De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Blok 4 Jij en de wereldhandel

Verwante presentaties


Presentatie over: "Blok 4 Jij en de wereldhandel"— Transcript van de presentatie:

1 Blok 4 Jij en de wereldhandel
Deelvraag: Wat betekent de ontwikkeling van de wereldhandel voor jou?

2 Meer banen, of toch niet? Door mondialisering:
meer werk: veel spullen die aankomen in de haven van Rotterdam moeten naar andere Europese landen worden gebracht. minder werk: doordat Aziaten beter zijn opgeleid nemen ze meer werk van ons over. Bijvoorbeeld in callcenters en bij het ontwikkelen van software. Een Nederlands callcenter in Zuid-Afrika. ( eerste 10 minuten)

3 Wat koop jij? Goedkope producten gaan soms ten koste van mens en milieu. Het is lastig om de productie van allerlei producten goed te controleren. Verschillende onderdelen worden op verschillende plekken gemaakt. Er zijn keurmerken om duidelijkheid te geven over de omstandigheden waaronder producten zijn gemaakt.

4 Mensenhandel Door wereldhandel reizen niet alleen goederen over de hele wereld, maar ook mensen. Binnen de EU mogen mensen vrij reizen en werken. Maar de grenzen daarbuiten worden streng bewaakt. Illegaal = iemand die zonder toestemming van de overheid in een land verblijft. Op de hele wereld zijn er 250 miljoen kinderen die gedwongen moeten werken.

5 Lees Tekstboek blz 26 + 27 Meer banen, of toch niet. Wat koop jij
Lees Tekstboek blz Meer banen, of toch niet? Wat koop jij? Mensenhandel

6 Lees Tekstboek blz 26 + 27: Meer banen, of toch niet. Wat koop jij
Lees Tekstboek blz : Meer banen, of toch niet? Wat koop jij? Mensenhandel maken werkboek blz 44 – 48: 1 t/m 14 (11 en 12 niet)


Download ppt "Blok 4 Jij en de wereldhandel"

Verwante presentaties


Ads door Google