De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond groepen 1-2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond groepen 1-2"— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond groepen 1-2
Fundament

2 Agenda Welkom.- Groep 1-2 Fundament voor verdere schoolcarrière.
Informatie Lestijden Op vrijdag Pauzehap Stichting leergeld Leergebieden ICT in de klas Registratie Toetsen Rapportage Wat kunt u als ouder thuis doen? Bijzondere activiteiten Klassenouder Luizenouder Verjaardagen / wensjes Voorleesexpress Zijn er nog vragen ?

3 Informatie: De kalender. De schoolgids. Groepsinformatieboekje
Mijn schoolinfo. Leerkracht. Website.

4 Lestijden: 8.20 deuren open, inloop. Alle kinderen komen alleen naar binnen. Dit om de zelfstandigheid van het kind en de doorstroom in de gangen te bevorderen. (Uitgezonderd de kinderen die net op school zijn gestart. In de ochtend starten de lessen om 8.30 uur en ‘s middags om uur. Uw kind dient in de klas te zijn.

5 Op vrijdag : Op vrijdag zijn de jongste kleuters vrij.
We werken op vrijdag aan: De lees-en rekenvoorwaarden. Schrijven. Concentratie en leer-werkhouding.

6 Pauzehap Voor in de ochtendpauze mogen de kinderen iets te eten en te drinken meebrengen. Het drinken van uw kind zien we graag in een beker. Voorziet u trommeltjes, bekers en fruit alstublieft van de naam van uw kind.

7 WELKE KINDEREN KUNNEN HULP KRIJGEN?
Stichting Leergeld Noord-West Brabant stelt zich ten doel om kinderen waarvan de ouders niet voldoende financiële middelen hebben en wonend zijn in Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen en Zundert wél de mogelijkheid te bieden om mee te doen met sport, muziek of andere kunstzinnige vorming. Met deze steun kunnen de kinderen ook deelnemen aan verschillende schoolactiviteiten en krijgen ze de mogelijkheid om net zoals de andere leerlingen met een fiets naar school te gaan en het huiswerk thuis op de computer te maken. WELKE KINDEREN KUNNEN HULP KRIJGEN? Kinderen van 4 t/m 17 jaar en waarvan de ouders een inkomen hebben dat niet hoger is dan 120% van het bijstandsniveau; Kinderen die woonachtig zijn in de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen of Zundert; Kinderen die mee willen doen aan binnen- of buitenschoolse activiteiten en hieraan door onvoldoende financiële middelen niet kunnen deelnemen.

8 Leergebieden: Beredeneerd aanbod: Wij werken handelingsgericht (HGW). In het beredeneerd aanbod staan alle einddoelen van groep 2 (SLO) verdeeld over 8 thema’s, waarbij de doelen steeds oplopen in moeilijkheid. (U kunt hierover en over onze visie meer lezen in onze schoolgids). Methode kleuterplein: Via thema’s wordt spelenderwijs, maar gericht, aan taal, rekenen, motoriek, wereldoriëntatie, muziek, burgerschapskunde, Engels, beeldende vorming, voorbereidend schrijven en sociaal-emotionele ontwikkeling. Raai de kraai speelt in de methode een belangrijke rol.

9 Taalontwikkeling; d. m. v
Taalontwikkeling; d.m.v.. kringgesprekken, vertellingen, versjes, taalspelletjes bijv. rijmwoorden en raadsels enz. Lettermuur; Bij ieder thema worden er 2 letters aangeboden. De aangeboden letter gaat in de lettermuur en echte materialen waarin de letter zit mogen meegebracht worden van thuis. In de themabrief leest u welke letters wij behandelen en treft u ook het bijbehorende versje aan. Fonemisch bewustzijn; Fonemisch bewustzijn omvat o.a. rijmen, beginklank, lettergrepen klappen, synthetiseren (het aan elkaar plakken van letters tot een woord) en analyseren (een woord opdelen in letters).

