De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spoed Interventie Team

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spoed Interventie Team"— Transcript van de presentatie:

1 Spoed Interventie Team
Haga ziekenhuis HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

2 SIT Team samenstelling Oproep criteria Werkwijze Scholing
Inleiding Doel Indicatie Contra indicatie SIT Team samenstelling Oproep criteria Werkwijze Scholing HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

3 SIT op de Dagbehandeling
HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

4 Inleiding 2,9% vd patiënten krijgen te maken met potentieel vermijdbare schade Alle ziekenhuizen moeten voor 2012 een Veiligeheids management Systeem implementeren Haga implementeert in 2012 SIS spoed interventie systeem. Na overgang in chipsoft EWS genoemd early warning system HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

5 Alle verpleegkundigen worden in 1 dag geschoold en krijgen een zakkaartje met aan de ene kant EWS en aan de andere kant de SBARR methode HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

6 DOEL Vroegtijdige signalering van vitaal bedreigde patiënten
Vroegtijdige herkenning, snelle diagnostiek en behandeling met als doel stabilisatie van de vitale functies Het verminderen van het aantal reanimaties en IC opname`s Kwaliteits verbetering HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

7 INDICATIE Plotselinge verstoring in de vitale functies.
indien beleid vd eigen specialist niet afdoende is SIT adviseert, ondersteunt en behandelt op consultatieve basis HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

8 CONTRA INDICATIE Adem, Hartstilstand, hierbij wordt het reanimatieteam gebeld HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

9 SIT TEAM IC verpleegkundige
IC arts met een intensivist als achterwacht HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

10 OPROEP CRITERIA Ademhalingsfeq <9 of >30 per minuut
O2 sat <90% ondanks O2 toediening Verandering van hartritme <40 of>130 Verandering van syst bloeddruk <70 of >200 mmHg Verandering van bewustzijn Anurie <30 ml per 4 uur Temp <35,1 of > 37,5 gr Celsius HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

11 Geen vitale parameter, maar zeer belangrijk alarm signaal is “ongerustheid”van verpleegkundige of arts HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

12 WERKWIJZE 1 x per 24 uur de EWS score afnemen volgens de ABCDEF methodiek Na operatie iedere 2 uur EWS score afnemen Afhankelijk van de score moet dit vaker herhaald worden Op basis van de score wordt de oproep procedure opgestart HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

13 HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

14 SCHOLING Start met een verplichte SIT/EWS trainingsdag
Jaarlijks herhaling door E-learning en halve dag scholing Nabespreken van SIT oproep met IC verpleegkundige HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

15 SIT Dagbehandeling Verpleegkundige volgen jaarlijks de verplichte scholing Bij OK patiënten wordt voor verlaten van de recovery de EWS score afgenomen Op dagbehandeling alleen EWS score op indicatie HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

16 Patiënten zijn veelal binnen 3 uur na uitleiding met ontslag
Als OK patiënt niet lekker is, overleg anesthesioloog en evt direct retour recovery Bij contact met arts; gesprek volgens de SBARR methode voor betere communicatie HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.


Download ppt "Spoed Interventie Team"

Verwante presentaties


Ads door Google