De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Volkskerstzang 2016 Op woensdag 21 december a.s. vindt in Haulerwijk de jaarlijkse Volkskerstzang in sporthal De Bongerd plaats. Dit evenement wordt inmiddels.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Volkskerstzang 2016 Op woensdag 21 december a.s. vindt in Haulerwijk de jaarlijkse Volkskerstzang in sporthal De Bongerd plaats. Dit evenement wordt inmiddels."— Transcript van de presentatie:

1 Volkskerstzang 2016 Op woensdag 21 december a.s. vindt in Haulerwijk de jaarlijkse Volkskerstzang in sporthal De Bongerd plaats. Dit evenement wordt inmiddels voor de 11e keer georganiseerd en trekt ieder jaar ca. 800 bezoekers. Op het programma staan deze keer optredens van de plaatselijke Koren It Ljochtbeaken, De Feansjongers en Voices en van muziekvereniging Excelsior. Daarnaast heeft de organisatie het Saxofoonorkest Drachten o.l.v. Karl Veen en Marcel en Lydia Zimmer (o.m. bekend van EO’s Nederland Zingt) gecontracteerd. Naast het luisteren naar deze optredens is er ook ruimte voor samenzang en zal Janneke ten Hoor dit jaar het kerstverhaal voorlezen. Zij is de voorleeskampioen 2016 van CBS De Schalmei. Al met al weer een erg afwisselend programma dat jong en oud zal aanspreken. De zaal gaat open om uur, de Volkskerstzang begint om uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. De commissie nodigt u van harte uit voor deze sfeervolle kerstbeleving! Mocht u vervoer nodig hebben dan kunt u dat doorgeven via de mail:  of telefonisch op of

2 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 18. december 09:15 Oppas: Martin 09:30 Kerkdienst : Br. P. Zuidema 10:30 Gemeentevergadering (Verkiezingen voor ouderling) 14:00 Kerkdienst: Br. A. Smit 14:00 Kind in Kerk (Bovenbouw): Kerst / advent. 15:00 Bloemen bezorgen: Br. A. Noppers jr. 15:00 Kinderen oefenen Kerstliedjes (na kerkdienst) Informatie over de agenda van aanstaande week is overgenomen van de website gkv-haulerwijk.nl. Onjuistheden kunt u doorgeven via

3 Agenda aanstaande week 2/2
maandag, 19. december 20:00 Kerkenraad met diakenen zondag, 25. december 09:15 Er wordt deze zondag geen oppas aangeboden 09:30 Kerkdienst: Br. W Schaaij 14:00 Gemeentekerstfeest 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. E. Wagenaar zaterdag, 31. december 19:30 Oudejaarskerkdienst, Br. P. Staat Informatie over de agenda van aanstaande week is overgenomen van de website gkv-haulerwijk.nl. Onjuistheden kunt u doorgeven via

4 Jarigen aanstaande week
wo Wisse Rouwhorst (11) do J. Huitema - Reinders (49) za Benthe Hiemstra (9) za J. van Breden (61) za J.M. Douwsma (55) za Milan v/d Bos (7) za Jos Mulder (117) Informatie over de jarigen van aanstaande week is overgenomen uit de ledenlijst. Indien u uw verjaardag niet vermeld wilt hebben op de beamer, kunt u dat doorgeven aan het BeamTeam.

5 Contactpersoon BeamTeam: Derk Rouwhorst.
Welkom Voorganger: br. A. Smit Organist: br. <naam organist> Beamist: br. P. Wagenaar br. J.J.R. Polman Contactpersoon BeamTeam: Derk Rouwhorst. De Bijbelteksten in deze presentatie zijn ontleend aan De Nieuwe Bijbelvertaling, © 2004/2007, tenzij anders vermeld. Mededelingen of aankondigingen op de beamer? Stuur voor vrijdag  uur een naar

6

7 Votum en zegengroet On - ze hulp is in de naam van de HE - RE,
die he - mel en aar - de ge - maakt heeft. A - men.

8

9 Psalm 121: 1-4 1 Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn HERE, die dit alles heeft geschapen. Mijn herder zal niet slapen.

10 Psalm 121: 1-4 2 Uw wankle voeten zet Hij vast, als gij geen uitkomst ziet: uw wachter sluimert niet! Zijn oog wordt door geen slaap verrast, Hij wil, als steeds voor dezen, Israëls wachter wezen.

11 Psalm 121: 1-4 3 De HEER brengt al uw heil tot stand, des daags en in de nacht houdt Hij voor u de wacht. Uw schaduw aan uw rechterhand: de zon zal u niet schaden, de maan doet niets ten kwade.

