De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is Bingel? Online leerplatform voor de basisschool

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is Bingel? Online leerplatform voor de basisschool"— Transcript van de presentatie:

1 Dit is een ouderpresentatie over Bingel die u op ouderavonden kunt gebruiken.

2 Wat is Bingel? Online leerplatform voor de basisschool
Je kind kan altijd en overal oefenen op wat het in de klas geleerd heeft Op computer en tablet Overal waar er een internetverbinding is (school, thuis, grootouders …) Stempel op werkschriften Je kind surft naar Op deze dia vindt u enkele belangrijke kenmerken van Bingel.

3 Bingel motiveert elke leerling om te oefenen
Elk leerjaar een apart eiland Een motiverend vervolgverhaal per leerjaar met virtuele trofeeën voor de hele klas Elke leerjaar oefent op zijn eigen bingeleiland. De hele klas wordt betrokken in de motiverende vervolgverhalen.

4 Bingel motiveert elke leerling om te oefenen
Oefenen met gevarieerde oefenvormen staat centraal Duizenden methodegebonden oefenreeksen Tablets: / NIEUW: Bingel Raket-app Door de variatie in de oefenvormen (invuloefeningen, luisteroefeningen, meerkeuzevragen, …) worden de kinderen extra gemotiveerd om te oefenen. De oefeningen sluiten aan bij de methodes die de leerlingen in de klas gebruiken. Bingel kan ook op tablets gebruikt worden. Nieuw vanaf september 2018: de Bingel Raket-app voor iPad en Android-tablets (zie aparte ouderpresentatie).

5 Kinderen krijgen inloggegevens van leerkracht
Inloggen in Bingel is gemakkelijk en veilig. Leerlingen moeten slechts één keer al hun inloggegevens invullen. Daarna kunnen ze op hun eigen avatar klikken. Zo worden alle inloggegevens behalve het wachtwoord automatisch ingevuld. De leerling kan veilig inloggen doordat het gekregen wachtwoord aan bepaalde voorwaarden moet voldoen (bv. minstens 1 cijfer in het wachtwoord). Vermeld hier zeker: de schoolcode waarmee kinderen van de school inloggen; op welke manier elk kind zijn/haar inloggegevens ontvangt (agenda, etiket, brief, …). Deze zijn persoonlijk, veilig en op kindniveau

6 Na het inloggen komen de leerlingen op hun eigen startscherm en kunnen ze:
de taken raadplegen die ze van hun juf of meester gekregen hebben; naar het verhaal gaan: om de drie weken ongeveer krijgen leerlingen een verhaalfragment dat hen samen met de klas uitdaagt om meer oefeningen te maken op Bingel, bereikt de klas het vooropgestelde doel, dan ontvangt elke leerling een virtuele prijs; naar het eiland gaan om te oefenen.

7 Het avatarscherm waar leerlingen hun avatar kunnen personaliseren.

8 Elke plaats op het eiland staat voor een bepaalde methode.

9 De hoofdstukken worden op een duidelijke manier gerangschikt
De hoofdstukken worden op een duidelijke manier gerangschikt. Ze volgen de opbouw van de methode.

10 De leerlingen klikken op de oefenreeks die ze willen maken
De leerlingen klikken op de oefenreeks die ze willen maken. Al gemaakte oefenreeksen zijn herkenbaar aan het vinkje linksbovenaan de knop.

11 Bij het oefenen blijven de leerlingen in de gekende bingelwereld.

12 De leerling duidt zijn of haar antwoord aan en klikt op OK.

13 De oefeningen in Bingel geven onmiddellijk feedback op het gegeven antwoord.

14 Bij een fout antwoord kan een leerling de oefening opnieuw maken.

15 Na een fout antwoord krijgt de leerling ook tips van zijn avatar
Na een fout antwoord krijgt de leerling ook tips van zijn avatar. Bij sommige oefeningen kan de leerling op de knop ‘meer weten’ klikken om extra informatie te krijgen.

