De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Deel je problemen, niet de oplossingen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Deel je problemen, niet de oplossingen"— Transcript van de presentatie:

1 Deel je problemen, niet de oplossingen
Jordie Netten / Nelen & Schuurmans De stresstest is de eerste stap naar een klimaatbestendige inrichting. Nelen & Schuurmans is marktleider in het uitvoeren van stresstesten. We leveren wateroveroverlastkaarten, hittestresskaarten en droogtekaarten aan bijna 200 gemeenten. Deze kaarten worden veelal opgeleverd in de klimaatatlas, een digitale atlas waarin alle betrokken eenvoudige inzage hebben in de gevolgen van klimaatverandering. De ‘controle aan de praktijk’ zorgt voor vertrouwen en draagvlak. Onze aanpak van stresstesten gaat verder dan het opleveren van hoogwaardige kaarten. Ons motto is “Deel je problemen, niet je oplossingen”. Wij zijn ervan overtuigd, dat de meeste oplossingen vanuit de brede groep van belanghebbenden komen. Wij faciliteren en ondersteunen de gemeente in dit proces door middel van klimaatateliers en ander lokale initiatieven.

2 Probleem?-verkenning

3 Onze aanpak “Stresstesten uitvoeren = Communiceren
… vanuit hoog detail inzicht in klimaateffecten”

4 Onze meerwaarde Mensen Tools 1 ) 2 )

5 Hoog detailniveau Sneller, nauwkeuriger en visueler
Geen wegwerp modellen! Dynamisch en reproduceerbaar Modelstudies helpen om het effect van maatregelen te kwantificeren. Stresstest light: Is ruim voldoende om de komende jaren mee te werken Een goed begin, maar voor echte maatregelen is verdieping nodig

6 Klimaatatlas Basiskaart Kwetsbaarhedenkaart Knelpuntenkaart
Kansenkaart Per klimaatthema onderscheiden we een basiskaart en een vertaling naar een kwetsbaarhedenkaart. De basiskaart bestaat uit systeemkenmerken. In de kwetsbaarhedenkaart is een doorvertaling op basis van functies zoals panden, kwetsbare locaties, wegen en percelen. Aandacht voor kansen en knelpunten (tekenen op de kaart-tool)

7 Diagnosis is not the end, but the beginning of practice
Martin H. Fisher ( )

8 Deel je problemen, niet de oplossingen
Wij zijn ervan overtuigd, dat de meeste oplossingen vanuit de brede groep van belanghebbenden komen. Wij faciliteren en ondersteunen de gemeente in dit proces door middel van klimaatateliers en ander lokale initiatieven.

9 Tot slot Bezoek mij bij de stand op het stresstestplein
Neem vrijblijvend contact met mij of een collega op: Jordie Netten “Risicodialoog of hoe doe ik een stresstest?” Sessie o.l.v. Ria Lösschner (N&S) en Leendert Visser (Waterschap Noorderzijlvest) Nelen & Schuurmans


Download ppt "Deel je problemen, niet de oplossingen"

Verwante presentaties


Ads door Google