12 Psalm 121: 1-4 4 De HEER zal u steeds gadeslaan, Hij maakt het kwade goed, Hij is het die u hoedt. Hij zal uw komen en uw gaan, wat u mag wedervaren, in eeuwigheid bewaren.

13

14 Gezang 80: 1-4 1 O Heiland, open wijd de poort, laat toch uw rijk niet onverhoord, ontgrendel dan uw deuren, Heer, ach, scheur de hemel en daal neer. 2 Daal neer gelijk de hemeldauw, die 't leven laaft, dat sterven zou. Wanneer wordt onze hoop vervuld? Waar blijft Gij die ons troosten zult?

15 Gezang 80: 1-4 3 O Troost, beloofd aan 't voorgeslacht, o Heiland, eeuwenlang verwacht, zuivere zon en schone ster, wij zien uw stralen reeds van ver. 4 Wij komen om in onze nood, wij gaan verloren aan de dood, als Gij ons niet met sterke hand voert naar een beter vaderland.

16

17 Lucas 1: 5-25 Aankondiging van de geboorte van Johannes
5 Toen Herodes koning van Judea was, leefde er een priester die Zacharias heette en tot de priesterafdeling Abia behoorde. Zijn vrouw, Elisabet, stamde af van Aäron. 6 Beiden waren vrome en gelovige mensen, die zich strikt aan alle geboden en wetten van de Heer hielden. 7 Ze hadden geen kinderen, want Elisabet was onvruchtbaar, en beiden waren al op leeftijd. 8 Toen de afdeling van Zacharias eens aan de beurt was om de priesterdienst te vervullen,

18 Lucas 1: 5-25 9 werd er volgens het gebruik van de priesters geloot en werd Zacharias door het lot aangewezen om het reukoffer op te dragen in het heiligdom van de Heer. 10 De samengestroomde menigte bleef buiten staan bidden terwijl het offer werd gebracht. 11 Opeens verscheen hem een engel van de Heer, die aan de rechterkant van het reukofferaltaar stond. 12 Zacharias schrok hevig bij het zien van de engel en hij werd door angst overvallen. 13 Maar de engel zei tegen hem: ‘Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord:

19 Lucas 1: 5-25 je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes noemen. 14 Vreugde en blijdschap zullen je ten deel vallen, en velen zullen zich over zijn geboorte verheugen. 15 Hij zal groot zijn in de ogen van de Heer, en wijn en andere gegiste drank zal hij niet drinken. Hij zal vervuld worden van de heilige Geest terwijl hij nog in de schoot van zijn moeder is, 16 en hij zal velen uit het volk van Israël tot de Heer, hun God, brengen.

20 Lucas 1: 5-25 17 Als bode zal hij voor God uit gaan met de geest en de kracht van Elia om ouders met hun kinderen te verzoenen en om zondaars tot rechtvaardigheid te brengen, en zo zal hij het volk gereedmaken voor de Heer.’ 18 Zacharias vroeg aan de engel: ‘Hoe kan ik weten of dat waar is? Ik ben immers een oude man en ook mijn vrouw is al op leeftijd.’ 19 De engel antwoordde: ‘Ik ben Gabriël, die altijd in Gods nabijheid is, en ik ben uitgezonden om je dit goede nieuws te brengen. 20 Maar omdat je geen geloof hebt gehecht aan mijn woorden,

21 Lucas 1: 5-25 die op de voorbestemde tijd in vervulling zullen gaan, zul je stom zijn en niet kunnen spreken tot de dag waarop dit alles gaat gebeuren.’ 21 De menigte stond buiten op Zacharias te wachten, en de mensen vroegen zich af waarom hij zo lang in het heiligdom bleef. 22 Maar toen hij naar buiten kwam, kon hij niets tegen hen zeggen. Ze begrepen dat hij in het heiligdom een visioen had gezien; hij maakte gebaren tegen hen, maar spreken kon hij niet. 23 Toen zijn tempeldienst voorbij was, ging hij terug naar huis.

22 Lucas 1: 5-25 24 Korte tijd later werd zijn vrouw Elisabet zwanger. Ze leefde vijf maanden lang in afzondering en zei bij zichzelf: 25 De Heer heeft zich mijn lot aangetrokken. Hij heeft dit voor mij gedaan opdat de mensen me niet langer verachten.

23

24 Lied 126: 1-3 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu komt de Vorst op aard, die God zijn volk zou geven; ons heil, ons eigen leven vraagt toegang tot ons hart.

25 Lied 126: 1-3 2 Bereid dan voor zijn voeten de weg die Hij zal gaan; wilt gij uw Heer ontmoeten, zo maak voor Hem ruim baan. Hij komt, bekeer u nu, verhoog de dalen, effen de hoogten die zich heffen tussen uw Heer en u.