16 Op het einde van elke oefenreeks ziet een leerling hoeveel oefeningen hij al gemaakt heeft en hoeveel pingping hij al verzameld heeft.

17 Bingelen kan voor verschillende leergebieden
methode aanvankelijk lezen Ik lees met hup en aap Leessprong - ik lees met hup Nederlands Tijd voor Taal - Spelling Tijd voor Taal accent - Spelling leesbevordering Boektoppers BiB-BoX wiskunde Reken Maar! Rekensprong Plus Nieuwe Pluspunt wereldoriëntatie Op verkenning Ankers! verkeerseducatie Wegwijzers! r.-k. godsdienst Tuin van Heden.nu taalinitiatie Frans Oh là là ! Er zijn bingeloefeningen beschikbaar voor deze methodes.

18 Boektoppers op Bingel Bij elke titel uit het Boektoppers-pakket horen meerdere digitale oefenreeksen op Bingel: leesbegrip woordenschatverrijking Bestellen kan via de bestelbon die je in de ouderfolder vindt. Meer info op !!!!! Optionele dia: laat deze dia enkel zien als je als school ook ouderfolders van de Boektoppers-pakketten aan ouders bezorgt. Kinderen die lezen, hebben een grotere woordenschat en een betere zinsbouw. Ze ontdekken nieuwe manieren om woorden te gebruiken die ze al kennen en leren vlotter andere talen. Bij elke titel uit het Boektoppers-pakket horen meerdere digitale oefenreeksen op Bingel om aan leesbegrip en woordenschatverrijking te werken. Zo wordt lezen nog leuker en leerrijker.

19 Oh là là ! op Bingel Bij elk thema horen digitale opdrachten op Bingel: lied beluisteren en (mee)zingen memory woordenschat kortverhaal beluisteren en nazeggen ... Meer info in het speelleerschrift. !!!!! Optionele dia: laat deze dia enkel zien als je als school ook met de speelleerschriften van Oh là là ! werkt. De school heeft ervoor gekozen taalinitiatie Frans aan te bieden. Het hele jaar door zal je kind kennismaken met de Franse taal. Die speelse kennismaking is opgebouwd rond zeven thema’s, telkens met een passend verhaal en bijbehorend lied. In die verhalen spelen het schaap Flonflon en de leeftijdsgenoten Camille en Fiston de hoofdrol. Bij elk thema horen ook motiverende digitale opdrachten op Bingel. Op die manier kan je kind aan de computer of met de tablet luisteren naar de juiste Franse uitspraak en op een speelse manier nog eens herhalen wat het in de klas geleerd heeft. Met deze initiatie willen we met de kinderen vier doelen bereiken: 1 Motivatie: Je kind vindt Frans horen, zingen en nazeggen leuk. 2 Zelfvertrouwen: Je kind ervaart dat het dat echt kan. 3 Je kind gaat op zoek naar de betekenis van de Franse woorden en zinnen. 4 Je kind wil graag correct Frans gebruiken. Het vindt het niet erg dat we het vragen correct te zingen en spontaan na te zeggen. Door interesse te tonen in wat je kind in het speelleerschrift en op Bingel doet, door af en toe een vraag te stellen, ... help je als ouder in het bereiken van die doelen. We geloven dat kinderen die deze doelen bereiken vaardiger worden in het aanleren van om het even welke taal op latere leeftijd.

20 BiB-BoX op Bingel Elk AVI-boek kan digitaal gelezen worden via de persoonlijke boekenkast in Bingel Bij elk boek horen oefeningen: Voor het lezen: moeilijke woorden oefenen Tijdens het lezen: spraakopname en leesondersteuning Na het lezen: vragen oplossen !!!!! Optionele dia: laat deze dia enkel zien als je als school BiB-BoX gebruikt. Elk boek uit BiB-BoX kan digitaal gelezen worden. Alle boeken staan op Bingel: lezen kan in de klas of thuis. Het meest geschikte boek (qua AVI) staat telkens bovenaan in de boekenkast. Vóór het lezen van het boek kan de leerling de moeilijke woorden inoefenen en de betekenis van moeilijke woordenschat ontdekken. Bingel ondersteunt het kind tijdens het lezen door woorden op te lichten en eventueel voor te lezen. Kinderen kunnen ook hun eigen stem opnemen en herbeluisteren. Na het lezen zijn er leuke vragen over de verhaalvolgorde en over de inhoud van het verhaal. De boekenkast heeft een zoekfunctie (een kind zoekt het boek via een deel van de titel). Kinderen kunnen met sterren aanduiden wat ze van een gelezen boek vonden.

