De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

POP 3 Flevoland Trainingen, Workshops, Ondernemingscoaching en Demonstraties Roelof Noord 7 november 2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "POP 3 Flevoland Trainingen, Workshops, Ondernemingscoaching en Demonstraties Roelof Noord 7 november 2018."— Transcript van de presentatie:

1 POP 3 Flevoland Trainingen, Workshops, Ondernemingscoaching en Demonstraties
Roelof Noord 7 november 2018

2 Van idee naar subsidie(aanvraag)!
Toetsen voorwaarden regeling/openstelling Beoordelen projectplan beoordelen begroting en berekenen bedrag

3 Tenderprocedure bij POP3
Niet-productieve investeringen water Wettelijke termijn (22 wk) beoordelingsperiode 22 weken Voorbereiding indientermijn Week 8-10: Adviescommissie ‘Week 0” Sluiting tender Zie website prov. Week 2-6 ontvankelijkheidstoets Week 12-18: Vragen over o.a. begroting

4 Aandachtspunten uit het Openstellingsbesluit
In het openstellingsbesluit (+ toelichting) staan de subsidiabele activiteiten en de daarbij horende voorwaarden. Subsidie voor demonstraties of het verzorgen van trainingen, workshops aan (een groep van) landbouwondernemers De activiteiten hebben als doel het informeren van landbouwers over innovaties en modernisering en de toepassing ervan te bevorderen rond één of meerdere thema’s (zie openstellingsbesluit)

5 Aandachtspunten uit het Openstellingsbesluit
Aanvrager: Subsidie wordt verstrekt aan degene(n) die de opleiding of andere vorm van kennisoverdracht of voorlichting levert aan landbouwers in Flevoland. Het is ook mogelijk als samenwerkingsverband een aanvraag in te dienen. Bij de aanvraag moeten curricula vitae van de uitvoerders van de acties te worden overlegd waaruit blijkt dat de in te zetten personen voldoende bekwaam zijn om de activiteiten succesvol uit te voeren.

6 Aandachtspunten: Subsidiabele Kosten (zie openstellingsbesluit + verordening)
Personeelskosten van de bij de uitvoering van de activiteit betrokken medewerkers van de aanvrager Bijdrage in natura, in de vorm van onbetaalde arbeid, voor zover het gaat om het verzorgen van demonstraties. Kosten voor de inzet van procesbegeleiders en adviseurs Huur van ruimten en bijbehorende faciliteiten Materiaalkosten Kosten voor drukwerk, mailings en de inrichting van website(s) gekoppeld aan de activiteit Kosten voor projectmanagement en projectadministratie Voorbereidingskosten

7 Aandachtpunten: niet subsidiabele kosten (zie Openstellingsbesluit)
Aandachtpunten: niet subsidiabele kosten (zie Openstellingsbesluit) Kosten voor de ontwikkeling van nieuwe kennis Kosten voor cursussen of stages die deel uitmaken van normale programma’s of leergangen van het reguliere onderwijs Inbreng van eigen uren door landbouwers om aan trainingen, cursussen en coaching deel te nemen

8 Aandachtspunten Bij het berekenen van de subsidie houden we rekening met de bijdrage door deelnemers en bijdragen in natura. Financiële bijdrage door deelnemers opgeven in de subsidieaanvraag.

9 Aandachtspunten Startdatum projectuitvoering: na indienen subsidieaanvraag, maar uiterlijk binnen twee maanden na de subsidiebeschikking. Let op: Opdrachtverstrekking voor uitvoeringsactiviteiten na het indienen van de aanvraag! Redelijkheid van kosten/marktconformiteit (bij opdrachten groter dan euro middels meerdere offertes). Zie Handboek POP 3 (pagina 30).

10 Aandachtspunten Overheden dienen zich te houden aan de aanbestedingswet 2012 (inclusief alle wijzigingen, b.v. wijziging per ) Betalingen door RVO Betaalorgaan op basis van gemaakte en betaalde kosten Publicatievoorwaarden (zie Handboek POP3 versie juni 2018)

11 Aandachtspunten Formats (zie website provincie) gebruiken: - Projectplan - Samenwerkingsovereenkomst -Verklaring geen financiële moeilijkheden Bij de aanvraag hoort ook een begroting + toelichting (toelichten in het projectplan of via een aparte bijlage) In het format projectplan het voldoen aan de selectie criteria (zie openstellingsbesluit) goed onderbouwen

12 Aandachtspunten Aanvraag: digitaal via webportal (eHerkenning 2+) Openstellingstermijn maandag 29 oktober :00 uur tot en met vrijdag 11 januari :00 uur 17:01 is te laat !! Problemen bij het indienen: neem contact op via of bel naar

13 Subsidie 80 % van de subsidiabele kosten.
Subsidie = subsidiabele kosten * subsidie %. Subsidie bestaat voor 50 % uit ELFPO-middelen en voor 50 % uit een bijdrage van de provincie Flevoland. Subsidie Budget: euro Ondergrens subsidie: na beoordeling berekende subsidie moet minimaal euro zijn: M.a.w.: Minimaal euro aan subsidiabele kosten. Selectie (tendersystematiek) op basis van rangschikking door een adviescommissie. Minimaal 27 punten (lager = afwijzing).

14 Contactgegevens: Loket RVO telefoonnummer: Internet: Mailadres:

15 Mede namens de provincie Flevoland wensen wij u veel succes bij het indienen van uw aanvraag.


Download ppt "POP 3 Flevoland Trainingen, Workshops, Ondernemingscoaching en Demonstraties Roelof Noord 7 november 2018."

Verwante presentaties


Ads door Google