% 2018: 92,6% / 100% Aantal studenten: 60

8 DC ook officieel Testcentrum
Opleiden conform internationale certificeringen Om ervoor te zorgen dat onze studenten niet ver hoeven te reizen en om de drempel om te testen zo laag mogelijk te maken zijn we begin dit jaar ook officieel Pearson VUE Test Center. We zijn tevens een ECDL en Certiport Test Center.

9 CompTIA, Cisco en Microsoft certificeringen
Huidige certificeringsniveau (deels met certificaat) We leiden op conform internationale standaarden. Op dit moment soms nog met eigen toets materiaal, maar wel afgeleid van de officiële examens. Voor de Cisco onderdelen kan een Academy certificaat worden behaald bij een cijfer hoger dan een 7,5. Voor Windows Server kan een Microsoft IT Academy certificaat worden behaald. Inmiddels hebben ruim 120 eerstejaars leerlingen hun A+ examens gedaan en zijn daarvoor volledig gecertificeerd. De scores bij Network+ liggen wat lager (ca. 60%). Security+ hebben diversen leerlingen op EIGEN verzoek al gedaan! De eersten zijn nu geslaagd.

10 Toekomst visie Toekomstig certificeringsniveau (met certificaat)
Over 5 jaar willen we onze leerlingen volledig opleiden conform internationale standaarden. We breiden dan nog verder uit naar MCSA voor Windows Server en voegen naar verwachting Linux LPI nog toe. Daarnaast medio volgend jaar Cambridge exams voor Engels.

11 Toekomst visie Opleidingsfonds
Het bedrijfsleven in de regio is blij met deze ondersteuning en helpt actief mee om de pot met geld te vullen waaruit een deel van de certificeringen kunnen worden betaald. Zelf hebben we via de excellentiegelden de pot eerst gevuld met €10.000,- Deelnemende bedrijven dragen, per deelnemer die stage loopt, jaarlijks een bedrag van €250,- tot €1.000 bij. Ze ontvangen daarvoor een bronzen, zilveren of gouden certificaat op geborsteld aluminium. (Het voorbeeld toont de bronzen variant.)

12 Boeken Overzicht lesmateriaal (zonder AVO)
Bij de opleiding Netbeheer maken we bewust gebruik van zoveel mogelijk Engelstalig lesmateriaal. Dit om zo actueel mogelijk te blijven. De boeken zijn tevens prima naslagwerken voor later. Tweede leerjaar Tweede leerjaar

13 Boeken Overzicht lesmateriaal AVO vakken
Voor de vakken Nederlands, Engels, Rekenen (Algemeen Vormend Onderwijs) gebruikt het Drenthe College voor alle opleidingen dezelfde boeken in combinatie met bijbehorend digitaal lesmateriaal.

14 Boeken Overzicht extra materialen
Onderstaande materialen worden ook gebruikt in de opleiding of worden aanbevolen:

15 Software Office 365 en de digitale werkplek
De DC computeromgeving en de mail is rechtstreeks te bereiken via portal.drenthecollege.nl Je kunt hierop inloggen met en persoonlijk wachtwoord. Office 365 en wordt aan alle studenten en medewerkers gratis aangeboden. De software voor de opleiding komt in de eerste weken beschikbaar via DreamSpark. Overige software kan zeer voordelig via worden gekocht.

16 Laptop Laptop systeemeisen Minimaal Intel Core i3 (of vergelijkbaar)
8 GB intern geheugen 250 GB harde schijf (iets minder is ook geen ramp) + antivirus software en PDF reader Wij adviseren Intel Core i5 (of vergelijkbaar) en bij voorkeur dual-core 16 GB intern geheugen 250 GB harde schijf of groter + NOD32 antivirus software van ESET en Acrobat Reader Denk ook aan een verzekering (!) en vervangende laptop indien deze defect is. Wij kunnen via ons leerbedrijf School hierin maar beperkt ondersteuning leveren.

17


Download ppt "Afdeling Media & ICT Opleiding Netwerk en ICT Beheer"

Verwante presentaties


Ads door Google