De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 28 januari 09:30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Nep of echt 14:00 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Rozema

2 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 4 februari 9:30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 9:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Allemaal samen 14:00 Kerkdienst - br F Koning 15:00 bloemen bezorgen: Br. G. Reinders

3 Jarigen aanstaande week
zo D. Fokkema (76) di D.T. Gorter - Veenstra (57)

4 Op 9 februari In de Kruiskerk-Valkeniersweg 3
Avond met Rasak Avakhti Voormalig soldaat/lijfwacht Saddam Hussein, gevangen genomen en gemarteld, wist, na zijn vrijlating, te vluchten. Nu slaaf van Christus. Op 9 februari In de Kruiskerk-Valkeniersweg 3 Aanvang uur Interkerkelijke Bijeenkomst Meer informatie: zie

5 The Psalm Project Een prachtige concert 18 maart - 19:30 uur
PsalmLiederen die je meenemen door de dalen van het leven, maar ook psalmen die het uitzingen van vreugde. The Psalm Project bewerkt de bij velen bekende melodieën van het Geneefse Psalter tot hedendaagse composities. The Psalm Project bestaat uit: Suzanne van der Velde, Ariën Vink, Miranda de Vlieger, Arend Jansen, (Jay-P Beijersbergen), Luca Genta, Magdalena Karas, Wilkin de vlieger en Eelco Vos. 18 maart - 19:30 uur Kerkelijk Centrum 'De Oerdracht’ Haulerwijk

6 Voices Aan alle koorleden, Aanstaande donderdag starten de repetities van het koor op de gebruikelijke tijd en plaats. Groetjes, Machiel en Derk

7

8 Welkom Voorganger: br. W. Schaaij Organist: br. <naam organist> Beamist: br. P.B. Wagenaar

9 Tekst van de week

10 Welkom Voorganger: br. W. Schaaij Organist: br. <naam organist> Beamist: br. P.B. Wagenaar

11

12 Votum en zegengroet

13

14 Psalm 147: 1, 7 1 Lof zij den HEER, goed is het leven als ’s Heren lof wordt aangeheven. Lieflijk en recht te allen tijde is ’t onze God ons lied te wijden. Hij bouwt de stad, door Hem verkoren, het volk in ballingschap verloren brengt Hij er samen, heelt hun wonden, hoezeer hun harten zijn geschonden.

15 Psalm 147: 1, 7 7 De HEER heeft Jakob uitverkoren om naar zijn heilig woord te horen. Aan Israël heeft Hij ten leven zijn rechten en zijn wet gegeven. Zo deed Hij aan geen andre volken. Laat ons des HEREN lof vertolken. De kracht, de heerlijkheid, de ere zijn Hem, die eeuwig zal regeren.

16

17 Lezen 1 Petrus 2: 4-10 4 Voeg u bij hem, bij de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn kostbaarheid, 5 en laat u ook zelf als levende stenen gebruiken voor de bouw van een geestelijke tempel. Vorm een heilige priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn. 6 In de Schrift staat immers: ‘In Sion leg ik een hoeksteen die ik heb uitgekozen om zijn kostbaarheid; wie daarop vertrouwt, komt niet bedrogen uit.’ 7 Kostbaar is hij voor u, die erop vertrouwen. Voor wie er niet op vertrouwen, geldt echter: ‘De steen die de bouwers afkeurden is de hoeksteen geworden.’

18 Lezen 1 Petrus 2: 4-10 8 En: ‘Het is een steen waarover men struikelt, een rotsblok waaraan men zich stoot.’ Zij struikelen omdat ze Gods woord niet gehoorzamen, daartoe zijn ze bestemd. 9 Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. 10 Eens was u geen volk, nu bent u Gods volk; eens viel Gods ontferming u niet ten deel, nu wordt zijn ontferming u geschonken.

19 Lezen 1 Petrus 3: 8 8 Tot slot vraag ik u: Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn.

20 Lezen 1 Petrus 4: 7-11 7 Het einde van alles is nabij. Kom daarom tot bezinning en wees helder van geest, zodat u kunt bidden. 8 Heb elkaar vóór alles innig lief, want liefde bedekt tal van zonden. 9 Wees gastvrij voor elkaar, zonder te klagen. 10 Laat ieder van u de gave die hij van God gekregen heeft, gebruiken om de anderen daarmee te helpen, zoals het goede beheerders van Gods veelsoortige gaven betaamt. 11 Voert u het woord, laat dan Gods woorden doorklinken in wat u zegt. Helpt u anderen, doe dat dan vanuit de kracht die God u geeft. Want zo doet u alles tot eer van God, dankzij Jezus Christus, aan wie alle eer en macht toekomt, voor eeuwig. Amen.

21 Lezen 1 Petrus 5: 12-14 12 Met de hulp van Silvanus, die ik als een betrouwbare broeder beschouw, heb ik u deze korte brief geschreven, om u moed in te spreken en om u er nadrukkelijk van te verzekeren dat het werkelijk de genade van God is die u staande houdt. 13 De uitverkorenen in Babylon en mijn zoon Marcus groeten u. 14 Groet elkaar met een kus als teken van uw onderlinge liefde. Vrede zij met u allen, die één bent in Christus.