10 Begrijpend luisteren en woordenschat
Door het aanbieden van verschillende soorten teksten werken wij aan dit leergebied. Gecijferd Bewustzijn Wij werken aan de verschillende onderdelen van rekenen zoals ; tellen, meten en meetkunde.

11 Werken met ontwikkelingsmateriaal
Kinderen werken in de hoeken en met ontwikkelingsmaterialen.

12 Trefwoord Schrijven : Kunstzinnige vorming Muziek Beeldende vorming Excellentie Wetenschap en Technologie.

13 ICT in de klas 2 computers: oefensoftware die bij de methode Kleuterplein hoort en Bas gaat digitaal. Lessen van het mediapaspoort. Digibord met ingang van dit schooljaar.

14 Registratie Wij observeren uw kind regelmatig in de klas om zijn/haar ontwikkeling goed in de gaten te houden. Dit doen wij met het Bosos-observatiesysteem. Hiermee worden alle kinderen op diverse momenten door de leerkracht geobserveerd op allerlei ontwikkelingsgebieden. Wij proberen zo een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw kind en ons onderwijs daarop aan te passen waar mogelijk.

15 Toetsen vanaf groep 2 Het kabinet heeft deze week besloten dat er geen toetsen en testen meer afgenomen mogen worden in de kleutergroepen.

16 Rapportage: Twee keer per jaar een rapport mee. In februari en aan het eind van het schooljaar. In september hebben we een omgekeerd oudergesprek. Hierin vertelt u over uw kind. Rond het eerste rapport, dat mee gaat in februari, hebben we weer een 10-minuten-gesprek met u. Zo ook op het einde van het schooljaar.

17 Wat kunt u als ouder thuis doen?
Bibliotheekbezoek. Voorlezen. Letters goed voorzeggen. B wordt bu , d wordt du Zie het alfabet fonemisch bewustzijn achter in de zaal. Kind zelf bladzijde of boek na laten vertellen. Taalspelletjes : (rijmen, ik zie, ik zie, woorden in stukjes zeggen, voorwerp laten raden etc.) Beter elke dag 5-10 min dan een half uur per week. Samen tellen, begrippen meer ,minder ,voor achter tussen, boven, onder etc. Kleuren en vormen

18 Bijzondere activiteiten
Dagje uit Cultuurtje Kabouterpad Bezoek museum Bezoek Nobelaer

19 Klassenouder Wat zijn de taken van een klassenouder ? Bij organisatorische zaken assisteren of deze uit handen nemen van de leerkracht. Klassenouders hebben een coördinerende rol en hoeven zelf niet daadwerkelijk te ondersteunen bij de uitvoering (mag wel, moet niet). Denk hierbij aan: contact leggen met de ouders, indien gewenst andere ouders betrekken bij activiteiten en in overleg met leerkracht aandacht besteden aan bijzondere gebeurtenissen in de groep. Zij regelen ook de luizencontrole. Indien u hier interesse voor heeft meld u aan via mijn schoolinfo bij desbetreffende leerkracht.

20 Luizen ouder : Luizenouder: Na elke schoolvakantie worden de kinderen gecontroleerd te worden op luizen of neten. Indien u hier interesse voor heeft meld u aan via mijn schoolinfo bij desbetreffende leerkracht.

21 Verjaardagen Als uw kind 5 of 6 jaar wordt mag
uw zoon of dochter trakteren. * Denkt u daarbij alstublieft aan iets hartigs Informeert u ook altijd bij de leerkracht naar het aantal kinderen in de groep en of er kinderen zijn met een allergie. Als u een kinderfeestje geeft, deelt u de uitnodigingen dan ook buiten uit. Als papa of mama jarig is, mag uw kind een wensje maken.

22 VoorleesExpress Stimuleren spelontwikkeling
Stimuleren taalontwikkeling 20 weken 1x per week 1-1,5 uur Bij kind thuis Gratis Gelijke kansen voor ieder kind Aanmelden tussen 4 TM 6 jaar ; Nicole van Gennip Tel nr

23 Zijn er nog vragen??

24 Bedankt voor uw aandacht!


Download ppt "Informatieavond groepen 1-2"

Verwante presentaties


Ads door Google