De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KEUZEVAKKEN ECONOMIE & ONDERNEMEN voorlichtingsavond S. Alibasic

Verwante presentaties


Presentatie over: "KEUZEVAKKEN ECONOMIE & ONDERNEMEN voorlichtingsavond S. Alibasic"— Transcript van de presentatie:

1 KEUZEVAKKEN ECONOMIE & ONDERNEMEN voorlichtingsavond S. Alibasic
E. Smit J. Hooi T. Drukker Herbert Vissers College Noorderdreef 175 2152AC, Nieuw-Vennep

2 Keuzevakken E&O Keuzevakken Economie & Ondernemen Ondernemen
Office Management Webshop Presentatie & Styling Evenementen Mode & Design

3 Ondernemen Je eigen (fictieve) onderneming opzetten
Verbreding 17 Leerlingen Je eigen (fictieve) onderneming opzetten Ondernemersplan schrijven Echt ondernemen bij de Barista op School Werken met de iPad Ben je ondernemend, zelfstandig en wil je met de iPad werken, dan is ondernemen echt iets voor jou! Bij ondernemen leer je hoe je een eigen onderneming kan opzetten. Hierbij besteden we aandacht aan de verschillende facetten van het ondernemen. Je gaat je eigen ondernemingsplan schrijven, van de vijf P’s tot en met het financieel plan. Daarnaast runnen de leerlingen van het vak ondernemen de koffiebar die elke dag geopend is. Hierin leren de leerlingen hoe ze een winkel draaiende houden. Ben je ondernemend, zelfstandig en wil je met de iPad werken, dan is ondernemen echt iets voor jou!

4 Evenementen Je eigen (fictieve) evenement opzetten Een draaiboek maken
Verbreding 17 Leerlingen Je eigen (fictieve) evenement opzetten Een draaiboek maken Een of meerdere activiteiten organiseren Werken in de horeca bij Barista op School Vind je organiseren leuk, ben je creatief, zelfstandig en ligt jouw interesse bij evenementen, dan is dit keuzevak iets voor jou! Bij evenementen leer je hoe je een evenement van begin tot eind moet opzetten. Je gaat je eigen evenement bedenken met daarbij de invulling. Ook ga je de huisstijl ontwerpen en financiën in kaart brengen, zodat je een compleet draaiboek hebt van jouw evenement. Naast, dat je op papier een evenement hebt bedacht, ga je ook een modeshow organiseren die echt plaats gaat vinden in de Noorderdreef, met de kledingstukken die bij het keuzedeel Mode & Design zijn gemaakt. Vind je organiseren leuk, ben je creatief, zelfstandig en ligt jouw interesse bij evenementen, dan is dit keuzevak iets voor jou!

5 Webshop Je gaat je eigen webshop oprichten met CMS Joomla
Verbreding 20 Leerlingen Je gaat je eigen webshop oprichten met CMS Joomla Je leert het bewerken van afbeeldingen in Photoshop en foto’s maken Marktonderzoek doen om je webshop te verbeteren Kun je goed met computers overweg, vindt je iets ontwerpen leuk en ben je zelfstandig, dan is Webshop echt iets voor jou! Bij webshop leer je van a tot z hoe je een eigen webshop kan beginnen. Het begint met het onderzoek doen naar wat een goede webshop is en je eigen idee uitwerken. Wanneer je een concreet idee hebt ga je aan de slag met het bouwen van de webshop in CMS Joomla. Fotografie en photoshop vormen ook een onderdeel binnen het programma van webshop. Kun je goed met computers overweg, ligt je interesse bij het ontwerpen van verschillende designs en ben je zelfstandig, dan is webshop echt iets voor jou!

6 Presentatie & Styling Wat is presentatie en styling binnen een bedrijf
Verbreding 17 Leerlingen Wat is presentatie en styling binnen een bedrijf Verschillende decoraties verzorgen Vloggen, bloggen en fotograferen Ben je creatief, ben je een echte doener met een talent voor styling, dan is Presentatie & Styling echt iets voor jou! Presentatie en styling van een bedrijf: wat is het, waarom wordt er gebruik van gemaakt en hoe moet het? Wil je voor verschillende “opdrachtgevers” sfeervolle decoraties verzorgen? Heb je een talent voor styling? Ben je een echte doener en ben je graag creatief bezig? Vind je vloggen, bloggen en fotografie leuk, dan is het keuzevak Presentatie & styling echt iets voor jou.

7 Office Management Back- en frontoffice werkzaamheden doen
Verdieping 17 Leerlingen Back- en frontoffice werkzaamheden doen Kleine administratieve werkzaamheden (fictief) organiseren van vergaderingen Vind je het leuk om te leren hoe je agenda’s kan beheren, bijeenkomsten kan organiseren, ben je zelfstandig en kun je met de computer overweg, dan is Office Management echt iets voor jou! Bij officemanagement leer je verschillende back- en frontoffice werkzaamheden. Denk hierbij aan het beheren van agenda’s van verschillende personen, het organiseren van bijeenkomsten en vergaderingen. Verder leer je het fijne van de verschillende administratieve werkzaamheden binnen een bedrijf.

8 Mode & Design Kennismaken met de geschiedenis van mode Materialenleer
Verbreding 16 Leerlingen Kennismaken met de geschiedenis van mode Materialenleer Eigen kleding ontwerpen Zelf kledingstukken maken achter de naaimachine Ben je creatief met een gevoel voor mode, steek je graag de je handen uit de mouwen en wil je jouw kledingstuk op de catwalk voorbij zien komen, dan is Mode & Design echt iets voor jouw! Mode en design zie je overal om je heen. Beide hebben een hele geschiedenis achter de rug en zijn steeds in ontwikkeling. Daarnaast hebben mensen ook nog een eigen stijl. Als modeontwerper moet je hier rekening mee houden. Bovendien moet je verstand hebben van verschillende materialen en technieken. Samen met je docent ontwerp en maak je kledingstukken in ‘opdracht van klanten’. 

9 Vragen? N202 J.Hooi@hvc.nl S.Alibasic@hvc.nl E.Smit@hvc.nl
Presentatie gegeven op: 6 maart 2018


Download ppt "KEUZEVAKKEN ECONOMIE & ONDERNEMEN voorlichtingsavond S. Alibasic"

Verwante presentaties


Ads door Google