21 Op verkenning op Bingel
Bij elk thema digitaal oefenen van de belangrijkste inhouden De lessen herhalen blijft leuk: grote variatie aan oefenvormen Moeilijke woorden oefenen: begripskennis !!!!! Optionele dia voor scholen die Op verkenning gebruiken. Bij alle WO-thema’s van Op verkenning zijn bingel-oefeningen beschikbaar. Door de grote variatie aan oefenvormen is het oefenen aangenaam en motiverend.

22 Ik lees met hup en aap op Bingel
Digitale oefeningen bij elk thema: Tijdens het lezen: spraakopname en leesondersteuning Auditieve en visuele discriminatie van sleutelwoorden Grote variatie oefenvormen bij begrijpend lezen Digitale letterschuif: zelf woorden vormen, lezen en beluisteren !!!!! Optionele dia voor scholen die ‘ik lees met hup en aap’ gebruiken. Met auditieve en visuele discriminatie van de sleutelwoorden wordt de beginnende leesvaardigheid getraind. Leerlingen leren sneller letters, clusters en klanken onderscheiden en komen zo sneller tot echt lezen. De leerlingen kunnen tijdens het lezen op Bingel zichzelf opnemen en herbeluisteren. D.m.v. een grote variatie aan keuze-oefeningen wordt het begrijpend lezen verder ingeoefend. De oefentijd op Bingel is een waardevolle extra, naast de oefentijd in de klas. Met de digitale letterschuif kunnen de leerlingen zelf eenvoudige woorden vormen en laten verklanken.

23 Reken Maar! op Bingel Bij elk blok van Reken Maar! oefenen op 3 niveaus: basis – remediërend – verrijkend herhalingsoefeningen om de toets voor te bereiden instructiefilmpjes helpen de kinderen op weg Meer dan 600 oefenreeksen per leerjaar !!!!! Optionele dia voor scholen die Reken Maar! gebruiken

24 Bingelwijzer in de agenda
In de agenda vind je meer informatie over Bingel: knoppen, taken maken, het eiland ... Je kind kan er ook zijn of haar inloggegevens in noteren. !!!!! Optionele dia: laat deze dia enkel zien als je als school de klasagenda’s van VAN IN gebruikt.

25 Oudermodule !!!!! Optionele dia: laat deze dia enkel zien als je als school ook de oudermodule activeert. Om ouders toegang te geven, krijgen ouders een aparte oudercode waarmee ze kunnen inloggen op een aparte inlogpagina. Bingel zorgt voor een speciale ouderbrief met oudercode voor scholen die dit wensen. Overzicht van de oefenresultaten van je kind (voorbeeld uit leerjaar 2)

26 Oudermodule !!!!! Optionele dia: laat deze dia enkel zien als je als school ook de oudermodule activeert. Ouders kunnen zelf geen taken opstellen in Bingel, maar kunnen wel opvolgen hoeveel oefeningen hun kind al gemaakt heeft en wat de algemene oefenresultaten zijn. Overzicht van de oefenresultaten van je kind (voorbeeld uit leerjaar 2)

27 Meer weten? Meer informatie op www.bingelsite.be:
antwoorden op veelgestelde vragen laatste nieuwtjes how-to-filmpjes om je kind wegwijs te maken op Bingel ... Meer informatie bij de schoolbeheerder van de school: juf / meester voornaam Voeg op deze dia de naam van de schoolbeheerder toe.

28


Download ppt "Wat is Bingel? Online leerplatform voor de basisschool"

Verwante presentaties


Ads door Google