22

23 Lied 106 Uit: Liedboek voor de Kerken
1 Het einde aller dingen is nabij, zo weest dan nuchter, waakt in de gebeden, vurig van hart en staat elkander bij; liefde dekt alle ongerechtigheden. 2 Staat voor elkander open, dient elkaar, ieder gelijk hij gaven heeft gekregen; maakt om u heen het heil des Heren waar en deelt met een ruim hart Gods grote zegen.

24 Lied 106 Uit: Liedboek voor de Kerken
3 Als iemand spreekt, hij spreke vrank en vrij - als iemand dient, hij diene met zijn daden, dat God in taal en taak verheerlijkt zij: Woord van zijn Woord, genade voor genade. 4 Door Jezus den Messias wien behoort de kracht, de heerlijkheid alle de dagen; zo weest nu waakzaam en gedenkt het woord - het einde aller dingen heeft geslagen.

25

26 Tekst 1 Petrus 5: 14 14 Groet elkaar met een kus als teken van uw onderlinge liefde. Vrede zij met u allen, die één bent in Christus.

27

28 Preek

29 Wat hebben wij met elkaar?

30 Wat hebben wij met elkaar?

31 Het ambt van alle gelovigen

32 Groet elkaar met een kus als teken van uw onderlinge liefde
1 Petrus 5:14

33

34

35 van onze onderlinge liefde…
een teken van onze onderlinge liefde…

36

37

38

39

40

41

42 Lied 23: 1-3 Uit: Liedboek voor de Kerken
1 Het zal zijn in het laatste der tijden dat de berg van de tempel verheerlijkt zal staan, dat de wegen er heen zullen leiden en de volken der aarde op weg zullen gaan om de rechten des Heren te leren, zich tot God en elkaar te bekeren.

43 Lied 23: 1-3 Uit: Liedboek voor de Kerken
2 Als Jeruzalems tinnen gaan blinken en beschamen der bergen en heuvelen trots, zal van Sion uit blijde weerklinken het bevrijdende woord van het koninkrijk Gods. Tot bescherming van allen die leven staat de wet van Gods heil er geschreven.

44 Lied 23: 1-3 Uit: Liedboek voor de Kerken
3 En een smidse van ’t huis onzes Heren maakt het zwaard tot een ploegschaar, de speer tot een zicht Niemand zal meer een wapen hanteren; maar zij groeten elkaar in het heldere licht van de waarheid die eindlijk zal dagen over mensen van zijn welbehagen.

45

46 Geloofsbelijdenis 1 Ik geloof in God de Vader, die almachtig, wijs en goed, aard’ en hemel heeft geschapen, vorm en kleur in overvloed. Die de stilte heeft doorbroken en zichzelf heeft uitgesproken in het vleesgeworden Woord, opdat ieder naar Hem hoort. Dat is wat ik hier belijd, mijn geloof, mijn zekerheid.

47 Geloofsbelijdenis 2 Ik geloof in Jezus Christus, Zoon van mensen, Zoon van God, die als Redder van de wereld werd gekruisigd en gedood. Maar die opgestaan ten leven, hemelhoog nu is verheven, boven heerschappij en macht die ten onder wordt gebracht Dat is wat ik hier belijd, mijn geloof, mijn zekerheid.

48 Geloofsbelijdenis 3 Ik geloof in God de Trooster, die van oudsher, wereldwijd, overal zijn volk vergadert en tot dienen toebereidt. Met Gods kinderen verbonden, in vergeving van mijn zonden mag ik op de jongste dag opstaan, leven met een lach. Dat is wat ik hier belijd, mijn geloof, mijn zekerheid.

49

50 Collecte 1e collecte: Kruispunt 2e collecte: Verplichtingen kerkverband

51 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 28 januari 09:30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Nep of echt 14:00 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Rozema

52 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 4 februari 9:30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 9:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Allemaal samen 14:00 Kerkdienst - br F Koning 15:00 bloemen bezorgen: Br. G. Reinders

53 Jarigen aanstaande week
zo D. Fokkema (76) di D.T. Gorter - Veenstra (57)

54

55 Psalm 133: 1-3 1 Komt, ziet, hoe goed, hoe lieflijk is ’t als zonen van Isrels huis als broeders samenwonen, in vrede bij elkander zijn. Het is als olie, kostelijk en fijn, die naar Gods heilig voorschrift is bereid, waarmee de priester wordt gewijd.

56 Psalm 133: 1-3 2 Als olie die Aärons hoofd besproeide en langs zijn baard en mantel nedervloeide, is hun eendrachtig samenzijn. Het is als Hermons dauw zo fris en rein, een dauw, die door het vroege licht bestraald, op Sions bergen nederdaalt. 3 Op Sions berg gebiedt de HEER de zegen, daar wordt genaad’ en vrede rijk verkregen, het leven tot in eeuwigheid.

57

58 Amen

59

60 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google