26 Lied 126: 1-3 3 Een hart dat wacht in ootmoed is lieflijk voor de Heer, maar op een hart vol hoogmoed ziet Hij in gramschap neer. Wie vraagt naar zijn gebod en bidden blijft en waken, in hem wil woning maken het heil, de Zoon van God.

27

28 Lucas 1: 11-17 11 Opeens verscheen hem een engel van de Heer, die aan de rechterkant van het reukofferaltaar stond. 12 Zacharias schrok hevig bij het zien van de engel en hij werd door angst overvallen. 13 Maar de engel zei tegen hem: ‘Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes noemen. 14 Vreugde en blijdschap zullen je ten deel vallen, en velen zullen zich over zijn geboorte verheugen. 15 Hij zal groot zijn in de ogen van de Heer, en wijn en andere gegiste drank zal hij niet drinken.

29 Lucas 1: 11-17 Hij zal vervuld worden van de heilige Geest terwijl hij nog in de schoot van zijn moeder is, 16 en hij zal velen uit het volk van Israël tot de Heer, hun God, brengen. 17 Als bode zal hij voor God uit gaan met de geest en de kracht van Elia om ouders met hun kinderen te verzoenen en om zondaars tot rechtvaardigheid te brengen, en zo zal hij het volk gereedmaken voor de Heer.’

30

31 Preek

32 LUCAS 1:11-17 WAAR HET IS BEGONNEN

33 HET BEGON IN HET HEILIGE (waar mensen niet komen)

34 HET BEGON WAAR MENSEN NIET MOCHTEN BINNENKOMEN
Waar buitenstaanders bidden Waar God mensen wil binnenlaten

35 HET BEGON WAAR MENSEN NIET MOCHTEN BINNENKOMEN
Waar buitenstaanders bidden Waar God mensen wil binnenlaten

36 Zacharias, man en priester
Gelouterd tot gebed Voorbidder in het heilige Overrompeld door Gabriël

37 Verhoord gebed voor heel het volk
De stille poort bij het reukaltaar De smalle weg van het gebed De intocht van de vreugde

38 HET BEGON WAAR MENSEN NIET MOCHTEN BINNENKOMEN
Waar buitenstaanders bidden Waar God mensen wil binnenlaten

39 EEN BOETPROFEET ALS BEGIN
Voor een verscheurd volk Bereid de weg door bekering! Advent voor Allen! Heft uw harten omhoog

40 LvdK 127:1,6,7

41 Lied 127: 1, 6, 7 1 Gaat, stillen in den lande, uw Koning tegemoet, de intocht is ophanden van Hem die wondren doet. Gij die de Heer verwacht, laat ons vóór alle dingen Hem ons hosanna zingen. Hij komt, Hij komt met macht.

42 Lied 127: 1, 6, 7 6 Gaat uit met snelle schreden uw Koning tegemoet. Daar komt Hij aangereden, rechtvaardig, schoon en goed! Komt nu van overal uw Heer en Heiland groeten, die al het leed verzoeten, de pijn genezen zal.

43 Lied 127: 1, 6, 7 7 Gij schenkt met volle handen, die zelf de armoe draagt. Gij maakt uzelf te schande, die steeds naar zondaars vraagt. Wij willen, groot en klein, die 't al van U ontvingen, U ons hosanna zingen en eeuwig dankbaar zijn.

44

45 Gezang 79: 5 5 Blijf zó uw Heer gedenken, o duurgekochte kerk, dan zal Hij u steeds schenken om moedig, vroom en sterk, ja, vrolijk 't kruis te dragen als Christus' onderdaan en op de dag der dagen zijn troonzaal in te gaan.

46

47 Collecte 1e collecte: Evangelisatie 2e collecte: Huisvestingslasten

48

49 Psalm 106: 21 en 22 21 Verlos ons, HERE, onze God, verhef uw aanschijn, wend ons lot, verzamel ons uit alle streken, opdat wij eenmaal allen saam van de vervulling mogen spreken, lof brengen aan uw heilge naam.

50 Psalm 106: 21 en 22 22 Geprezen zij de HEER die leeft, die Israël verkoren heeft. Hij brengt straks heel zijn volk tezamen. Gezegend zij zijn trouw beleid. Zegg' al het volk nu: Amen, amen. Loof Hem in alle eeuwigheid.

51

52 Amen A - men, a - men, a - men.

53

54 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Volkskerstzang 2016 Op woensdag 21 december a.s. vindt in Haulerwijk de jaarlijkse Volkskerstzang in sporthal De Bongerd plaats. Dit evenement wordt inmiddels."

Verwante presentaties


Ads door Google