De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bodembewust Een campagne van de Vlaamse overheid in het kader van het Internationale jaar van de bodem van de Verenigde Naties Jan Verheyen Woordvoerder.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bodembewust Een campagne van de Vlaamse overheid in het kader van het Internationale jaar van de bodem van de Verenigde Naties Jan Verheyen Woordvoerder."— Transcript van de presentatie:

1 Bodembewust Een campagne van de Vlaamse overheid in het kader van het Internationale jaar van de bodem van de Verenigde Naties Jan Verheyen Woordvoerder OVAM

2 Hoe belangrijk vindt u bodem?

3 De noodzaak van een Vlaamse campagne over bodembewustzijn
De VN (FAO) riep 2015 uit tot het Internationale jaar van de bodem om het bewustzijn over het fundamentele belang van bodemkwaliteit te verhogen; om het publiek te sensibiliseren over de cruciale rol die bodem heeft voor onze voedselzekerheid, ecosystemen, de strijd tegen klimaatswijziging, …; om beleidsinitiatieven en acties voor een duurzaam bodembeheer en de bescherming van bodem als grondstof te ondersteunen; om investeringen in duurzaam bodembeheer te ondersteunen. 20ste verjaardag van het Vlaamse Bodemdecreet Wat hebben we tot dusver bereikt en wat moet er nog gebeuren?

4 Facts tell, stories sell
Een brede aanpak om de maatschappelijke rol van bodem en bodemkwaliteit te tonen op het vlak van: Gezondheid Leefomgeving Economie Innovatie Met een breed partnerschap: OVAM, Departement LNE, Departement L&V, VMM, VLM, ANB, INBO En een brede mediamix: advertenties, een bodemdebat, evenementen, tv-docu:

5 Hoe kan een gezonde bodem kanker
genezen? Hoe beschermt een gezonde bodem ons tegen de opwarming van de aarde? Hoe zorgt een gezonde bodem voor meer werkgelegenheid? Hoe kan een gezonde bodem onze afvalberg verkleinen?

6 Een theelepel bodem bevat meer organismen dan er mensen op de planeet aarde rondlopen

7 20 jaar na het bodemdecreet heeft Vlaanderen een oppervlakte verontreinigde bodem gesaneerd die overeenstemt met de oppervlakte van voetbalvelden. Ruimte die opnieuw vrijkomt voor ondernemen, wonen, recreatie, landbouw, …

8 Euro-Kartoenale Kruishoutem
Golden Award: Pawel Kuczynski (Poland) Finalist: Constantin Sunnerberg (Belgium)

9 Euro-Kartoenale Kruishoutem
Honorable mention: Pol Leurs (Luxemburg) Honorable mention: Sajad Rafeei (Iran)

10 Gezond uit eigen grond & Bodemheldencampagne

11 Vertel ons uw bodemverhaal!
bevat tientallen bodemverhalen Ook internationale verhalen Tekst/video/foto’s/… Ook verhalen uit de landbouwsector

12 Want van de bodem kan je eten…

13 Dank voor uw aandacht Zijn er nog vragen?
Vlaamse overheid Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij Stationsstraat 110 2800 Mechelen T: F:


Download ppt "Bodembewust Een campagne van de Vlaamse overheid in het kader van het Internationale jaar van de bodem van de Verenigde Naties Jan Verheyen Woordvoerder."

Verwante presentaties


Ads door Google